Oficialiai pradedami "nVidia GeForce GTX 690" pardavimai  (2)

Gegužės 3 d., prasidėjo kol kas ribotos apimties "nVidia" dviejų branduolių flagmano "GeForce GTX 690" tiekimas. Vaizdo plokštė sukurta naudojant 28 nm "Kepler" architektūrą ir šį gaminį pati kompanija įvardija kaip galingiausią vaizdo plokštę pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei tiksliau, "nVidia" vadina savo kūrinį „galingiausia pasaulyje žaidimams skirta vaizdo plokšte“. Turbūt ne veltui, kadangi ši turi 3072 CUDA branduolius, komplektuojama 4 GB GDDR5 operatyviosios vaizdo atminties su 512 bitų magistrale. Palaikomos programinės technologijos "DirectX 11", "PCI Express 3.0" sąsaja ir eilė firminių technologijų, tame tarpe ir "nVidia SLI". Vaizdo plokštė, kaip pažymima, turi originalų „industrinį dizainą“. Išorinis rėmelis padarytas iš aliuminio ir padengtas trivalenčiu chromu, tokiu būdu grafinis adapteris įgyja „matinę spalvą ir ilgaamžiškumą“. Centre esančio ventiliatoriaus niša pagaminta iš magnio lydinio, o tai leidžia „užgesinti“ vibracijas ir geriau išsklaidyti šilumą. Efektyvus aušinimas pasiekiamas kelių radiatorių pagalba, kurie sukurti, naudojant technologiją su garinimo kamera.

"GeForce GTX 690" bazinis taktinis dažnis sudaro 915 MHz, "GPU Boost" režimo metu dažnis pasiekia 1019 MHz. Maksimalus išsklaidomos šilumos (TDP) lygis sudaro 300 W. Iš vaizdo išvesčių galima paminėti tris DVI ir vieną "Mini DisplayPort 1.2".

Kaip jau rašėme anksčiau, masinis "nVidia" flagmano tiekimas prasidės gegužės 7 d. Orientacinė "GeForce GTX 690" kaina sudaro 999 JAV dolerius (~ 2600 lt).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: