Lietuvoje elektroninis sportas merdi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-04-18 14:08
Kaip dabar normalu matyti 40 metų alkoholiką gyvenantį iš mamos pensijos ir galiausiai ją papjaunantį?
Kirtiklis 2012-04-18 14:15
Geriau jau prie PC sėdi, nei geria ar daro nusikaltimus, nes dabar pasakyt kad savaitgali negėrei ar nesitusinai, o žiūrėjai TV, Filmus ar žaidei kažką ar šeip kokia veikla užsijemiai, tai kreivai pažiures, tapsi iškart neerdu ar noliferiu. Bet va pasigirk kad kominis gulejai kur pakeleje tai busi jau ohoho.
andriulis 2012-04-18 14:18
Nu va matai, gaila, kad negali ju suimti dar nepadarius nusikaltimo...
Paprastas_zmogus 2012-04-18 14:18
Bet jau palyginimai jūsų tai juokingi... Lygina visiškus kraštutinumus ir taip bando įrodyti, kad sėdėjimas prie žaidimų ištisą dieną yra gerai...
andriulis 2012-04-18 14:20
Tuomet atsirink draugus su kuo bendrauji. Ir kodel taip lyginat jog yra tik du pasirinkimai? No life ir alkoholio vartojimas? O kur dingo kitos veiklos? Gal pas pacius mastymas kazkoks pastriges?
Kirtiklis 2012-04-18 14:22
O kuo tai yra blogai? Noliferinimas taipogi yra krastutinumas.
Paprastas_zmogus 2012-04-18 14:28
Nu tai būtent. Lygina dvi blogybes ir aiškina "geriau jau nolife'int nei alkoholiku būt" iš tikrųjų abiem atvejais yra labai blogai, todėl ir sakau, kad kai kurių palyginimai absurdiški.
Kirtiklis 2012-04-18 14:35
Aha, nueik prie i kokia mokykla ar tarp studentu ir paklausk ką veikė jie savaitgali : Tai kuri atsakymą išgirsi? a.Skaitė knygą, mokėsi ir intelektuoliai tobulino save b. Kažkur iki ryto tusinos, prisigėrę buvo, mušėsi ar stebėjo muštines. Bei pridurk kad va išėjo geras "xxx" leidinys kuri reiktu perskaityti. Ir pamatysi nūdienos tikrovę.
Windas 2012-04-18 14:39
nlb suvokiu kur jus cia blogybes izvelgiat? pvz game'ai man padejo tapti tokiu kokiu esu. programeris.. visa vaikyste t.y. nuo 6m jau pradejau grajinti... visada zavejo kaip zaidimai sukurti. kas juos kuria, kaip veikia zaidimu fizika, grafikos apdorojimas, kodel lagina, kodel taip o ne kitaip ir t.t. visa tai privede prie programavimo Zaidziau zaidimus, zaidziu.. ir manau zaisiu... vieniems linxmiau susitikti lauke ir burbeti apie ora.. kitiems linxmiau per skype suskambinti ir emocija ishlieti zaidime, o paskui susitikus savaidgali pakalbeti apie game'us ar kitus dalykus... jug jei geimeris esi ir po darbo zaidineji zaidimus tai nereiskia, kad su draugais neturi kitokios veiklos. Vieni megsta zvejoti, kiti dviraciais laxtyti, kiti rankdarbius daro, dar vieni filmu fanatikai, kiti zaidzia kompiuterinius zaidimus.. toks jau dabartinis siocialinis pasaulis... O cia kalbat kad jau 8h zaisti zadimus yra blogai? tai patikekit kaip isheina geras koks zaidimas tai prasedi ne 8h o visa savaidgali, o tik isimiegi 7dieni, kad i darbus nueitum normalus aisku kaip zmogus visa vasara prasedi prie pc, o vasaros net nepamato ir nepajaucia shilumos tai cia gal ir problema susidaro.. bet nieko nera blogo kas neisheitu i gera ir atvirksciai, begiojamas atrodo gal ir gerai.. bet sanarius jug zeidzia. nelyginkite kazko su kazkuom kaip tai 2 skirtingi dalykai... nes jei dabar kalbant apie zaidimus ir alkoholi.. tai gaunasi ash noliferis alkoholikas megstu ir alu ir zaidimus bet realiam socialiniam gyvenime irgi dalyvauju. Jei tau smagu su draugais futbola zaisti o kitam shachmatais tai nereiskia kad dbr vienas noliferis o kitas normalus ir atvirksciai. Cia zmogaus pasirinkimas/prisitaikymas.
Nedurnas 2012-04-18 14:41
Jau tokie stereotipai pas jus.. Taip, pats ''pro-gaming'' gal ir nevisai atitinka sąvoką ''sportas'', bet jei nors kiek protingesni būtumėte manau paspaudus kelis mygtukus galite pažiūrėti įvairius turnyrus kuriuose šitie ''nieko neveikiantys noliferiai pinigus užsidirba''. Gal padėtų sulaužyti kvailus stereotipus, kad jie kažkokie tai fiziškai silpnesni ar pan. Profesionaliuose žaidynėse dalyviai turi būti gerai fiziškai pasiruošę, nes kaip žinote sportas padeda mąstymui, kuris yra būtinas. Asmeniškai nesu matęs nei vieno su viršsvoriu, bent jau ryškiu.
Windas 2012-04-18 14:55
Nedurnas, visur kur darbas/pomegis sedimas... ten shiknos prieaugis keliais % visada yra
Paprastas_zmogus 2012-04-18 15:02
Teko matyt dokumentinį filmą apie pro-geimerius. Jokių turtų jie ten neuždirba. Vergauja sponsoriams ir tiek. O realius pinigus uždirba tik keli geriausieji. Niekas nesako, kad kompiuteriniai žaidimai yra blogai. Bet viskam gyvenime turi būti saikas, todėl nematau nieko teigiamo, kad jaunas žmogus sėdi prie žaidimų po 10 valandų per dieną. Lygiai tas pats galioja ir alkoholio vartotojimui, todėl tikrai juokingai ir kvailai atrodo, kai žmogus lygina dvi lygiavertes blogybes ir aiškina "geriau jau....". Nieko čia gero. Tiesą sakant kiekvieną savaitgalį besitūsinantys man netgi atrodo sveikesni žmonės. Pabendrauja su gyvais žmonėm, pasišoka, gal dar kokią paną paglamžo... Praplėskit biškį savo akiratį. Gyvenime nėra tik žaidimai arba gėrimas. Yra dar galybė kitos veiklos. O žiūrint į komentarus iškart matosi, kurie čia noliferiai, bandantys save pateisinti visokiom pasakom, koks neva naudingas tas besaikis sėdėjimas prie žaidimų.
Rukis 2012-04-18 15:22
Ir kuo gi tave tie "Noliferiai" nuskriaudė? Alkoholikai, narkomanai ir kiti (su kuriais čia diskusijose noliferiai lyginami) - gatvėse guli, daužo langus, gadina kitą turtą, pažeidžia viešąją tvarką. O ką "Noliferiai"? Jie jums trukdo, nes JIE sėdi užsidarę SAVO namuose? Jūs norit, kad jie į barus eitų? Tai gal gražinkim socializmą? Visi vienodi, visi lygus, o kas elgiasi kitaip - į Sibirą! Pasisakimai prieš žmogaus pasirinktą gyvenimo būdą, ypač turint omeny, kad tai TAVĘS SKAITYTOJAU "vapšė" neliečia - žemas ir kaimietiškas lygis.
Paprastas_zmogus 2012-04-18 15:31
Manęs niekas nenuskriaudė. Mane juokina noliferių kraštutiniai palyginimai ir save teisinantys kliedesiai apie kažkokią saiko neturėjimo naudą...
situ 2012-04-18 15:44
Ir vėl lygini su degradacijos kraštutinumais. Paimsiu ir aš kraštutinį atvejį, jei pvz vogti yra mažesnė blogybė negu prievartauti, ar dėl to vogimas pasidaro geru užsiėmimu? Taip pat galėčiau palyginti pastovų gulėjimą prie televizoriaus ir kompiuterinius žaidimus. Pastarąjį laikyčiau šiektiek geresniu užsiėmimu, bet tai dar nereiškia, kad kuris nors iš jų vertas daugybės sugaištų valandų. Aš nieko prieš jei žmogus pasirenka tokį gyvenimo būdą, bet tik nedidelė dalis iš jų yra visiškai tuo patenkinti. Dauguma žaidžia tuos žaidimus ir galvoja kodėl jų draugai niekur nepakviečia, kodėl merginos neturi, kodėl niekaip svajonių darbas neatsiranda ir t.t. Jei laisvalaikis leidžiamas prie žaidimų tik todėl, kad trūksta įgūdžių užsiimti kažkuo kitu, tada aš tą žmogų be sažinės graužaties pavadinčiau nolifer'iu.
Arthuras 2012-04-18 15:56
Žinot kas yra blogai? Prie vienos veiklos praleisti 10 valandų. Nesvarbu, kokia tai veikla. Net dirbdamas žmogus 8 valandas užsiima skirtingomis veiklomis. Nežinau kaip kiti, bet aš išaugau iš žaidimų. Taip, vaikystėje lošdavau non stop dienomis. Žinot ką? Geriau būčiau užsiėmęs kuo nors kitu. T.y. 2/3 to žaidimams laiko skyręs kam nors kitam realiame gyvenime. Be abejo, vaikui atrodo visiškai kitaip. Gerai yra turėti daug įvairios veiklos realiame gyvenime. Galima ir palošti. Bet ne po 10 valandų... Kalbant apie toleranciją, tai man visiškai nerūpi, ką koks žmogus veikia. Netoleruoju nei savaitgalinių nusigėrimų, nei kitų priklausomybių. Bet tiesiog supraskit, kad jūsų veikla apibūdina jus. Nebūtinai vien tik neigiamai.
Fostil 2012-04-18 16:11
O as manau merdi todel, kad cia Lietuvoje nera jokiu sponsoriu, zaidimu kurianciu imoniu kaip Korejoje, jokiu masiniu renginiu ta tema cia nera, jokios reklamos ta tema nera, tai is kur Lietuvoje turetu atsirast tie profesionalus zaidejai, kai negali but uztikrintas savo pragyvenimu? Kisat cia krastutinumus visiskai ne i tema. Prie ko cia susije nolaiferiai ir e-sportas? Krastutinuma lyginat su pragyvenimo budu. Tas pats kas lygint banko sekretore su narkomanu...
Windas 2012-04-18 16:11
kazkaip man juokingi visi tokie kaip Arthuras, Paprastas_zmogus ir t.t. a kishat ta savo gyvenimo buda kitiems kaip nzn kas.. jei jusu gyvenimas jums patinka ok.. nekishkite jo kitiems.. labai gerai apibrezia sitas piesinukas: http://i.imgur.com/Gkjoo.jpg.jpg
Paprastas_zmogus 2012-04-18 16:24
Pala pala. Prie ko čia "kiša savo gyvenimo būdą"? Niekur apie savo gyvenimo būdą nekalbėjau. Jei tamstai problemos su skaitymu, nereiškia, kad kiti kvaili... Tas paveiksliukas pačiam labiau tinka, nes aš tik savo nuomonę išreiškiau
Thorn 2012-04-18 16:25
Manau, posaki "zaisdami mokomes" sugalvojo iki atsirandant kompiuteriams. Rasti kompiuterini zaidima, kuris kazko moko, galima nebent tarp zaidimu maziems vaikams. Kas vyresniems - laiko uzmustuves. Galima gincitis, kad tusai, keliones, biliardas tokie pat laiko uzmustuves, bet sie ne taip itraukia, rezultate lieka daugiau laiko gyvenimui. Aisku, galima mokintis ir ne tiesiogiai is zaidimo: dometis kaip zaidimas veikia, fizika, grafika, skriptinimas, krekinimas, hakinimas, etc. Bet kiek tokiu yra geimeriu tarpe? Vien scriptkidies.