Apie „Google“ atėjimą: „Tai ne investicija, o tik pigios darbo jėgos ieškojimas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2015-03-17 09:50
prajuokino jau tik googlas ir iesko pigios darbo jegos kompanija kurioje atlyginimai vieni didziausiu pasaulyje, iesko kas dirbtu pigiau
six 2015-03-17 10:01
Norėtų - galėtų mokėti dar daugiau, bet netokia politika jų. Jei jau reikia atidaryti naują ofisą, tai kodėl ne ten kur darbuotojai pigesni.
Simplicity 2015-03-17 10:25
O man atrodo, kad pagrindinė šios įmonės atsiradimo priežastis yra senas susitarimas tarp LR vyriausybės ir Google. Tam, kad Google galėtų nufotografuoti Lietuvos gatves ir tas nuotraukas sukelti į StreetView, buvo paprašyta įsteigti atstovybę Lietuvoje, kuri kuo nors nepatenkinti galėtų bylinėtis Lietuvoje, o ne JAV. Darbuotojų Vilniaus būstinei atsiras jau tarp esamų Google darbuotojų.
immortallt 2015-03-17 10:41
Kokie jūs juokingi... O tai tu savo kirpėjai moki irgi keliskart daugiau nei paprašo? Ar geriausiu atveju šiek tiek arbatos palieki?
- 2015-03-17 10:52
Na, vat gydytojams mokama daugiau nei paprašo. Net ir neprašant, kai paslaugos nemokamas, pastoviai sumokama additional 30 - 60 €. Ir kas keisčiausia, taip daro > 80 % lietuvių
six 2015-03-17 11:17
gi aiškiai parašiau. geras bukis
Shinigami 2015-03-17 16:40
Pasakikite Kinijai kad visi elektronikos gamintojai pas juos eina tik dėl pigios darbo jėgos. Juk dėl tos pigios darbo jėgos Kinijos ekonomika ir yra tarp pasaulio didžiausių ekonomikų. Ir vis daugėja kinų turinčių graužtuko produkcijos. Vien faktas kad google įkūrė Lietuvoje savo padalinį yra naudinga Lietuvai. Nes dauguma pasaulije net nežino kad tokia šalis egzistuoja. O dabar apie Lietuva žinos daugiau žmonių. O kas svarbiausia, tai aš iš vis stebiuosi kad čia kažkas eina kažką daryti. Nes įstatimai keičiasi greičiau nei metų laikai. Valdininkai išsidirbinėja kaip tik išmano ir jų niekas negali nubausti. Nes 90% teismų būna valdininko naudai nors akivaizdų, kad jis neteisus. O kai teismas yra naudingas verslininkui valdininkai deda ant teismo ir nevykdo jo sprendimo.
Stipa 2015-03-17 22:19
O kai verslininkai deda ant darbuotojų, visiem kitiem taipogi vienodai.
Arns 2015-03-17 23:26
Shinigami, pigios jėgos pilna nuo Indijos ir Vietnamo iki Brazilijos ir Argentinos, ar jos bent pusę tiek turtingos kiek Kinija? Ne, nes vien pigiai gaminant sugebėsi tik pravalgyt. Kinai didelius pinigus pasidarė iš kopijavimo, klastočių. Lygiai tą patį padarė ir Japonija. O tuo tarpu visokios Indonezijos, Brazilijos uoliai dirba kas pamesta, vykdė visas ūkio reformas kaip Vakarai patarė ir iki šiol - skurdžios valstybės. Gali išvardinti kiekoj šalių google turi atstovybių, ką jos daro, kada atidarytos? Be interneto žinoma Visiem Vakaruose ant tiek neįdomu, kad net nebus išplatintas pranešimas spaudai. Visai kas kita jei mes būtume Š. Korėja, tada tikrai nonstop eitu kalbos ir visi sužinotu koks padarytas neeilinis dalykas. O dėl verslo,tai nereik sakyti, abi pusės tepa. Dažnai net eilinių dokumentų jei žino kad netikrins, verslas nesitvarkytu. Juodai slepia mokesčius (buvo atvejis Marijampolėj,kaip per dieną beveik pusę milijono apyvartos prekeivis automobiliais padarė, lyg tyčia nepraėjus nė savaitei po mokesčių inspekcijos apsilankymo), nors net patys nepatikėtu kokius pasiaiškinimus riečia (tarkim berods balsas.lt turėjo krūva žurnalistų kurie dirbo tik po 0,25 etato ir net ne kasdien, už mažiausią įmanomą tarifą. Super realu vienam didžiausiam žurnalistikos portalui)...
immortallt 2015-03-17 23:56
Nemanykit, kad kitose šalyse nėra problemų dėl įstatymų nestabilumo. Pasižiūrėjus kokią Prancūziją, tai nors ir vakarai, bet ten pradeda virti tikros nesąmonės. Kinijoje ateina dėl pigios darbo jėgos. Pas mus darbo jėga nė velnio nėra pigi, truputį pigesnė nei vakaruose, bet nepakankamai, kad dėl to eitų. Verslininkai normalūs gerbia savo darbuotojus, bent jau tol, kol supranta, kad jų darbuotojai jų negerbia. Na tada abipusė nepagarba atsiranda. Nes jei su darbininkų klasės darbuotojais elgiesi kaip su sau lygiu, pradeda išsipisinėti ir tave išnaudoti. Dauguma darbininko klasės žmonių nesupranta kitos kalbos kaip jėga ir nemoka jie bendrauti su kitais kaip su lygiais. Net va mano ofise, kur žmonės yra atrinkti jau neblogai išsilavinę, vis tiek naudojasi tuo, kad pakankamai laisvai žiūrima į atėjimą į darbą ir pan. iki kol viskas susikaupia ir išsiskiria keliai. O kai darbininkui bandai paaiškinti, kad negalima vėluoti po 15min kiekvieną dieną, tai jis išpūčia akis - gi jis kitaip nespėja, bet namo daiktus susipakuoja 5min anksčiau nei darbo pabaiga. Kai paaiškino, kad dėl to praras 8 dienas apmokamų atostogų negalėjo suprasti ką čia kalba.
Arthuras 2015-03-18 00:08
Immortallt - yra teisybės ir tavo žodžiuose, nesiginčiju. Bet. Girdėjęs esu apie tokius darbdavius, kurie sakinio be keiksmažodžio nesuriša. Kurie tiesiogine prasme terorizuoja dirbančius ir yra kapitalūs mužikai. Sakysi - tegul darbuotojai eina lauk?.. Ne kiekviename mieste yra kur išeiti. Ne visa Lietuva - Vilnius. Yra tokių miestų, kur darbų - labai ribotas pasirinkimas. Ir ne kiekvienas brandesnio amžiaus žmogus gali viską mesti ir važiuoti į Vilnių ar užsienį.