Google kvantinis kompiuteris 100 milijonų kartų spartesnis už jūsų nešiojamąjį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Auksine Logika 2015-12-10 23:18
Tas momentas kai isleidi visas santaupas kad nusipirktum nauja kompa ir kita diena pasirodo kvantiniai kompiuteriai prekyboj... Speju dabartines programos ir OS nesugebetu suvaldyti kvantinio kompiuterio nes reiktu kurti visai nauja firmware. Kazkaip mazai kalbama sia tema.
punktyras 2015-12-11 00:27
Kad dar nėra neapsipręsta, kokie tiek kvantiniai kompiuteriai bus, nėra aiškaus lyderio, kaip x86 architektūra. Tai kožnas fabrikėlis savo firmwarą rašo, taiko. Įdomu, kas įvyks pirmiau – energiją ims tiekti valdoma termobranduolinė sintezė ar paplis buitiniai kvantiniai kompiuteriai.
peeplt 2015-12-11 08:16
Visu pirma nei to momento nebutu kada kita diena iseina kavantinis komppiuteris nei kazkokiu iliuziju galima tureti del programines irangos panasumo. Tas momentas kai iseis namudinis kvantinis kompiuteris bus tik entuzijastam. Kadangi pirmais metais nei tu su juo gales kanors veikti, nei tu jo sugebesi ipirkti. Jai bus isprestos gelezies problemos tik tada bus galima sneketi apie komiuterio pritaikymos sritis ir programines irangos standartus. Ne anksciau.
bahuriux 2015-12-11 10:26
Įsivaizduoju passwordą į kokia nors paskyrą iš kaip minimum milijono random simbolių nes antraip bus galima iššifruoti betką.
MZ 2015-12-11 10:36
Pirmiausiai tuos kompus naudos mokslo ir komerciniu inovaciju centrai. Tokie 100 000 000 skaiciavimo galingumai bus panaudoti debesijoj t.y tavo ismanusis tik duos uzklausa tam skaiciavimo cenrtui, o tu gausi ats pvz zaidziant zaidima visa simuliacija ir 3d skaiciavima atliks centras, o tu gausi tik grafini rezultata savo ekrane. Mums namudininkams tikrai nereikes branduoliniu sinteziu, klimato scenariju ir dar velniai zino ko skaiciavimu . Kita vertus vaizuote apribota patirtimi tai jaunimelis gali ir atrasti kur kasdienybeje tu skaiciavimu prireis
Audrius 2015-12-11 10:42
Kvantiniai kompai ir dirbtinis intelektas yra du dalykai kuriu as labai nelaukiu...
Auksine Logika 2015-12-11 11:29
Tik su tokiais siuntimo greiciais vistiek lagins belenkaip Idomu kokie genijai tures kurti programas kur jau nebera a=1, bet gali buti a=1&0 visai kita matematika, visai kita logika... Ar ja galima pritaikyt kokiuose zaidimuose? typo vaikstai po virtualu pasauli ir uz kampo gali stoveti medis, gali ir nestovei.. nepaziurejes nesuzinosi
Creatium 2015-12-11 12:47
Na, namams būtų skirti tiesiog mažesnių galingumų kvantiniai kompiuteriai. O galų gale ir itin galingas naminis kompiuteris turi kasdieninių privalumų: nestringa, nereikia kas porą metų atnaujinti ir t.t. Namuose pasistatei vieną tokį kompiuterį ir prie jo vienu metu junk kiek tik nori "įrenginių", viskas veiks tobulai greitai.
egidijus.narkus 2015-12-13 10:31
Reiktu dar patobulinti, kad kvandinis kompiuteris veiktu kampario temperaturoje. Kaip pritaikyma buiciai, isivaizduoju kvandinio kompiuterio implantacija i kiekvieno zmogaus smegenis. Jis ne vien atstotu dabar naudojama laikrodi, telefona ar kompiuteri, tv, interneta. Bet ir analizuotu ir optimizuotu musu kuno procesus taip prailgindamas musu gyvenimo amziu, skatintu pazeistu organu regeneracija, net gal leistu smegenims pailseli/pamiegoti o tuo tarpu kuno valdyma perimtu kvantinis kompiuteris, pvz vairuojant automobili, ar dirbant koki kita monotomiska darba kokiam fabrike.