„Apple“ kainų karpymas – ženklas apie kompanijos problemas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2013-02-20 18:04
Man atrodo viskas daug paprasčiau. Kaip kažkas teisingai pastebėjo - kainos mažinimas greičiausiai yra tiesiog gamybos proceso kaštų sumažėjimo rezultatas. Lygiai taip pat jun buvo su pirmuoju Macbook Air - iš pradžių kainavo beprotiškai daug, o vėliau kaina nukrito bemaž dvigubai.
g3n1us 2013-02-20 18:12
LinasM, man ir viskas krinta iš rankų, garantuoju per metus sužinosit kaip dūžta iphonai ar aliuminis korpusas ką nors reiškia realybėje... kol kas iškrito tik kartą ir nepavojingai (25cm ant lygaus medžio paviršiaus šonu)... tai nei ibrezimo nera... bet šis įvykis pakeitė mano gyvenimą labiau nei iOS... sugalvojau, kad reikia plėvelę užmesti tvirtesnę, kur biški apsaugo nuo dūžių ir aliuminį nugarinį dėklą (kad žinotum, kaip aš jų nekenčiu, kiekvieną kartą paėmęs telefoną jaučiu diskomfortą, laiko klausimas kada palūšiu... na, dar užsisakiau kelis kitokius, gal prilips kuris dėl dizaino, nes radau fainų visokių). Neduok dieve suduš, jei nepataisys, tai teks tikrai pigiausiu lumia tenkintis... Nes aš pirkau su mintimi, kad pora metų jis man turės laikyti arba nueisiu į garantinį ir apsiputosiu iš pykčio... Ir tiesiu taikymu pigiausios (500Lt?) lumios... arba kokį dėvėtą iphone 4 jei atsiras parduodančių iki 800Lt Beja, skaičiavau, kad iphonus keitinėti į naujus daug pigiau išeina nei bet kokį kitą android telefoną, kurių kaina nukrinta daug greičiau ir labiau. 200Lt tikrai sutaupysite jei parduosite iphoną, o ne androidą po metų ar dviejų... Plius lengviau parduosite, nes jų nėra didelis pasirinkimas... tai sumetus visus tuos dalykus man kažkaip drasiau pirkti... aš jo nesudaužysiu, o parduosiu už milijoną! - guodžiu savę... bet realybė visai kita, jei apple išleis pigesnius telefonus, tai kainos taps nebeprognozuojamos, nes visi lietuviai pirks pigesnius, tarp jų ir aš mažiau rizikuosiu... kita vertus androidukas kainavo panašiai, bet nekilo minčių klijuoti plėveles ar pergyventi, kad nesudužtų.. aš gan šaltai reagavau net pirmą stiklo čiuožimą asfaltu... kuris įvyko nepraėjus nė mėnesiui... pakėliau telefoną, pagalvojau, o veikia, koks geras telefonas! kokias ten nesamones rodo tam youtubej?
moo 2013-02-20 18:12
Tai matyt irgi - natūralu, bet pinga tai kartu ir dėl to pačio ateinančio Haswell, kuris turėtų atpiginti senesnes kartas. Ten dabar stovi tai senesni i7 t.y. senesnė technologija, kainuoja mažiau.
Paprastas_zmogus 2013-02-20 18:19
Apple niekada nesistengė lenktyniauti skaičiukų karuose, todėl jiems ateinantys nauji procesoriai visiškai kainos neįtakoja.
moo 2013-02-20 20:10
Na o aš manau, kad įtakoja. Negi jų procesoriai, ekranai bei atmintys visad buvo "older generation" ir jiem dėl to nusispjaut? KAip tik, visad buvo ir yra stengiamasi būti žingsniu pirmiau tuose pačiuose "skaičiukuose" - procesoriai, ne blogesni nei kitur, ekranai - itin aukštos rezoliucijos, tas pats Fusion ir t.t. ir pan. Reiškia, išėjus konkurentų produkcijai su naujais procesoriais jie bus "mažiau pažangūs" - reikia dabar mažint kainas. Reiškia senesnių procų kainos atpigo -reikia kainas mažint. O dar geriau, išparduot kuo skubiau (pvz sumažinus kainas) senesnes versijas ir dėti updeitą su naujais Haswell - reikia kainas mažint.
1hitkillhack 2013-02-20 20:12
Bet del to praranda rinkos dali... Kodel jie negali isleisti kokio vieno pagerinto modelio su geru procesoriumi, gera gpu ir didesniu ekranu tarkim 17"? Jeigu toks atsirastu, pagalvociau apie isigijima, o dabar renkantis nauja laptopa vien del to automatiskai atmeciau MB. Cia gal del milzininskos kainos busimos? nes dabar palyginau kai kuriuos MB... tai skirtumas +- gpu truputi nasesne ir kaina dideja 1000 litu... Tai sukurus MB su gerais "skaiciukais" kaina turetu buti desimtimis tukstanciu?
Paprastas_zmogus 2013-02-20 20:20
Laptopą su 17'' ekranu jie kurį laiką ir gamino. Tai buvo ir nežmoniškai galingas modelis, bet matomai mažai kas jį pirko, todėl 17'' modelio nebeliko. Kitavertus, kas iš to, kad tu įdėsi tą "gerą GPU" ir "gerą procesorių", jei nuo to labiausiai nukentės baterija? Juk laptopas turi ilgai veikti, todėl natūralu, kad stengiamasi išlaikyti "aukso vidurį".
moo 2013-02-20 20:27
Kaip ir neleisti sumažinto iPad, ir kiti pasikeitimai post-Jobs obuolynėje - Cook ne Jobs. Kam tada apskritai mažint kaina ką tik pristatytame įrenginyje? Jie ką debilai? Juk ir taip perka. O dar atpigo technlogogijos (nes išeina naujos) tai išvis puiku - pardavinėja pigius senus daiktus uz didelę kainą. Ar čia jie labai jau humaniški?
1hitkillhack 2013-02-20 20:30
Baterija man nera svarbu... man reikia mobilumo namuose... prisesti fotelyje, ar prie stalo... nusinesti i antra auksta ir panasiai... Visur pilna maitinimo saltiniu... Tikrai gaila, kad nebegamina tokiu... megstu pazaisti, todel silpnesni modeliai man ne prie sirdies...
Paprastas_zmogus 2013-02-20 20:31
Aš kalbu apie lenktyniavimą skaičiais, o tu čia kiši iPad... Visiškai ne į temą tas iPad. Lygini absoliučiai skirtingus dalykus. kompiuterių. Jie gamina tikrus laptopus, kurie ant baterijos gali veikti labai ilgai. Ir taip pat jie negamina kompiuterių geimeriams. Jie gamina darbo įrankius žmonėms, kurie tiesiog nori gerai subalansuoto (galia, baterija, patvarumas, dizainas) įrankio. Tu tiesiog nesi jų target'as. Pirk Alienware ar Razer...
moo 2013-02-20 20:37
iPad čia apie pasikeitimus strategijose. Never say never
Paprastas_zmogus 2013-02-20 20:40
Pamatė, kad žmonės gerai perka mažus planšetus ir patys išleido tokį. Steve Jobs pats dar sakė, kad vartotojai balsuoja piniginėmis.
moo 2013-02-20 20:55
Bet mažina. Geručiai tokie. Perka jų daiktus ir taip, o štai ima ir sumažina kainas, kad tik pelno mažiau gautų. C'mooon. Nepagauni vieno, gamybos atpigimas dažniausiai reiškia tik tai, kad atsirado nauja karta. Tad jei jiem taip nesvarbu skaičiukai, KAM jiems atsisakyt pelno jei ir taip perka? O gal, nebeperka (šito nžn)?
Paprastas_zmogus 2013-02-20 21:03
Kai Apple į savo produktą įkiša kokią nors didelę ir brangią naujovę, produkto kaina visada būdavo iš pradžių didelė. Bet tik iš pradžių. Taip buvo su pirmuoju Macbook Air, taip buvo su pirmaisiais unibody Macbook Pro ir taip dabar vyksta su Retina Macbook'ais. O šie PC rinkoje konkurentų išvis neturi, nes niekas daugiau nepardavinėja laptopų su tokiais ekranais. Gali manyti, kad jie mažina kainas, nes neva kažkas blogai, bet istorija rodo, kad tai tiesiog nėra jų politika.
moo 2013-02-20 21:19
Paprastas_zmogus 2013-02-20 22:26
Prie ko čia naivumas? Aš tiesiog sakau paprastą faktą: Apple niekada nemažino kainų dėl tokių priežasčių apie kurias tu kalbi. O kai mažindavo, tai būdavo mano aprašytais atvejais. Čia kalbu apie tai, ką jie daro daugiau nei 10 metų. Tuo tarpu tu dabar savo išvedžiojimą bandai pateikti kaip faktą, nors tavo išvedžiojimas iš esmės prieštarauja tai praktikai, kuria naudojasi 10 metų...
g3n1us 2013-02-20 22:38
Turėjai nors vieną apple nešiojamą kompą? Leisk atsakysiu už tavę - ne. Antraip nepasakotum apie mobilumus, nes aš kiek naudojausi įvairiais kompais, tai galiu pasakyti, kad apple vieninteliai gali drąsiai teigti, kad jų kompai yra mobilūs. Vien ką reiškia ventiliatorių inžinerija... kompą gali numesti ant lovos su patalyne, tau jis neperkais. Dabar leisk paklausti ar turėjai nors vieną apple produktą aplamai, nes įtariu, kad neturėjai ir čia tik šiaip "skėričiojiesi", kad tik bele apple kažkas negerai...
1hitkillhack 2013-02-20 22:53
Nebuvau nusipirkes ir nenaudojau, kaip savo... Bet teko "ciupineti", naudoti trumpa laika... Kuo tai susija, su mano problema, kad as noreciau galingo laptopo ir kad siuo metu apple negali pasiulyti tokio...? Jeigu kalbesime apie tai, kad ios pukiai veiks ir su silpnesniais parametrais, sutinku su tuo... bet viskas atsiremia, kai zaidimams reikia geros gpu, monitorius taip pat nepamaisytu 17"... o jeigu dar ir retina butu, isvis idealiai sueitu... As tik aiskiai pasakiau pozicija ir "nesiskerycioju"... paprastas zmogus jau atsake i mano pasvarstymus... "Jie gamina darbo įrankius žmonėms, kurie tiesiog nori gerai subalansuoto (galia, baterija, patvarumas, dizainas) įrankio. Tu tiesiog nesi jų target'as. Pirk Alienware ar Razer..." ps... istraukei kazka is konteksto apie mobiluma ir kazka cia bandai irodyti?... as tiesiog sakiau, kad man baterija nerupi ir mobilumas svarbu namuose, del tos priezasties noreciau didelio ekrano ir vaizdo plokstes... arba dvieju ir man visiskai nesvarbu, kad baterija laikys tik 1 valanda.
moo 2013-02-20 23:06
Reziumuosiu tamstos mintis su loginėm išvadom. Apple išleidžia kažką naujo. 4 mėnesius palaiko kainą, tada kaštai kažinkodėl staiga sumažėja, dėl to jie sumažina kainas galutinio produkto nors produkcija perkama puikiai ir be mažesnės kainos. Taip vyksta jau 10 metų - šis sumažinimas tiesiog eilinis - tokia politika. Tai niekaip nesusiję su išoriniais veiksniais, naujomis technologijomis ir pan., jie niekad nenaudoja senesnių modelių išpardavimo strategijos ir niekada nesivaiko "skaičiukų" t.y. naudoja senas technologijas be problemų. Nieko nepraleidau? Na ir kiek tame 100% faktų? Aš prisipažinsiu, mano visi variantai yra spėjimai remiantis bendrais rinkos stebėjimais ir teorija (praktikos Apple valdyme, deja, neturiu, strateginių dokumentų neskaičiau). O šiaip, laikas parodys. Bėda ta, kad kol nepažiūrėsim į įmonės tikiu, kad slaptus dokumentus, tol neišsiaiškinsime kas teisus. Kodėl? Todėl.
Paprastas_zmogus 2013-02-20 23:12
Tu pasakei, kad tau baterija nerūpi, o aš sakau, kad Apple negamina laptopų žmonėms, kuriems baterija nerūpi. Ką aš čia ištraukiau iš konteksto?