Pristatyta oficiali HDMI 2.0a specifikacija: vieniems - tai didžiausia pastarųjų metų revoliucija, kitiems - eilinis šnipštas  (1)

HDMI Forum asociacija yra atsakinga už High Definition Multimedia Interface sąsajos standartus. Rinkoje jau pasirodė kelios šios sąsajos versijos, tačiau, siekiant patenkinti besikeičiančius rinkos poreikius, specifikacija yra nuolat atnaujinama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuos nervina tokie dažnūs pokyčiai, tačiau jie yra būtina pažangos sąlyga. Dėl šitos priežasties nuspręsta pristatyti oficialią HDMI 2.0a sąsajos specifikaciją.

Svarbiausia šios versijos naujovė yra 4K televizorių HDR (High Dynamic Range) vaizdo palaikymas. Pasak daugumos, ši technologija yra labai orientuota į ateitį, nes leidžia perteikti didesnio toninio diapazono vaizdą. Įprastai HDR siejamas su dirbtinai atrodančiomis nuotraukomis, tačiau tai nėra vienintelis šio sprendimo pritaikymas.

Kino industrijoje aukštas dinamiškas diapazonas naudojamas pasirinktų elementų ryškumui padidinti nekeičiant tamsių sričių spalvų, kas prisideda prie natūralesnio vaizdo perteikimo. Reikėtų pažymėti, kad HDMI 2.0a yra tik HDR CEA-861.3 formato palaikymas, kuris buvo patvirtintas šių metų sausio 30 dieną.

Išskyrus HDR palaikymą nepadaryta jokių svarbesnių pakeitimų. Tai sukritikavo nemažai žmonių, kurie jau pradeda pasimesti visuose šiuose standartų žymėjimuose. Nepaisant to, kad pokyčiai atrodo nedideli, Netflix pavadino High Dynamic Range didžiausia pastarųjų metų revoliucija vaizdo kokybėje, todėl galimas dalykas, jog naujos HDMI sąsajos versijos įvedimas buvo būtinas.

Taip pat reikėtų pažymėti, kad naujoje specifikacijoje nėra jokių techninių pakeitimų, tad naujo standarto palaikymo įvedimas apsiriboja tik televizoriaus programinės įrangos atnaujinimu. Deja, šioje situacijoje naudotojai priklauso nuo įrangos gamintojų ir nežinia, kiek tiksliai laiko turės laukti naujos sistemos versijos. Populiariausi gamintojai pažadėjo, kad po kelių mėnesių išleis atnaujinimus pasirinktiems televizorių modeliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(6)
(0)

Komentarai (1)