"Intel" ir "Nokia" drauge kurs atviro kodo OS  (9)

Dvi rinkos milžinės - "Intel" ir "Nokia" - pranešė suvienysiančios jėgas mobiliųjų telefonų rinkoje. Abi kompanijos dirbs prie "oFono" atvirojo kodo projekto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis projektas veikiausiai bus puiki proga susieti programinės ir techninės telefonų įrangos galimybes. Na o tai savo ruožtu padės "Intel" žengti į jų pasaulį, tuo tarpu "Nokia" turės proga sustiprinti savo pozicijas. Įdomu būsimos "oFono" operacinės sistemos savybė turėtų būti tai, kad joje veiks kitoms OS skirtos programos. Kiek gerai - neaišku.

Dar neseniai visi nekantriai laukė Android sistemos pasirodymo, tačiau ji nesugebėjo pasiūlyti išskirtinio našumo ar funkcijų, todėl susidomėjimas ja šiek tiek išblėso. Nokia ir Intel korporacijos mano, jog Linux turi įsitvirtinti mobiliųjų telefonų rinkoje, kaip dominuojanti OS ir suvienija savo jėgas oFono projektui.

Nors Linux operacinė sistema nuo kitų skiriasi savo našumo ir modifikavimo galimybių gausa, tačiau dar niekam nepavyko to perkelti į mobiliuosius telefonus. Norint pritraukti daugiau vartotojų, sistema taip pat turi būti suderinama su daugelių prietaisų, kad bet kuris norintis galėtų ją įsidiegti.

Taigi, tikslas didelis, belieka žiūrėti kaip kompanijos inžinieriams pavyks jį įgyvendinti. oFono kūrimą galite sekti oficialiame bloge .

"Drauge plėtosime "oFono" projektą. Kviečiame visus programinės įrangos kūrėjus jungtis prie ofono.org bendruomenės", - skelbiama kompanijų pranešime.

"oFono" licencijuojamas pagal GPLv2 reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: