Nuotrauka atskleidė, kaip kinai mulkina „Apple“  (2)

„Apple“ programėlių parduotuvės „App Store“ populiariausiųjų dešimtukas daugeliui programėlių kūrėjų – lyg Šventasis Gralis. Patekus į jį, programėlę pamato milijonai žmonių visame pasaulyje, o tai – geriau už bet kokią reklamą. Tačiau ne visi to siekia sąžiningais būdais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ aktyviai plinta nuotrauka, kurioje matoma darbuotoja, sėdinti šalia maždaug šimto „iPhone" telefonų, su tokiu prierašu: „Sunkiai dirbanti „App Store“ reitingų manipuliavimo darbuotoja.“ Šalia matyti dar vienas analogiškas stendas, tad tikrasis šios „reitingų gamyklos“ mastas nėra žinomas. Paviešinta nuotrauka patvirtina įtarimus, kad kai kurie programėlių kūrėjai dėl minėtojo pasiekimo pasiruošę naudoti ir nešvarias priemones, praneša „Shanghaiist“. Teoriškai, kiekvienas programėlės atsiuntimas didina jos populiarumą, o ją ištrynus ir veiksmą pakartojus, kiekvienas paspaudimas sumuojasi. Šalia tokio stendo vienas žmogus per valandą gali atlikti bent šimtą programėlės atsiuntimų, tačiau realus poveikis „App Store“ reitingams nėra aiškus. Žibalo į ugnį įpylė ekrano nuotrauka, kurioje matyti šių paslaugų kainos: patekimas į „App Store“ dešimtuką įvertintas 14,3 tūkst. dolerių, o išbuvimas jame savaitę – apie 84,4 tūkst. dolerių.

Teigiama, kad „Apple“ ėmėsi priemonių prieš tokius nesąžiningus veiksmus, pavyzdžiui, sumažino programėlių kainas Kinijos vartotojams, vildamasi, kad tai paskatins daugiau žmonių atsisiųsti ir įvertinti programėles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai (2)