„nVidia“ apie A5X pranašumą prieš „Tegra 3“: „Parodykite testus!“  (0)

Naujojo „iPad“ anonso metu kompanija „Apple“ pristatė ir mikroprocesorių A5X su keturių branduolių grafikos posisteme. Kompanija tvirtina, jog jos lustas keturis kartus spartesnis už GPU, įdiegtą į „nVidia Tegra 3“ platformą, nors neparodė jokių testų rezultatų, kurie patvirtintų tokius teiginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„nVidia“ atstovas Ken Brown, komentuodamas tokius pasisakymus, žurnalistams teigė, jog jam malonu, kad „Apple“ lygina savo naują procesorių su „Tegra 3“, tačiau norėtų gauti daugiau duomenų, be kurių kompanijos „Apple“ teiginys atrodo abejotinas. „Mes neturime duomenų apie naudotą testų paketą, – pažymėjo jis. – Būtina suprasti, kas per programa buvo naudojama. Buvo tai viena ar daug programų? Kokios buvo naudojamos tvarkyklės? Per daug klausimų, kad į visa tai būtų galima žiūrėti rimtai“.

Ar pateiks „Apple“ tokių testų rezultatus? Daugelis linkę abejoti, tačiau „nVidia“ ketina kovo 16 d. gauti naująjį „iPad“ į savo rankas ir atlikti savo tyrimą. Ken Brown žodžiais, su laiku taps aišku, ar geras trečios kartos „iPad“ produktyvumas, o kol kas „Apple“ išsakė tik labai abstrakčius pareiškimus.

Vis tik gana plačiai žinoma, jog „Apple A5“ lusto grafika yra viena iš sparčiausių tarp visų šiuolaikinių įterptinių (SoC) sistemų. Buvo atlikti ir testai, kurie parodė pranašumą prieš „Tegra 3“. Tokiu būdu A5X pranašumas prieš savo pirmtaką turėtų padidėti dvigubai. Iš kitos pusės, A5X CPU branduolių yra tik du ir jie dirba 1 GHz taktiniu dažniu, kai „Tegra 3“ jų turi keturis, dirbančius 1,4 GHz taktiniu dažniu.

Bet kokiu atveju, nVidia turės tikrai nemažai konkurentų „SoC“ sistemų su ARM architektūra rinkoje: jos „Tegra 3“ kritikuoja visi, kas tik netingi. Užtenka prisiminti neseną Qualcomm pranešimą bei pademonstruotą testą, kuriame „nVidia“ produktas nusileido mažiau skaičiavimo branduolių turinčiam „Snapdragon“ mikroprocesoriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)