„Windows“ operacinė sistema pagaliau pribrendo rimtiems dizaino pokyčiams: štai kaip viskas atrodys (Video)  (2)

„Windows“ operacinė sistema pasižymi didelėmis galimybėmis ir yra pritaikoma praktiškai bet kokiai techninei įrangai, tačiau jos dizainui dažnai kliūna kritikos. Jau netrukus visa tai gali kardinaliai pasikeisti: „Microsoft“ leido užmesti akį, kaip ateityje atrodys kai kurios programos ir funkcijos „Windows“ aplinkoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-19 „Windows“ operacinė sistema pagaliau pribrendo rimtiems dizaino pokyčiams: štai kaip viskas atrodys (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kardinalius pokyčius dizaino srityje „Microsoft“ jau bandė įgyvendinti, pristatydama „Windows 8“ operacinę sistemą, tačiau tąkart vartotojams visko buvo per daug ir naujovių jie nepriėmė. 

Tačiau rankų amerikiečiai nenuleidžia: korporacija pademonstravo, kaip „Windows“ išvaizda ir valdymas keisis pritaikius „Fluent Design System“ (buvęs „Project Neon“). 

„Fluent“ pagrindu tapo tas pats „Metro“ dizainas, pristatytas su „Windows Phone“ mobiliąja operacine sistema. Tiesa, „Metro“ atveju visas dėmesys buvo skirtas įrenginiams su liečiamais ekranais, o „Fluent“ bus pritaikytas viskam – nuo ekrano neturinčių įrenginių iki telefonų, planšečių, asmeninių kompiuterių ir net virtualios realybės sistemų. Be to, „Fluent“ dizaine daugiau dėmesio skiriama turinio kūrėjams. 

„Microsoft“ taip pat labiau pasistengė, kad dizaineriai ir programų kūrėjai jį geriau suprastų – „Fluent“ dokumentacija yra kur kas išsamesnė ir aiškesnė nei „Metro“. Joje aptariami tiek dizaino elementai, tiek programuotojams aktualūs dalykai. Kitaip sakant, siekiama paaiškinti ne tik ką reikia atlikti, bet ir kaip tai padaryti. 

„Fluent“ atveju visas dėmesys sukoncentruotas į penkias sritis: šviesą, gylį, judesį, medžiagas ir mastelį. Šios priemonės pasitelkiamos tam, kad programų langai būtų aiškūs, paprastai valdomi, o visas vartotojo dėmesys liktų sukoncentruotas į jam svarbiausius dalykus. 

Beje, nauji dizaino elementai į „Windows“ aplinką bus integruojami pamažu arba, kaip nurodė „Microsoft“ atstovai, „bangomis“. Pirmuosius pokyčius „Windows 10“ naudotojai pastebės įsidiegę „Creators Update“, kuris bus išleistas vėliau šįmet. 

Bet mažiau kalbų, daugiau vaizdų: kaip atrodys naujoji „Windows“ aplinka galite pažiūrėti vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(33)
(-18)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: