"Coursera" – nemokamos universitetinės studijos internete (Video)  (4)

Ar kada nors norėjote sužinoti daugiau apie kitą, intriguojančią profesinės veiklos sritį? Arba galbūt tiesiog gilinti žinias apie dominantį dalyką iš akademinės pusės? Sužinodami kažką naujo mes visapusiškai tobulėjame. Šiuolaikiniame pasaulyje žinios yra ypač vertingos, todėl nuotolinis mokymasis sparčiai populiarėja. Nenuostabu, jog intensyviai kuriasi ir nemokamų studijų projektai internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Coursera“

Viena iš patraukiančių dėmesį kompanijų šioje srityje yra „Coursera“. Ji yra įkurta dviejų Stenfordo universiteto profesorių ir pradėjo savo veiklą 2012 metų balandžio mėnesį. „Coursera“ yra tarsi universitetas debesyse, kuris gyvuoja jo studentų, lektorių ir jį remiančių kitų mokymo įstaigų dėka.

Mokymasis

Visi norintys pradėti mokytis „Coursera“ universitete privalo užsiregistruoti ir pasirinkti vieną ar kelis dominančius dalykus. Mokymosi procesas vyksta anglų kalba, o rinktis galima iš daugiau nei dviejų šimtų įvairių kursų – matematikos, finansų, biologijos, psichologijos, filosofijos ir t. t.  

Tiksliųjų ir socialinių mokslų dalykus dėsto Prinstono, Stenfordo, Edinburgo ir kitų garsiausių JAV bei pasaulio universitetų profesoriai.


Pasirinkus kursą, būsimam studentui pranešama jo grupės paskaitų pradžios data. Visa mokomoji medžiaga yra sutvarkyta patogiam naudojimui, kiekviena sudėtinga tema išskaidyta į potemes. 

Studentai peržiūri profesoriaus įkeltą paskaitos vaizdo įrašą, dalomąją medžiagą ir atlieka nurodytas užduotis jiems patogiu laiku, kurias patikrina sistema, kurso draugai arba pats lektorius. Kursų trukmė svyruoja nuo keturių iki dvylikos savaičių, o mokslas, atitinkantis pasaulinį standartą, nekainuoja nė cento.

Išvados

Tokios kompanijos kaip „Coursera“ suteikia mums puikią progą tobulinti savo žinias bei įgyti patirties. Beveik visuose kursuose nurodyta, jog studentai sėkmingai juos įveikę gauna pažymėjimą su lektoriaus parašu. Sistema nuolat tobulėja, kursų skaičius bei remiančių universitetų skaičius nuolat didėja. Susidomėjusiems siūlau išbandyti „Coursera“ ar vieną iš analogų – „edX“ ar lietuvių tarpe gan populiarų „Udacity“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Edgaras Liberis
(15)
(2)
(9)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: