AMD nusprendė pribaigti sužeistą konkurentą: “4 GB reiškia 4 GB”  (6)

Pastarosiomis dienomis internete plačiai diskutuojama apie tai, jog nVidia vaizdo plokštė GeForce GTX 970 nesugeba visiškai išnaudoti atminties posistemės: jei žaidimams reikia daugiau nei 3,5 GB, duomenų pralaidumas smarkiai krenta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

nVidia paaiškino, kad viso to priežastis – atminties posistemės padalijimas į du segmentus – „greitąjį“ su 3,5 GB ir „lėtąjį“ su 0,5 GB. Viskas gerai tol, kol nepradedama naudoti likusiųjų 500 MB. Šiuo atveju spartos kritimas atskirais atvejais gali sudaryti 25-40%.

nVidia pareiškė, kad ištaisyti situaciją, išleidus naujas tvarkykles arba grafinio adapterio mikrokodą, praktiškai neįmanoma; kiek vėliau kompanija pažadėjo pasistengti bent dalinai pakoreguoti taip vadinamą „atminties klaidą“, modifikuodama tvarkykles, kad būtų sumažintas žaidimų kreipimasis į „lėtąjį“ atminties segmentą.

Galiausiai paaiškėjo nemalonus faktas, kad nVidia nurodytos GTX 970 specifikacijos buvo ne visai teisingos, o tai jau gresia nemalonumais iš teisinės pusės.

Stebėdami visą šį spektaklį, kompanijos AMD marketingo skyrius nusprendė pribaigti sužeistą konkurentą, publikuodama naują vaizdo plokštės Radeon R9 290 reklamą. Kaip matyti iš aukščiau pateikto paveiksliuko, AMD tikina, kad jos grafinis adapteris turi tiksliai tai, kas ir yra reklamuojama.

Įdomu, ar jai pavyks šis reklaminis ėjimas? Galimybių tam tikrai yra - tolesnėse nuorodose palyginus lietuviškas kainas tų vaizdo plokščių, kurios turi nVidia GTX 970 mikroschemų rinkinį su vaizdo plokštėmis, kurios turi AMD Radeon R9 290 mikroschemų rinkinį, matyti, jog AMD produkcija yra kiek pigesnė, tad jau savaime patrauklesnė pirkėjui. O dabar dar šis skandalas…

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(74)
(3)
(71)

Komentarai (6)