Piratinių muzikos atsisiuntimų vis mažėja dėl „YouTube“, „Spotify“ bei kitų paslaugų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2013-07-17 19:39
Čia net ne asmeninė nuomonė, nes net jai pagrįst tokie argumentai būtų mažų mažiausiai "kiauri".. Lyginami muzikos parsisiuntimo kiekiai s filmų nors abiem atvejais užfiksuotas mažėjimas.. Muzikos siuntimo kiekis mano atveju sumažėjo, todėl, kad nelabai išeina normalios muzikos pastaruoju metu rasti. Su filmais ir serijalais tas pats.. youtube išvis viskas cenzūruojama ir orientuojamasi į pop kultūrą, vertingus kūrinius rasti darosi vis sunkiau, nes visa vartotojo sąsaja orientuota į populiaraus šūdo dar didesnį populiarinimą, o norint susidėliot viską pagal save reikia nemažai laiko ir pastoviai žaist.. Didžioji dalis žmonių muziką siunčiasi, kam kad galėtų jos klausyt automobilyje ar savo muzikos grotuve einant gatve. Nežinau kokiu būdu tokios paslaugos kaip Spotify šioje vietoje mažina piratavimo mastus?
Evaldas 2013-07-17 19:56
Čia pats sugalvojai taip? Prieš 4 metus ir aš dideliais kiekiais siųsdavausi muziką, po to naudojau youtube, dabar spotify. Muzikos grotuvas telefone tas pats spotify.
blizzard 2013-07-17 20:21
Jop, sugalvojau pats, tiksliau aprašiau savo patirtį.. Ne visi turi išmaniuosius plytafonus ir automagnetolas su wifi..
w00xer 2013-07-17 20:24
Tai kad zymiai paprasciau is youtube muzika siustis nei po torentus ar kokius p2p nersti
Fikcija 2013-07-17 20:30
Norejo pasakyt ,kad paskutiniu metu sudo kalnus prikuria kurio niekam ne uz dyka nereikia,lieka tik klasika kuri dauguma atveju jau nemokama.
Smėlis 2013-07-17 20:30
Jei muzikos kokybė nerūpi - taip
w00xer 2013-07-17 20:50
na man 128kbps pilnai uztenka masinoje klausytis. Neturiu superines aparturos
blizzard 2013-07-17 20:52
Iš youtubo jau ir 320kb/s eina siūstis, na bent jau taip rašo tam tikri downloaderiai, o ženklios kokybės tarp youtubo 320kb/s ir paprasto 320kb/s nepastebėjau..
Fobus 2013-07-17 21:01
Taip, straipsnio argumentai skurdoki, bet tavo ne ką geresni, bet svarbiausia, dar ir neatitinka realybės. Kai pradėjau klausyti muzikos per youtube, soundcloud ir spotify, nustojau siųstis. Apskritai, buvo tokia kurioziška situacija. Neradau spotify led zeppelin, beatles, eagles ir pink floyd. Dvi savaites pragulėjo, nes neradau laiko peržiūrėti ir atsirinkti, kas patinka. Bet spotify per tas dvi savaites pasiekė susitarimus su egles ir pink floyd. Spėk ką klausau per spotify, o ką ne? Ištryniau taip net ir nepklausęs nė vienos dainos. Apskritai, beatles autorines teises valdo prasti vadybininkai, todėl ir juos piratauja visi. Norėčiau auto ar per tel. klausyti, išsipirkčiau mokamą, juk taip nebrangu. Kaip tai nesumažina piratavimo mąstus? Tas pats ir su serialais. Kodėl netflix nesugeba į lietuvą ateiti? Suknista autorinių teisių mafija. Su populiariją kultūra irgi nusisvaigai. Kas ieško, tas randa, ir praleidžia nemažai laiko, kol surandą ką nors, net ir nelegaliai. Nereikia čia savo kultūrinių nuostatų viršenybe keikti youtube ar spotify.
Fobus 2013-07-17 21:11
Na, mes ir čia susipyksime. Bet kai matau BS, negaliu praleisti. Aš nepajuntu skirtumo tarp 320kb ir žemesnių, ar mp3 ir flac. Ir ne su prasčiausiomis ausinėmis klausausi. Bet realiomis sąlygomis, ne tik kad kokybė mažai ką lemia (gatvės triukšmas, mašinos ūžesys, aplinkiniai, ne pilnai izoliuojančios ausinės, susitelkimas į savo darbą užgožia muziką), bet tobulai net ir nėra saugu - dar kokia mašina nutrenks. Tad jei nesi kažkoks melomanas, kuris patiria nirvaną klausydamasis simfonijos, kuo tau ta kokybė prasta? Jei esi, šiaip ar taip klausysi tik gyvai arba pirksi super ausines, legalią muziką per vinilą ar panašios kokybės.
blizzard 2013-07-17 21:16
Na mano argumentai yra mano asmeninė nuomonė , ta prasme straipsnio iš tokių savo argumentų tikrai nedaryčiau . Tai aišku, kas ieško tas randa, bet reikėtų kiek kitaip perfrazuot: kas turi laiko, tas gali ieškot ir kas ieško tas randa. p.s. tarp 128kb/s ir 320kb/s skirtumas tikrai girdimas. Bent jau seniau buvo, dabar gal koduotės pasikeitė ir to skirtumo tokio nesigirdi. Kitas dalykas, per ką klausoma? Visi čia pradeda svaigt su tom savo ausinėm po kelis šimtus litų ir t.t. bet jos vis vien taip gerai garso neatkuria kaip parasčiausios logitech 2,1 kalonėlės už 150lt. Kol kas geriau skambančių ausinių neradau.. tiesiog dėl konstrukcinių ypatumų ausinės niekada taip gerai neatkurs žemų dažnių kaip kalonėlės. Aišku einant gatve kalonėlių nesinešiosi , bet namuose, prie kompiuterio..
Fobus 2013-07-17 21:25
Gyvendamas kartu su kitais muzikos per kolonėles neleisi, o juo labiau naktį, kai kaimynai miega. Lieka tik ausinės, o per jas - man skirtumo nesigirdi. Šiaip ar taip, melomanai visada atras, bet ką daryti su mase, kuri nenori išleisti didelės savo atlyginimo dalies už vos marginaliai geresnę kokybę?
blizzard 2013-07-17 21:31
Na tokiu atveju taip.. Per ausines nesigirdi labai daug, drįsčiau teigt, kad kokio 1/3 visų garsų esančių kūrinyje, priklausomai nuo muzikos stiliaus ir ausinių.
Smėlis 2013-07-17 21:34
Su klausa kažkas ne taip tada tau. Nes skirtumą tarp 128 kbps ir 320 kbs VBR jaučiu net su paprastom ausinėm. Ir nesu melomanas. Tarp 320kbps ir loosless ir aš jau menkai skirtumą jaučiu. Reikia specialiai jo ieškoti ir nevisad pavyksta. Dar reikia nepamiršti tokio dalyko, kaip pačios muzikos tipas. Ant popso ir bumčikų tai tikrai menkas skirtumas, bet jei dažniau klausaisi instrumentinės, tai iškart ima jaustis. Ai, bet koks skirtumas, tu čia pas mus ekspertas
secret 2013-07-18 00:00
gal galeciau suzinot kokius skirtumus jauciat tarp 128 ir 320? zemu/aukstu yra/nera? nezinau kokie skaiciai buna, bet asmeniskai as kai esu lp gerbejas, tai skirtuma pastebiu tik tarp iraso is mp3 ir originalo cd ir tik perjungus is vieno i kita garsiai klausant ir surround namie ar auto. nesu tikras bet galvoju, kad mp3 visada groja stereo, bet cia tik mano spejimas... o del nelegalaus turinio, tai ir siaip ikainiai sumazejo ir smartphone'ai turi tiek radijas tiek kitas programeles. filmu atsirado smarkiai daugiau issinuomoti ar isigyti online uz priimtina kaina.
Arwis 2013-07-18 05:16
Tik nereikia. 2012 buvo pirmi metai kai muzikos industrija kilo po daugiau nei 10+ ~stagnacijos. Tokie servisai kaip spotify ir youtube supaprastino ir centralizavo prieinamuma. To ir reikejo kad adbaidyti vartotojus nuo piratavimo. Uz varganus kelis litus per men, gali klausytis kokios tik nori muzikos ir kiek tik nori. Piratavimas turbut niekada ir nedings, taciau naujos inovacijos ir nauji verslo modeliai ji padaro visiskai nepatrauklu ir net absurdisku. Kodel tureciau vargti ieskoti kazkokios dainos, kai tiesiog nueisi i youtube ir zinai kad bus. Jau nekalbant kad search algoritmai torrent portaluose tiesiog tragiski(ypac LM) kai tuo tarpu youtube nei dainos pavadinimo nei grupes nereikia zinoti kad rastum.
Paprastas_zmogus 2013-07-18 09:48
Nusišnekėjai kaip reikalas. Geros muzikos kaip niekad daug. Jeigu tik MTV žiūri, tai nenuostabu, kad geros muzikos negirdi niekad. Televizijos serialams dabar išvis aukso amžius. Per paskutinius kelis metus žiauriai pakilo kartelė ir atsirado tikrai daug gerų serialų. Fimai... Tas pats kaip su muzika - kad kine šūdą rodo, nereiškia, kad niekas gerų filmų nebekuria. O muziką žmonės siunčiasi tikrai ne vien tam, kad mašinoj klausytų. Automobiliai toli gražu nėra vieninteliai, galintys groti muziką
nondescript 2013-07-18 14:10
Atsisiunčiau Spotify, išties faina programa, taikliai parenka grupes pagal tavo mėgstamas, priešingai nei youtube kur išmeta daug nesąmonių (youtube šiuo atveju gerai, kai konkrečiai žinai ko ieškai), nereikia sukt galvos dėl grojaraščių, vienintelė bėda, kad nėra retesnių grupių... Bet šiaip pilnai palaikau tokią kovą su piratavimu.
1337 2013-07-18 16:34
Jei zmogus nejaucia skirtumo tarp 128kb, 320kb ir lossless tai gali reiksti viena is keturiu dalyku: 1) prastas irasas/nusidevejusi media 2) prasta aparatura (cia jau bet kas pradedant grotuvu, DAC, stiprintuvais, kolonelemis ir baigiant garso izioliacija patalpoje/automobilyje) 3) pilietis neturi klausos 4) kelios ar visos auksciau isvardintos priezastys Siaip manau, kad piratavimas sumazejo del elementaraus rinkos persisotinimo ir kureju issikvepimo - tiesiog didzioji dalis dabartines kurybos net neverta siuntimo/vogimo
blizzard 2013-07-18 18:00
Visiškai pritariu.