Piratavimas nesukelia žalos? Kaip Europos Komisija užsakė tyrimą, o paskui viską bandė tyliai nuslėpti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2017-09-29 13:20
Pardavėjai žinoma norėtu, kad būtu galima šalinti net ir pabuvusių žmonių komentarus. Net tik, kad neatskleistu turinio, bet ir jokiu būdu neišsakytu necenzūruotos nuomonės. Tačiau šiais laikais žinomumas turi savo kainą. Holivudinius filmus piratauja, bet beveik visu sugeneruoja pelno. Kokio Berlyno kino festivalio laureatų beveik niekas ir tik retas iš vis pakliūna į internetą ar yra aptariamas ne specifinė bohemos auditorijoje bei žinoma pasivadina nekomercinių (nes nieko neuždirba). Tą tyrimas ir nustatė. Populiarus produktas praktiškai nenukenčia, atsiima savo. O to kurio nereik, niekas ir nemokamai duodant neima. Taip ir nerado rimto pagrindo kuo pirtavimas padarytu neatitaisomą žalą. Bet industrijai skaudu. Ir jie tokių neafišuoja. Bent jau nemaloniųjų dalių.
1hitkillhack 2017-09-29 14:21
Kažkaip tau sunkiai sekasi plačiau pagalvoti. PVZ: Jeigu aš pavagiu iš parduotuvės šokolado plytą, pasidalinu ta plytą su kitais (ne vagimis) ir jeigu jiems patinka, kiekvienas (arba bent dalis nusiperka dar po 1. Tai kaip gaunasi? Aš parduotuvei generuočiau pelną ar minusą? Pridedant kiek dar mano draugu pasidalintų plytą su kitais ir tie kiti pirktų. Kas geriau, kad ta plyta gulėtu nejudinama ir pamiršta, ar kad būtų kažkas su ja daroma?
sub 2017-09-29 16:36
Taigi mus visus apmokestino laikmenos mokesčiu, ir taip mokame autoriams (per laikmenos mokestį), kurių neklausome. Nu rimtai. Iš Lietuvių net nelabai ką yra klausyti, nebent Jazzu, Lilas ir Innomine, Radistai, dar kokia pora atlikėjų ir viskas. Tai šitų atlikėjų ir albumui negaila būtų. O šiaip tai Spotify suvirškina mano tuos 6eur/mėn. ir man gerai. Netlflix irgi gelbėje, nors nevisiškai, bet kažkaip paskutiniu metu daugiau laiko aima Youtube nei filmai.
Kirtiklis 2017-09-29 20:06
Kino studijos plotų katučiu - jei prieš pamatydamas filmą pasirašytum sutartį, kad bent 6 mėn apie matytą filmą nė žodžio ar vertinimo. Tai galėtų tokio gerumo trailerius pakurti, ir tokius prastus filmus, be žinai, jokios atsakomybės. O jei rimtai, muzikai nematau reikalo išleisti nei sudilusio skatiko, kai yra youtube. Karts nuo karto tik į pasaulinius turus nueinu, nes na, šou kartu gauni.