Pradėtas „Wi-Fi Direct“ įrenginių sertifikavimas  (126)

„Wi-Fi“ bevielio ryšio technologiją plėtojanti organizacija „Wi-Fi Alliance“ pranešė pradėjusi su „Wi-Fi Direct“ standartu suderinamų įrenginių sertifikavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wi-Fi Direct“, anksčiau žinomas kaip „Wi-Fi Peer-to-Peer“, suteikia galimybę kompiuteriams ir įvairiems nešiojamiesiems įrenginiams palaikyti tiesioginį „Wi-Fi“ ryšį nenaudojant bevielių maršrutizatorių ar prieigos stotelių. Tokie įrenginiai vienas prie kito prisijungia taip pat, kaip ir naudojant „Bluetooth“ ryšį.

Pasak „Wi-Fi Alliance“ atstovų, svarbu tai, kad tiesioginiam ryšiui užmegzti pakanka, kad tik vienas iš dviejų įrenginių būtų suderinamas su „Wi-Fi Direct“. Tai reiškia, kad prie sertifikuoto „Wi-Fi Direct“ įrenginio galima prijungti bet kokią dabar naudojamą „Wi-Fi“ įrangą. Maksimalus ryšio nuotolis siekia 100 metrų, teigiama pranešime.

Kai kurių apžvalgininkų teigimu, „Wi-Fi Direct“ gali rimtai įtakoti „Bluetooth“ technologijos plėtrą. Pranešama, kad „Wi-Fi Direct“ įrangą jau pradėjo sertifikuoti „Intel“, „Broadcom“, „Realtek“ ir kitos bendrovės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (126)

Susijusios žymos: