Samsung anonsavo naują procesorių Exynos 5 Dual  (2)

Kompanija „Samsung“ publikavo naujos kartos įterptinės (SoC) mikroschemos „Exynos 5 Dual“ specifikacijas. Pastarasis mikroprocesorius, apie kurį pirmą kartą užsiminta dar kovą, bus skirtas naudojimui mobiliuosiuose įrenginiuose. Gamintojo teigimu, šis komponentas savo pirmtaką „Exynos 4“ našumu lenkia net dvigubai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Exynos 5 Dual“ turi du skaičiavimų branduolius, sukurtus „ARM Cortex-A15“ architektūros pagrindu, kurie darbuojasi 1,7 GHz taktiniu dažniu, o taip pat naujos kartos grafikos posistemę „Mali-T604", kurią kompaniją ARM vos prieš keletą dienų pademonstravo parodoje SIGGRAPH 2012.

„Samsung Exynos 5 Dual“ palaiko tokias technologijas, kaip OpenGL ES 3.0, OpenCL 1.1, DirectX 11, sąsajas USB 3.0, SATA-III 6.0 Gbps ir operatyviąją atmintį LPDDR3 su 12.8 GB/s pralaida. Naujoji SoC mikroschema turi galimybę išvesti vaizdą į išorinį ekraną, kurio raiška siekia 2560×1600 taškų (WQXGA), taip pat valdyti aukštos raiškos kameras.

„Samsung“ atstovai tvirtina, jog „Exynos 5 Dual“ savo sparta lenkia dabartinį „Exynos 4 Dual“ dvigubai, tuo tarpu naujoko energijos suvartojimo lygis yra 30 %. Visa tai leido pasiekti perėjimas prie pažangios 32 nm technologijos.

Kaip jau buvo galima suprasti, „Exynos 5 Dual“ bus naudojamas planšetiniuose kompiuteriuose ir išmaniuosiuose telefonuose. Vis tik kas taps pirmaisiais šio naujos kartos procesoriaus savininkais, kol kas duomenų nėra, tačiau galima neabejoti, jog tai turėtų būti būsimi kompanijos aukščiausio lygio mobilieji įrenginiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: