nVidia vadovas pagaliau prakalbo apie GeForce GTX 970 problemą  (0)

Skandalas dėl vaizdo plokštės GeForce GTX 970 negalėjo būti ilgai ignoruojamas aukščiausios nVidia vadovybės, kuri iki tol kalbėjo apie „nesusikalbėjimą tarp kompanijos padalinių“ bei vaizdo plokštės dizaino ypatumus, neva viskas veikia taip, kaip ir buvo suplanuota.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-02-26 nVidia vadovas pagaliau prakalbo apie GeForce GTX 970 problemą  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunku pasakyti, kas paveikė nVidia prezidento Jen-Hsun Huango aktyvumą, tačiau savo komentarą oficialiame kompanijos tinklaraštyje jis pateikė tik dabar.

Visų pirma, nVidia vadovas apgailestauja, kad nIVdia nesugebėjo laiku publikai pateikti visos informacijos apie GeForce GTX 970 atminties posistemės darbo ypatumus, o kartu pažadėjo, jog ateityje tokie dalykai nepasikartos.

O štai dėl GeForce GTX 970 atminties posistemės darbo ypatumų nVidia prezidentas kaltės nepripažįsta. Jo teigimu, atminties segmentavimo galimybė buvo iš anksto numatyta Maxwell architektūroje, kad būtų galimybė padidinti prieinamą atminties talpą, kurios šiuolaikiniams žaidimams reikia vis daugiau.

Jei ne šis Maxwell architektūros ypatumas, GeForce GTX 970 galėtų turėti tik 3 GB atminties, tuo tarpu realybėje nVidia pasiūlė 1 GB daugiau. Kartu Jen-Hsun Huangas pripažįsta, jog mažesnis atminties segmentas (512 MB dydžio) dirba lėčiau, tačiau kad į jį nebūtų kreipiamasi per dažnai – visa tai jau tvarkyklių kūrėjų užduotis.

Tiesa, nVidia prezidentas gana švelnia forma išpeikė vartotojus, sakydamas, kad jie turėtų būti dėkingi nVidia už papildomo gigabaito gavimą vaizdo plokštėje GeForce GTX 970, tuo tarpu kūrėjams tenka išklausyti nežinia kokius priekaištus.

Iš kitos pusės, Jen-Hsun Huangas supranta tokio nepasitenkinimo priežastis, tačiau yra įsitikinęs, jog kompanija siekė viską padaryti kuo geriau. Juk visa atminties talpa naudojama pasiekti tam spartos lygiui, kurį ir demonstruoja GeForce GTX 970 praktikoje – nereikalingos atminties tiesiog nėra.

Kitą kartą, nVidia prezidento teigimu, kompanija skirs daugiau dėmesio savo vaizdo plokščių darbo ypatumams paaiškinti.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)