„Ubuntu“ HUD pakeis standartinius programų meniu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2012-01-26 22:50
O windows'ai toliau kvadrato nepažengė ...
Paprastas_zmogus 2012-01-26 23:02
Įdomiai čia padarė jie, bet sakyčiau nelabai protingai. Pirmiausiai, manau, kad tokia funkcija būtų tikrai super kaip PAPILDOMAS navarotas, o ne pakeičiantis paprastą meniu. Idėja paremta tuo, kad žmogus jau konkrečiai žino ko ieško... O jeigu naujas žmogus nori kažkokį nustatymą pakeisti ar funkciją paleisti, bet dar nežino kaip ji ten pavadinta?? Maniau, kad Ubuntu iki šiol mažais žingsniais ėjo link draugiškumo vartotojui... Bet šitas žingsnis manau tikrai daug ką gali atbaidyti, nes intuityvumo čia - 0. Galų gale abejoju, kad ir rimtiems žmonėms bus patogu. Pvz įsivaizduokim, kad dirbam su kokia nors nuotraukų redagavimo programa ir aš noriu greit pasiekti Curves redagavimo langą... Man tada reikia rašyti "Curves". O kam? Juk kombinaciją suspaudyti greičiau... Pvz CTRL+K ar panašiai... Taigi išeina, kad meniu valdymui šita nauja sistema nei paprastam, nei profui nieko gero neduos... Taip pat mačiau kelis juokingus komentarus: Dar vienas išminties perlas. Būtent verslas ir stumia produktą į priekį. Verslo dėka softo kūrėjai gali atiduoti 100% savo energijos konkrečiam produktui gerinti. Būtent pinigai motyvuoja kūrėjus padaryti geresnį, patogesnį, funkcionalesnį produktą, kurį klientas norėtų nusipirkti. Tamstos komentaras yra, atsiprašau, mokyklinuko lygio svajonė.
dzo 2012-01-26 23:15
Butent. Kai po paskutinio atnaujinimo pakeite system meniu i toki tai tingejau ieskot kaip atstatyt ir perejau i windausus atgal. Daznai buna kad zinai kur kas meniu yra bet nzn kaip vadinasi
- 2012-01-26 23:18
Čia neteisingai. Jei programos kūrėjas dirba su savo programa, ir pažįsta konkurentų programinę įrangą, jis gali sukurti geresnę programinę įrangą vien tik iš idėjos. Tačiau tam reikia, kad kūrėjas turėtų kitokių pajamų šaltinį, nei ta programa. Tačiau tai galioja tik specifinei programinei įrangai.
Paprastas_zmogus 2012-01-26 23:27
Tas programos kūrėjas vistiek neturės tiek resursų kiek jų turi didelė kompanija. Didelės kompanijos taip pat turi įvairius patentus bei gali naudoti ir kitų patentus, ko entuziastai nelabai gali. O čia ir slypi visa esmė. Tai yra priežastis, dėl kurios Windows ir OSX visada bus labiau nušlifuotos
Evaldas 2012-01-26 23:34
Galvoji Canonical programuotojai dirba už dyką?
enternald 2012-01-27 00:11
Kokie programuotojai? Tiksliau į kokius projektus specializuoti. Mano pažystami programuotojai turi įvairias sistemas, bet labai matosi pasiskirstimas, kurie tik retkarčiai į Linux įsijungia naudoja Ubuntu, kurie savam naudojimui ar dirba labai akivaizdžiai pasiskirsto kitur. Ubuntu: pradedant "Upgrade Hell", baigiant politiniais žaidimais su likusia Linux bendruomene, "No Codec" nesąmonėmis, o pastaruoju metu ir Unity ir tuoj šitas daiktas. deb paketai ir kitos stiprybės nėra Ubuntu monopolis, bet trūkumai išvardinti aukščiau kamuoja pagrinde Ubuntu. Siūlyčiau naujiems vartotojams ir šiaip Ubuntu mėgėjams iš karto pereiti į "Linux Mint". Kažkada "Mint" buvo "Ubuntu" klonas, dabar perrinktas iš naujo, vistiek palaiko PPA + kodekai. Opensuse - greičio prasme ir šiaip KDE vartotojams. KDE geriausias išpildymas. Mandriva - stabilumu ir kodekais. Turbūt šiuo atžvilgiu geriausiai atidirbti linux (Ir nemažai programuotojų Mandriva siūlo), be Debian kurie realiai naudoja pasenusį softą. Archlinux - blizgučiai ir rolling release, bei customisation, taipogi geriausia wiki, kas turi laiko užsiimti. Visi keturi sprendimai geresni už Ubuntu.
dzo 2012-01-27 00:18
Zinai, kiekvienas menu turi shorcuta, o jei ne tai path uztenka zinot. Pvz winduose start klavisas + p+ a+ p turetu nueit i programs accesories paint. Beje ir tie patys windai turi ta hud: spausk start+ iexplore ir enter -paleis narsykle per run dialoga. Uzknisa is tikro kai pradeda visokie neismaneliai optimizuot nepadare analizes. Vienam pasirode patogu ir pradejo visur kist... nesu win fanas bet vartotojai yra priprate prie to ka turi n metu, ir del to kad win nekeicia to kaskart radikaliai, o linuxuos niekad nezinai ar po updeito rasi ta prie ko priprates, linuxams dar toli iki win popularumo. inovacijos yra gerai bet nereikia jas iskart įdiegti ismetant iprastini buda - galėjo gi padaryt kad by default rodo meniu bet jei pradedi rasyt parodo dialoga ir persijungia i hud. Jei matytu kad vartotojam patinka - pamazu atsisakyt tradicinio meniu. radikalus atnaujinimai sucks, sorry for my french.
- 2012-01-27 00:53
Mandriva stabili? Cha cha.
infoguru 2012-01-27 02:18
Labiau nušlifuotos ar labiau pareklamuotos yra du skirtingi dalykai. Esmė yra geras projekto vadovas, o ne tik pinigai. Beje, už FOSS nugaros stovi ne ką mažesnės kompanijos negu už OSX ar Windows. Tęsiant apie pinigus tai kalbėti apie Windows "nušlifuotumą" yra gerokai juokinga šiame kontekste turint galvoje kad jie net savo IE naršyklės per 10 metų nesugeba pritempti normaliai prie standartų kai tuo tarpu FOSS projektai šioje srityje juos ne tik pasiviję, bet ir aplenkę. Natūraliai kyla klausimas ar gali parašyti "nušlifuotą" OS jei nesusitvarkai su elementaria naršykle? (Galiu ir daugiau tokių pavyzdžių pateikti, jei kas abejoja)
faktas 2012-01-27 03:13
, na aš tai turiu pavyzdžių, kurių su Gimp taip paprastai lyg ir nepadarysi. Aš išmanau tiek PS, tiek Gimp. Photoshop daugumą žavi milžiniška priedų gausa. Iš jų daugybė nemokami. Labai daug nemokamų PS formato tekstūrų, teptukų ir kt. Gimp irgi šio to yra, bet mažiau. Kita svarbi savybė aktuali naujokams. Jei kažko nežinai Photoshop'e - tikrai susirasi forumą, kur kažkas apie tai diskutavo. Jei kažkas sudėtingiau neaišku su Gimp, paprastai galima rasti tik panašias temas apie Photoshop'ą ir bandyti veiksmų seką pritaikyti Gimp'ui. Žodžiu, mažesnė bendruomenė sukuria mažiau forumų. Užburtas ratas...
infoguru 2012-01-27 09:39
Sutinku su tavimi - taip, kai kuriuos dalykus padaryti sudėtingiau, bet tai nereiškia, kad neįmanoma. Plius labai dažnai tam tikrus dalykus galima padaryti keliais būdais. Kas dėl teptukų tekstūrų ir t.t. GIMP palaiko fotoshopinius (gal nevisus - pataisyk, jei klystu) taip, kad gali juos naudoti. Turi ir priedų bibliotekas. Šiaip kas man juose nepatinka tai GIMP pavadinimas ir jo projekto valdymas. Jei valdytų taip aktyviai kaip yra valdomas Blender būtų super produktas. Dėl bendruomenės taip jau natūraliai susiklostė, tačiau kai išmanai įrankį ir principą kaip gauti norimą rezultatą - tikrai rasi sprendimą. Šiaip, kadangi užsiminei apie pavyzdžius grynai įdomumo dėlei būčiau dėkingas jei rastum laiko jų mestelėti. Kad neteršti forumo gali ir į PM. Beje, o ką pats manai apie Pixelmator, kuris savo galimybėmis manau nelenkia nei GIMP, nei Photoshop, tačiau sprendžiant iš pardavimų daugumai jo pilnai pakanka? Išvada - marketingas, ar ne?
Windas 2012-01-27 09:45
cia, man geriausi pasakymai buna apie sita HUD, kad dirbantys ilgai su programa zinosi ta meniu.. kaip cia pasaklius.. prigramuoju apie 7metus.. naudoju ant Win Aptana and linux (darbe) Netbeans.. kaip nezinojau atmintinai to meniu taip ir nezina.. manau net nesiruosiu mokytis jo.. Alternatyvu viskam yra bet ar jos vertos? GIMP kaip free ok tinka, bet kazkodel PS vistiek populiaresnis, 3DsMax ir Maya mokami.. blendas ne bet jie vistiek populiaresni.. nors ten skalndo gandai kad Shrecas su belndu bet nzn kiek ten tikroves. Esme ko reik ish OS? klausyt muzika, zieti filmus, narsyti... prasau linux kaip tik..... megsti kompiuterinius zaidimus teks imti WIndowsus.. directx developeriams sumazina darba daugiau nei 2x. Deja wine nepalaiko visus game normaliai,. vnz nepulkit garbint OS ish karto nepazvelia ish salies kas turi minus bei kokiu ir tas pat su pliusais..
infoguru 2012-01-27 09:52
Yra tokie dalykai, kaip marketingas, buvimo rinkoje laikas, industrijos ir žmonių inercija, bendruomenė ir pan. Dėl GIMP sutinku, bet į blenderį rimtose studijose jau žiūrima kaip į lygų (ypač pradedant nuo 2.5X versijos) - tai rodo ir tai kad pastaruoju metu kaip grybai po lietaus vis daugiau visokio plauko komercinių paketų įkelia palaikymą Blenderiui (Export, import ir pan.). Jei ką plačiau domins - PM.
Uogienius 2012-01-27 10:09
Čia tikrai geras daiktas, kaip autocade galima daug ką komandom, tik tai bus kiekvienai programai, ir kaip supratau, komentatoriai nesupranta, kad tai nepanaikins ikonų, programų meniu, ar pradžios skyrelio unity.
Paprastas_zmogus 2012-01-27 10:27
Aš turėjau omeny ne "labiau pareklamuotos", o būtent "nušlifuotos" Ir kalbu aš apie labai elementarius dalykus - interfeisą, filmų ir muzikos paleidimą "out of the box", intuityvumą ir t.t. Ir čia jei tik apie Windows kalbėtume... O jei lygintume su OSX? Naršyklė puiki, krūva integruotų naudingų programų, labai lengvai perprantamas interfeisas... Ir nereikia taip jautriai reaguoti. Aš nieko neturiu prieš Linux. Bet būkim realistai - tikrai yra kur tobulėti.
Vytax 2012-01-27 11:03
Pinigai gali ir motyvuoti kurti produktą, gali kaip tik ir atbaidyti nuo jo kūrimo. Jeigu yra normali konkurencija, pinigai išties motyvuoja kurti dėl siekio uždirbti. Tačiau jeigu rinkoje yra aiški monopolija ar oligopolija, joks naujas žaidėjas nedrįs investuoti jokių lėšų, nes jo projekto laukia milžiniška rizika žlugti. O monopolininkas nematydamas rimtos konkurencijos nemato prasmės daugiau investuoti į konkurencijos neturintį produktą. Labai geras pavyzdys Internet Explorer. Vos tik MS užėmė didžiąją rinkos dalį, IE kūrimas praktiškai nutrūko, netgi saugumo spragos būdavo neužtaisomos po keletą mėnesių. Ir štai kai atsirado normali konkurencija (Firefox, Chrome), IE kūrimas staiga šauna į priekį, prisimenamas užmirštas ir visą laiką ignoruotas html/css standartų palaikymas, našumo gerinimas ir t.t. Tas pats galioje tiek Apple, kurios dėmesys Mac OS X išties mažas lyginant su iOS. Tas pats ir su Windows, kuriuose be elementaraus dizaino pakeitimo, esminių GUI pakeitimų išties mažai. Galbūt didesnė naujovė bus Metro UI, bet tai vėlgi orientuota į konkuruojančią rinką, t.y. į Tablet tipo kompiuterius. O ne į senuosius desktop tipo kompiuterius, kur Windows jau seniai yra monopolininkas.
enternald 2012-01-27 11:14
Atseit Ubuntu stabili......
Paprastas_zmogus 2012-01-27 11:17
Nepasakyčiau, kad dėmesys OSX'ui mažas. Naujas versijas išleidžia lygiai tokiu pačiu grafiku, kaip anksčiau. Naujovių netrūksta. O dėl dizaino keitimo.... Aš manau, kad yra GERAI kai GUI dizainas nėra kardinaliai keičiamas su kiekviena nauja versija. Kam to reikia? Kad sukelti vartotojui papildomą galvos skausmą? Dažnas dizaino keitimas netgi gali reikšti vieną blogą dalyką - vizijos neturėjimą OSX dizainas jau virš 10 metų nesikeičia. Taigi jei mokėjai naudotis Jaguar'u, nepasimesi ir prie Lion'o prisėdęs. O tai yra GERAI
Niemand 2012-01-27 16:50
DOS su intellisens'u Turbūt ilgai mąstė Aš asmeniškai neatsimenu komandų pavadinimų, nors grafiškai žinau, kur jas rasti. O dabar įsivaizduokite sulietuvintus win su visokiais tinkinimais, juk gyvenime neatspėsi, ką lietuviškas kalbinkas susapnavo