Iki Windows Server 2003 palaikymo pabaigos liko 5 mėnesiai  (0)

Kompanija Microsoft dar kartą įspėja verslo klientus, kad greitu metu bus nutrauktas serverinės platformos Windows Server 2003 palaikymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradedant 2015 m. liepos 14 d. operacinė sistema Windows Server 2003 daugiau negaus saugumo sistemos atnaujinimų, o tai smarkiai padidins riziką, susijusią su verslo naudojamos infrastruktūros patikimumu.

2013 m. išleista Windows Server 2003 tapo pirmuoju Microsoft sprendimu, kuris numatė pagrindinius reikalavimus serveriams ir jų vaidmeniui organizacijų IT infrastruktūroje. Serveriai privalėjo turėti ne silpnesnį nei 500 MHz procesorių, ne daugiau nei 4 GB operatyvios atminties, palaikyti 32 bitų aplinką galimam serverio galimybių tobulinimui.

Microsoft pažymi, kad per 12 metų kardinaliai pasikeitė standartai ir jų taikymo mastai verslo segmente. Pavyzdžiui, 2003 m. išmaniųjų telefonų, kaip juos suvokiame šiandien, praktiškai nebuvo, tuo tarpu mobilios programėlės leidžia verslui visuomet būti aktyvių įvykių sūkuryje.

Išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių operatyvios atminties talpa ir procesorių sparta daugybę kartų lenkia Windows Server 2003 rodiklius. Per paskutinį dešimtmetį atsirado „debesys“ ir nauji saugumo standartai bei politikos, šiuolaikinių technologijų galimybės smarkiai patobulėjo.

Tokiu būdu, serverių atnaujinimas yra kritiškai svarbus ne tik nenutrūkstamam IT sistemų funkcionavimui, tačiau ir užtikrinant verslo konkurencinius pranašumus, teigiama Microsoft pranešime.

Kaip Windows Server 2003 alternatyvą programinės įrangos gigantas šiandien siūlo Windows Server 2012 R2, Microsoft Azure ir Office 365 – šios sistemos geriausiai tinka pasenusioms sistemoms pakeisti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai (0)