"nVidia" dėl defekto gali atšaukti visas "GeForce" GTX 670, 680 ir 690  (0)

Remiantis iš TSMC nutekinta informacija paaiškėjo, jog kompanija "nVidia" neva gali atšaukti visas "Kepler" architektūros vaizdo plokštes "GeForce GTX 670", GTX 680 ir GTX 690. Oficialiai ši informacija kol kas nepatvirtinta, tačiau yra nuomonių, jog šiuose gaminiuose panaudoti "Kepler" lustai turi techninių ydų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į tai, jog TSMC problemos su žemu naudoti tinkamų 28 nm mikroschemų gamybos procentu ir taip neleidžia "nVidia" patiekti rinkai reikiamo savo naujų vaizdo plokščių kiekio, būtinybė apkeisti "Kepler" adapterius į naujus gali tapti tikrai rimtu išbandymu.

Kaip tvirtinama, "Kepler" architektūros grafinis procesorius demonstruoja žymiai prastesnius spartos rezultatus po to, kai ilgą laiką dirba, esant didelei apkrovai. Jei tai tiesa, labai panašu, jog 28 nm "Kepler" kristalas po truputį suyra dėl perkaitimo.

Pažymėsime, jog ši informacija yra nepatvirtinta oficialiai, todėl ja labai pasikliauti nereikėtų. Juo labiau, kad pati "nVidia" jau spėjo paneigti, jog "GeForce 600" serijos grafiniai procesoriai su "Kepler" architektūra turi kažkokių spartos degradavimo požymių, ir kompanija šių mikroschemų neatšauks. Aišku, jei šis gandas turi bent krislą tiesos, patvirtinimo nebus iki tol, kol neprasidės Kepler produkcijos grąžinimo procedūra. O tokią nelaimę "nVidia" jau turėjo prieš keletą metų.

Turbūt šis gandas sukėlė ant kojų nemažai interneto portalų dar ir dėl tos priežasties, jog kompanija EVGA visai neseniai paskelbė atšaukianti savo vaizdo plokštes "GTX 670 Superclock" (pažymėtas numeriu „02G-P3-2672-KR“). Nors buvo abstrakčiai paaiškinta, kad visa tai – dėl dizaino defekto, tačiau pastaroji plokštė naudoja etaloninį "nVidia" dizainą, o tai kelia pagrįstų abejonių ir gandų, jog priežastis yra rimtesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: