Po Švedijos policijos reido neveikia "Linkomanija" ir daugelis panašių svetainių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

policija112 2012-10-02 19:48
Linkomanija vertinama ne tik dėl torrentų, bet ir dėl labai aktyvaus forumo. Pats apturėjęs problemą, greit ją išsprendžiau linkomanų pagalba.
Ketleris 2012-10-02 20:08
, ir praktiškai visos mokamos programos yra išpirktos universiteto, ir siųskis studente ar tau jų reik ar nereik jos nemokamos.
WD 2012-10-02 20:11
kolkas matau problema tik viena - turinys yra neprieinamas vartotojui, kuris nori uz ji sumoket. Jei nors viena svetaine, kuri teikia legalu turini turetu toki pasirinkima kaip linkomanija - tuo uzsiimantys zmones praturtetu. Taciau oficialu turini teikiancios kompanijos teikti jo nenori ir nesiruosia, o nori tik loti ir bylinėtis teismuose. Bet niekas nepasikeis, kol vartotojai negales sumoketi autoriui uz kitu vartotoju (ne paciu autoriu) ikelta kazkieno sukurta turini. Paimkime radija - ten yra supaprastintas mechaniniu mokesciu mokejimo mechanizmas: gali groti ka tik nori, tik pateikia dainu/atlikeju sarasa autorinems agenturoms ir sumoki standartini mokesti uz laika. Jei tokio mechanizmo nebutu, iki siol klausytume tik irasus, irasytus ant legaliu CD disku ir daina keliautu iki musu ausu kokius metus nuo jos isleidimo. Dabar gi radijas atsisiuncia belekokia daina is interneto, ja pagroja ir nepazeidzia jokiu autoriniu teisiu. Simple ir perfect. P.S. tuo labiau visiskai teisetai gali irasytis dainos is radijo ir jos klausytis namie. Jeigu interneto svetainems, pateikiancioms nors ir mp3 failus butu galimas toks mechaniniu teisiu mokejimo budas, viskas butu puiku. Kuom cia skiraisi nuo radijo? Pasharini daug failu, gali juos perklausyt, jei nori ishsaugai (tas pats kaip irasai is radijo). Aj tiesa.. toks mechanizmas yra, tik jis kaip visada yra apsunkintas. Kitai media (vaizdo medziagai, kitokiam autoriniam turiniui) si sistema isvis neprieinama. Tegu gal sukuria mechanizma, kad apskritai uz tai galima butu kazkaip atsiskaitinet o paskui kazka baudzia... Su vaizdo failais tokios sistemos apskritai neegzistuoja, nes TV kanalai turi pirktis laidas ir filmus. Jie negali ju paprastai siustis ir grot (kaip radijas dainas). Mano nuomone autoriu teisiu gynime vyrauja kazkoks chaosas.
sigitas69s 2012-10-02 20:53
O ką autoriniu teisiu sergetojai pasakytu apie tai- BTV rodė seriala. bet ten kokybe prastoka, o iš Linkomanijos parsisiunčiau 720p formatu. Tai piratavimas? Bet taigi BTV buvo nusipirkusi ir man rodė
Azuolas 2012-10-02 21:01
. Žinau, kad tokie žodžiai kaip "vogti" daro didelį poveikį dėl nusikaltėliško skambesio, bet ir arkliui aišku, jog tai nėra tas pats. absoliučiai netikęs palyginimas.
enternald 2012-10-02 21:25
Jei esi studentas mikcrosoft'as duoda viską nuo Visual Studio Premium, Office'ų, Windows 7'ų iki SQL serverių, visokių Visio ir t.t. Pats už dyką legalų jų softą susikepiau. Nereikia čia bla bla, kad brangu, berods visi su IT susiję fakultetai tą turi (net ir tokius daiktus gauna ir visokie automatikos ir elektronikos fakultetai). Sąlyga, bent vieną kreditą tame fakultete turi turėti dalyką. Jei nežinai čia jau tavo bėdos. Vienintelis catch'as, kad po n metų licenzija baigia galioti, bet ir tada nelaikoma įranga nelegalia tik nubraukiami update'ai. Windows gal ir negerai, bet kokiam office'ui skirtumo nėra.
Shinigami 2012-10-02 23:15
http://lt.wiktionary.org/wiki/vogti
wolas 2012-10-03 00:45
Offiso neduoda. Iš tikro daug ko ten neduoda.
nondescript 2012-10-03 01:28
Jei turėtum galimybę nusikopijuoti ferrari jo nepavogiant su šeimininko sutikimu - why not? Ir šeimininkas ir tu liktumėt su mašinom, nuskriaustų nėra. Sakysi, kad nuskriausti ferrai gamintojai, bet nusikopijavai tu, jie už tai nesumokėjo nei cento. Jų tik idėja - prototipas. O kadangi idėjos kaina neadekvati, tu už ją bet kokiu atveju nebūtum sumokėjęs, taip kad abiem atvejais niekas nepasikeistu, tik kad vienu atveju liktum su mašina, kitu be jos.
Shinigami 2012-10-03 07:36
Tai vis tiek yra vagystė. Nes tu pavogei mašinos idėją. Asmuo nusipirkęs ferari netampa ferario idėjos šeimininku. Todėl jei tu iš jo fiziškai nepavogsi mašinos ir jis net ne prie ko čia. Čia tu vagi iš tiesiogiai iš gamintojo. Ir kaip girdėjau, ne per seniausiai vienas buvo sustabdytas Prancūzijos pasienyje su padirbtu ferari (ar kita brangia mašina) ir mašina konfiskuota. O ar idėjos kaina adekvati ar ne tai ne tau spręsti, o tam kas tą idėją sugalvojo. Nes aš kitaip aš nuspręsiu, kad tavo atlyginimas nėra adekvatus tavo darbui ir pasiūlysiu tau sumažint atlyginimą iki 10 lt už darbo dieną. Manau tau tai nepatiks. Bet ką padarysi, jei man atrodo, kad tavo atlyginimas ne adekvatus tavo darbui
Azuolas 2012-10-03 08:16
O kai pavogiu idėją, tai idėjos savininkai jau nebeturi tos idėjos?
Anonymous 2012-10-03 08:29
Tikrai taip! Juk pats supranti, ką reiškia žodis „vogti“? Idėjų vagys taip ir veikia - sėlina tykią naktį, braunasi į namus, į kontoras, ofisus ar į galvas, (žiūrint kur padėtos tos idėjos) ir vagia. O idėjos savininkas ryte anksčiau atsibudęs - tik šast apsigraibo ir obaaa! Nebėr idėjos, nušvilpė nafik! Tai baisus nusikaltimas. O interneto piratai tai dar blogiau - stabdo praplaukiančius paketus, grobia triumų ir seifų turinius, o paskui dar ir padega tai, ko nepasiėmė! Žinai, kiek yra nuskendusių paketų interneto jūroje? Tai piratų darbas! Tai dar baisesnis nusikaltimas! Čia tau ne mašiną pavogti! Žinai, kiek reikėtų pavogti mašinų, kad gautum 10 metelių?!
vvv2 2012-10-03 08:57
- o aš manau, kad čia "žaliųjų" akcija, vadinasi "gelbėkim žmonija nuo interneto".. aš jau esu "išgelbėtas", ką tik išvaliau visą purviną HDD, įsidėjau švarutėlį naujutėlį "Open office"..
Azuolas 2012-10-03 10:53
Atsiemenu kažkada Metallica išėjo ant scenos ir tik šast... mikčioti pradėjo! Nes kažkoks niekšas per napsterį pavogė visas jų dainas! Laimei policija surado vagį, uždarė napster, o metallica susigrąžino savo dainas ir galėjo toliau koncertuoti. Baisu, kaip piratai kartais žudo muzikos verslą...
enternald 2012-10-03 12:40
Nebeduoda? Užpernai 2007 Ofice'ą duodavo.
Arthuras 2012-10-03 14:27
Vieną akivaizdžią nesąmonę matau, kurią labai dažnai mėgsta kartoti "antipiratai". T.y. lyginama dešros pavogimas iš Maximos ir pvz. filmo parsisiuntimas iš LM. Ką norit, tą kalbėkit, bet tai nėra tapatu.
Swift RR 2012-10-03 16:49
Kažkas labai teisingai yra pasakęs- leidėjai tiesiog užsimeta savas kainas, kai žmogus už tą šlamštą, kurį jie parduoda, yra pasiryžęs mokėt apskritą 0. Labai priklauso kokiai auditorijai produktas kuriamas. Jei paauglėliams, tai ladygaga mešlas yra kopijuojamas beatodairiškai tų pačių paauglių, kurie neturi jokio mentiliteto, jiems ta muzika ir kurta, o kokia klasikinė muzika, kurios pagrindiniai klausytojai yra brandūs asmenys, nueis ne tik į koncertą, bet ir nusipriks sau CD, nes jie gerbs atlikėją ir turės atitinkamą išsiauklėjimą. Žinot, įsijungus kokį MTV šlykštu pasidaro... Tai noriu palinkėti tik vieno- kad būtų masiškai pirataujamos bevertės dainos, ir žaidimai, kurie tik bukina visuomenę(buka visuomenė-didelė žala valstybei). Visokios antipiratinės organizacijos kovoja su vėjo malūnais, t.y su blogomis pasekmėmis, kurios gaunasi jau n kartų.
Sinister 2012-10-03 18:35
Kaip tau ten VDU gerai...
g3n1us 2012-10-04 00:15
Dar tokios absurdiškos nesamonės negirdėjau eilę metų.
vvv2 2012-10-04 09:00