Virusas reketininkas WCry vėl laisvėje: pasitikrinkite, ar jūsų kompiuteris nebeturi didžiausios savo skylės  (4)

Vadinamojo viruso reketininko WanaCrypt0r 2.0 arba WCry kūrėjai išleido naują jo versiją, galinčią apeiti jo plitimą stabdantį domeną. Apie tai praneša Motherboard.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak leidinio, virusas gali apeiti domeną iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com, kurį anksčiau užregistravo saugumo specialistas, kad virusas nebegalėtų užkrėsti kompiuterių.

Motherboard įspėja, kad virusas dabar vėl gali užkrėsti kompiuterius.

Vakar viruso plitimas buvo sustabdytas atsitiktinai. Britų kibernetinio saugumo specialistas, turintis Twitter paskyrą MalwareTechBlog, nusprendė užregistruoti domeną, į kurį kreipėsi virusas. Viruso kode buvo nurodoma kreiptis į šį domeną, kuris nebuvo užregistruotas. Virusas vadovavosi algoritmu: jei kreipimasis į domeną sėkmingas, plitimą baigti, jei ne – tęsti.

Kaip pranešta anksčiau, virusas užkrėtė daugiau nei 70 tūkstančių įrenginių visame pasaulyje.

Apie viruso plitimą pirmą kartą sužinota gegužės 12 dieną, virusas užblokavo Didžiosios Britanijos sveikatos priežiūros tarnybos ligoninių kompiuterius. Paskui apie virusų ataką pranešė Ispanijos telekomunikacijų kompanija Telefonica.

Virusas plinta kompiuteriuose, naudojančiuose Windows operacinę sistemą. Jis užšifruoja failus ir už galimybę jais vėl naudotis, reikalauja užmokėti 300 arba 600 dolerių bitkoinais. Norint išvengti viruso, reikia, kad Windows turėtų suinstaliuotą OS atnaujinimą. Priešingu atveju virusas žada ištrinti failus per artimiausias tris dienas.

The Wall Street Journal laikraštis rašė, kad hakeriai atnaujintą viruso versiją gali paleisti gegužės 15 dieną.



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(14)
(6)
Bendrinti

Komentarai (4)

Susijusios žymos: