„Google I/O 2012“ pademonstruotas „Project Glass“ bei paskelbta jo kaina (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2012-06-29 12:15
bet tam video nieko neparodo isskyrus video filmavima, gal ir neblogas show bet naujos technologijos atzvilgiu praprasciausias slamstas. ziauriai patiko populiarusis agitacinis video, kur daug funkciju ir viskas valdoma balsu. galejo pademonstruot bent dali to realybej o ne apdirbtam video. beje sita versija uz 1500$ prieinama tik Google I/O dalyviam. didelei daliai amerikieciu tai nedideli pinigai. lietuvoj tikiuosi kai atsiras tai nekainuos 1000 litu ir jungsis jau prie turimo androido.
Creatium 2012-06-29 12:48
Na tai viskas ką tu pasakei ir parašyta straipsnyje. 2013 metais bus pristatyta prekyboje tik developeriams skirta versija. Mes gi, galime dar pasvajoti bent du metus. Iš tiesų tai tikrai labai įdomus dalykas. Dar įdomiau kiek iš nurodytų funkcijų pavyks įgyvendinti, bei koks bus tų akinių funkcionalumas mieste. Vis gi nereikėtų pamiršti, kad daugeliui (jeigu ne visoms) funkcijų reikia interneto ryšio, kurio tikrai nepagausi bet kur mieste, kur tau tik prireiks tarkim nusiųsti padarytą nuotrauką. Na, nebent akiniai jungsis prie telefono, tuomet reiks nervintis dėl telefono batarėjos...
immortallt 2012-06-29 14:42
Kancaras, uz 1500$ tai ir bus tiems, kurie vystys programas. Realiai jie nebus funkcionalus isleisti i rinka. Kai iseis developeriams, tada ir bus bandoma vystyti programas ir nuo soft'o priklausys, ka jie mokes, kaip ir smartphone'ai. Jei jie tures tik bazini OS ir jokiu antriniu OS, galesiu su juo tik skambint ir sms rasyt, cia tas pats.
blizzard 2012-06-29 16:50
Nuostabi koncepsija man patinka jeigu tikrai tokius akinius išleis, turėtų būti smagus daikčiukas tik klausimas ar nekenks akims? juk vaizdas bus labai arti akių ir pvz taip arti ir tokio mažo teksto skaitymas nedarys jokios įtakos akims? Kaina man atrodo tikrai maža, žinoma mes dar nežinom kokie techninei parametrai tų akinių bus, tačiau jeigu kainuos apie 1500 dolerių tai manau nėra daug už tokį žaislą. Manau wi-fi pagalba bus įmanoma prie šių akinių naudoti smartphonus pvz teksto rašymui ir lengviasniam akinių programinės įrangos valdymui. Kas dėl interneto, telefoną juk galima naudoti kaip tarpinę stotį. O ateityje tai ir žaidimų pramonė galės persikelti į šią platformą, televizija, praktiškai viskas, pastoviai greitėjant ir mažėjant procesoriams duomenų kaupikliams ir t.t. tai manau galimybės kol kas neribotos šios koncepsijos
immortallt 2012-06-29 17:03
Del kenkimo akims, kiek teko dometis apie zala akims, tai daugiausia akims kenkia ne pats pvz monitorius, o tai, kad ziuri i plokscia pavirsiu ilga laika. Anksciau kineskopiniai dar skleisdavo spinduliuote, tai kitas dalykas, bet siuolaikines technologijos jau nebeturi sios problemos. Itariu, panasi situacija turetu but ir su akiniais. O kadangi, tu su tokiais akiniais stebimo objekto nuotoli nuolat keisi, tai ir nebus raumenu degeneracijos, net priesingai gali buti, del intensyvaus zidinio nuotolio keitimo, gali pagereti matymas i arti/toli, jei problemos su akiu raumenim.
kancaras 2012-06-29 17:22
As kaip supratau is anglisku straipnsiu tai preorderint galima TIK Google I/O RENGINIO dalyviam, o ne visiem developeriam.
azotas 2012-06-29 17:26
Tai jai is pradziu nebus daug funkciju tai manau cia normalu, su pirmais kompais kurie isejo 20 amziuje irgi nelabai ka galejai padaryt, o dabar ziurekit kokios galimybes.
mnv 2012-06-30 21:25
Geriausiai butu jei juos integruotu i paprastai atrodancius akinius nuo saules, ta vaizdo stikla paslepiant uz uztamsinto, ir visokiu formu, kad pasirinkt galetu. Nes su tokiu vaiksciot kazkaip keistai butu