„Intel“ skaičiavimo centrą perkėlė į procesorių (Video)  (6)

Bendrovė „Intel“ pristatė eksperimentinį SCC (Single-chip Cloud Computer) procesorių su 48 branduoliais, atminties ir sudėtinio tinklo valdikliais, atversiantį vartotojams į vieną lustą perkeltų skaičiavimo centrų galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Franciske (JAV) „Intel“ technologijų direktorius Justinas Rattneris pristatė eksperimentinį 48 branduolių SCC technologijos procesorių, kuris, pasak jo, pradės naują „nuovokių ir socialinių“ kompiuterių, naudojančių viename luste integruotas dabartinių skaičiavimo centrų galimybes, naudojimo erą, praneša „The Register“. J. Rattneris, demonstruodamas anksčiau kodiniu pavadinimu „Rock Creek“ žymėtą procesorių, dabar oficialiai vadinamą SCC, pabrėžė, kad šis prototipas nėra skirtas komercinei gamybai, tačiau esą demonstruoja būsimų „Intel“ daugelio branduolių procesorių plėtojimo kryptį.

„Kompiuteriai, kuriuos mes kuriame, galės suprasti juos supantį pasaulį beveik taip pat, kaip ir žmonės. Jie matys, jie girdės, galbūt netgi kalbės, ir galės daryti daug kitų dalykų, kurie atkartos žmogaus galimybes. Ir jiems, suprantama, reikės labai didelės skaičiuojamosios galios“, - sakė J. Rattneris žurnalistams.

Nors tokios nuovokios mašinos dar ateityje, pasak „Intel“ techninės plėtros vadovo, jų protėvis jau egzistuoja – tai SCC procesorius. Šiame ant 567 kvadratinių milimetro ploto silicio plokštelės pagal 45 nm technologiją pagamintame procesoriuje yra 48 su dirbtinio intelekto (IA) technologija suderinami branduoliai, 4 DDR3 atminties kanalai ir 6x2 2D sudėtinio (mesh) tinklo, kuriame kiekvienas mazgas gali tęsti visą tinklą, valdikliai. Procesoriaus dažnis ir įtampa, priklausomai nuo apkrovimo, valdomas realiuoju laiku. Maksimali jo elektrinė galia – 128 W.

Tokiems procesoriams skirta programinė įranga suteiks galimybę greitai apdoroti vaizdus, siūlys naujus sąveikos su kompiuteriais būdus – klaviatūras ir peles gali pakeisti vaizdo kameros. Kompaktiški ir našūs CSS technologijos lustai esą labai atpigins interneto serveriuose vykdomų programų ir skaičiavimų paslaugas („cloud computing“), ir daugelį jų galimybių perkels į nešiojamuosius kompiuterius.

SCC eksperimentinį procesorių kūrė 40 „Intel“ techninės ir programinės įrangos inžinierių Vokietijos, JAV ir Indijos tyrimų centruose. Išsamiai CSS techninės ypatybės pristatomos šiame „Intel“ PDF dokumente, o vaizdo siužete galima pamatyti trumpą eksperimentinio lusto galimybių apžvalgą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)