2013 m. pabaigoje rinkoje pasirodys vos 40 dolerių kainuosiantys planšetiniai kompiuteriai  (0)

Taivaniečių portalas „DigiTimes“ praneša, kad maždaug trečdalį pasaulinės planšetinių kompiuterių rinkos kontroliuojantys kinų gamintojai 2013 m. pabaigoje galės pasiūlyti planšetę, kurios kaina neviršys $40 (~ 105 Lt).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, tai bus tas variantas, kai gausime produktą baltoje dėžutėje iš bevardžio kinų gamintojo, tačiau faktas lieka faktu – planšetinių kompiuterių sprogstantis augimas leidžia smarkiai mažinti komponentų savikainą, o tai vartotojams, ypač taupantiesiems, tik į naudą.

Tokie biudžetiniai planšetiniai kompiuteriai iš pradžių bus pardavinėjami Kinijos rinkoje, tačiau tikėtina, kad vėliau jie pasirodys ir kituose regionuose. Kadangi Lietuvoje net ir dabar galima rasti planšečių, kurios su nuolaida kainuoja apie 200 litų, bus galima nesistebėti, jog bevardžiai planšetiniai kompiuteriai pasirodys ir mūsų parduotuvių vitrinose. Kokia bus šių produktų kokybė, galima ilgai ginčytis, tačiau reikia tikėtis, kad garantija bus suteikiama kaip ir visiems kitiems elektronikos įrenginiams.

„DigiTimes Research“ analitikai prognozuoja, kad 2013 metais visame pasaulyje bus parduota apie 254 mln. planšetinių kompiuterių – tai yra 63.9% daugiau nei praėjusiais metais. Didžiausio šio pyrago dalį vis dar užims kompanija „Apple“, tačiau sparčiai pingantys „Android“ įrenginiai greitu metu turėtų atlikti savo juodą darbą.


FACEIT.LT - IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)