Gegužę pasirodysiantys Ultrabook klasės kompiuteriai su „Ivy Bridge“ kainuos $800-900  (7)

Kaip tikimasi, kompanija „Intel“ savo naujausius 22 nm mikroprocesorius „Ivy Bridge“ pristatys balandžio pabaigoje. Interneto portalas „DigiTimes“, remdamas nešiojamų kompiuterių gamintojų pateikiama informacija, praneša, jog tarp kompanijų vyksta arši kova dėl „Ivy Bridge“ tiekimo savo kompiuteriams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masinis 22 nm procesorių tiekimas, kaip buvo manoma iš pradžių, turėtų vėluoti maždaug 8 savaites, tačiau Intel neseniai pranešė, jog debiutas atidedamas tik 2 savaitėms, o naujų mikroschemų gamyba vyksta pagal planą.

Savo ruožtu tas pats „DigiTimes“ praneša, jog Intel savo gamybinius pajėgumus padidino taip, jog žymiai padidėjo ultrabookams ir išmaniesiems telefonams skirtų procesorių gamybos mastai. Tuo tarpu stacionarių ir nešiojamų kompiuterių segmentui „Intel“ iš pradžių ketina daugiausia tiekti galingus, bet kartu ir brangius procesorius.

OEM kompiuterių gamintojai aktyviai užsakinėja ultrabookams skirtus „Ivy Bridge“ mikroprocesorius, todėl tikimasi, jog šio tipo nešiojami kompiuteriai debiutuos jau gegužę. Tokių sprendimų kaina prasidės nuo maždaug $800 – $900 (~ 2080 – 2340 lt). Šaltinio teigimu, 2012 m. pabaigoje „Ultrabook“ dalis mobiliųjų kompiuterių rinkoje sudarys apie 15 – 20 %, tuo tarpu 2013 m. gali išaugti iki 40 %, kol galiausiai tų pačių metų pabaigoje įveikti 50 % ribą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: