Kaip taupyti pinigus ir nebūti piratu: 14 nemokamų programų, kurios gali pakeisti „Microsoft Office“, „WinRAR“ ir net „Adobe Photoshop“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2018-05-09 09:42
7zip kai kuriuos winrar failus neteisingai išarchivuoja arba visai jų negali išarchivuot, todėl naudoju ir winrar tik rar failams.
bahuriux 2018-05-09 10:00
O jei norit parsisiusti visą krūvą greitai ir iškarto nemokamų alternatyvų mokamoms programoms eikit į http://www.ninite.com. Ne tik populiariausios alternatyvos, bet ir sistemos įrankiai, komunikacijos programos ir tt. na ir tos kurios čia paminėtos yra irgi. Sutaupiau kas nežinojot daug jūsų laiko, nėr už ką.
mch0lic 2018-05-09 12:21
WinRar mokamas???????? Nors kai kurios alternatyvos visai vartotinos, nemažai programinės įrangos jau tapo standartu vienoje ar kitoje srityje, ko pasekoje ankščiau ar vėliau turėsi įsigyt licenziją ar nusipirataut tą programinę įrangą. Tiem, kas ruošiasi pirkti naują kompiuterį rekomenduočiau apsvarstyt ir mac variantą, nors pradinė kaina kur kas didensė, į kainą įeina ir biuro programų paketas (Pages, Numbers, Keynote) bei nemokama OS.
langas 2018-05-09 12:42
šiaip ką atradau tai galima pirkti legalius windowsus ir office paketą (kur nepalyginsi su visasis crappy openoffice ar libre office) Ogi tereikia nueiti į ebay.com ir ten gali gauti "naudotus" windows visiškai legaliai už kelis eurus kur atsiųs iškarto key ir gali instaliuoti. Viskas legalu, viskas veikia ir patikrinta begale kartų ir nereikia nieko apgaudinėti ir kainuoja kapeikas.
bahuriux 2018-05-09 13:20
. Kiek laiko taip bus aš nežinau, čia turbūt M$ politika visus perkelti ant W10 OS. W10 pirkti nereikia, parsisiunti legialiai iš suinstaliuoji registracijos pasiūlymus praskipini ir naudojiesi nesukdamas galvos, parsisuskit "Windows ISO Downloader.exe" iš pvz https://filehippo.com/download_windows-iso-downloader/ https://www.heidoc.net/joomla/technolog ... nload-tool Paskui reikės įrankio kad sukišti ISO į instaliacinį USB, aš naudoju "WiNToBootic.exe", susirasit patys iš kur parsipūsti. Bet man kai reikėjo kompo rimtam darbui teko pirkti (dėl tam tikrų priežaščių) Win 10 legalia ne OEM versiją, nes gali tekti keisti kompo dalis vėliau. OEM versija kainuoja perpusę mažiau kažkur 50-60€, o retail versija 120-130€. Buvo būtina pirkti licenziją, jaučiuosi kaip būčiau nusipirkęs winRAR PS. Dabar dar ir babkių sutaupiau jums bent kuriam laikui, kol M$ pakeis politiką ir tai yra visai legalu, bnet jau kaip aš įsivaizduoju. Prašom nėr už ką, jei mėgstat tą naują baisų W8-10 interfeisą.
Xdmin 2018-05-09 13:42
Man w10 nepatiko, nes po keliu update kompas ziauriai suletejo, o update isjungti lyg ir neina, arba ne taip paprastai kaip w7. Ir tas update ne man vienam kompa buvo padares mediniu, taip kad, jei kompas staigiai suletejo, dar nereiskia, kad sitas letas ir reikia kito
Bagai 2018-05-09 15:40
Man po Win7 -> Win10 upgrado irgi kompas stipriai suletejo. Tada persirasiau svaru win10 viskas veikia super. Ir greitai ir jokiu luzimu. Bet is esmes perejau ne taip seniai visiskai ant ubuntu. Viskas veikia greiciau, ramu ryja maziau. Net tas pats chome veikia greiciau nors abu ant javos pagaminti ir is principo taip pat turetu veikti. Minusas tik tas kad kazkodel stiriai cpu apkrautas, del to batarke greiciau isikrauna
bahuriux 2018-05-09 15:42
Tavo kompą sulėtino ne suinstaliuoti updeitai į sistemą patys savaime. Bet yra tokia M$ politika, kad "by default" tu leidi siūsti į kitus kompus po visą pasaulį updeitus taip lyg torrentais, tam kad M$ nuimtu apkrovą nuo savo serverių. Jūsų kompai tampa M$ serveriais updeitų siuntinėjimams netsimenu kiek, berods iki 20-30% resursų gali būti skirta, o kai tuos updeitus smarkiai sukompresina, tada ir CPU apkrauna smarkiai ir kartais ilgam. Laimei pasiknisus giliai po sistemos nustatymus galima išjungti tas nesąmones, kaip ir daugumą trackinimo ir "user expierince" nesąmonių net jei W10 neaktyvuotas. Man net ant naujo 6 branduoliu cpu jautėsi, nes tieisog procentaliai lėtina kompą, nepriklausomai nuo jo spartos.
HardAxe 2018-05-09 16:24
o dar tie meltdown updatai numuša 20-30% performance...
kionig 2018-05-09 20:02
. Nėra to, ko negalėtum pasidaryti su LO teikiamais įrankiais.
infoguru 2018-05-09 23:03
Pritariu. Su open-source šiais laikais jau puikiai galima gyventi. Mes offise nuo pat pradžios (5 metai, 10+ darbo vietų) naudojome Debian (kad turėtume didesnį stabilumą) ir visą puokštą čia išvardintų programų - NULIS M$ ir kitų "prabangių" produktų. Kažkada skaičiavome, kad jeigu kas metai legaliai mokėti už visas licencijas tai 6000Eur per metus vienai darbo vietai kaštuotų. Gnome3 skirtingai nuo Win10 balagano sukasi puikiai, pasižymi švaria, paprasta naudoti ir efektyvia sąsaja, taip, kad kol kas tikrai patenkinti savo pasirinkimu. Kažkuriam ten užkliuvo LibreOffice - nežinau, kokiems kosmosams tą MSWordą naudojat - per 5 metus su LO neturėjom kokių ten problemų nei dirbdami su ODT nei su DOCX.
R35P3CT 2018-05-09 23:57
Aš tai iš čia siunčiuosi: https://www.microsoft.com/lt-lt/softwar ... /windows10 ir nereikia jokių papildomų programų ar į svetimas svetaines vaikščioti - pasirenki ar į kompą ar į usb įrašytu ir viskas švaru gražu bei originalu.
bahuriux 2018-05-10 06:30
. Man ms įrankis iso to usb ne veikia, todėl naudoju wintobootic.
kernel_panikuoja 2018-05-10 09:28
Vieniems galima gyventi, kitiems ne. Neapibendrinkime visu zmoniu vienu case'u. Geimeriams, photo/video editor'iams, CAD/SIM softa naudojantiems Windows/MacOS vis dar vienintele iseitis vien del softo nebuvimo. Ir ne, trylikameciu garaze sukodinta alternatyva ant python nera pilnavertis pakaitalas desimtis metu developintiems begemotiniams nisines srities paketams. Del GNOME3 tai cia skonio reikalas. Man asmeniskai jis sudas, bent jau out-of-the-box. Privalumas nebent tas, kad is visu Linux'iniu DE turbut geriausiai supportina HiDPI ir palaiko Wayland'a ant NVIDIA kortu, bet kad butu actually naudojamas reikia susimesti daug extension'u. Bet kaip sakiau - cia skonio reikalas, yra zmoniu kuriem UI is vis nereikalingas.
mykolasok 2018-05-11 17:26
Siūlau pasvarstyti variantą įsigyti kompiuterį be OS ir į jį instaliuoti Ubuntu 18.04. Tai ką tik išleista ilgo palaikymo (LTS) versija. Be papildomų instaliavimų gausite visą biurui ir darbui namuose reikalingų programų rinkinį. Be to, Programų centras leidžia nemokamai pasirinkti pageidaujamas programas iš tūkstančių siūlomų - pasirinktos programos automatiškai instaliuojamos, vėliau automatiškai atnaujinamos. Neturėsite rūpesčių su pirkimais, nereikės ir antivirusų, nes (kaip ir Mac) yra Unix tipo saugumo sistema.
mykolasok 2018-05-11 17:37
Kad "patikrinta" - nereiškia, kad legalu. Moki pinigus ir nežinai, kada įkliūsi
bahuriux 2018-05-12 09:46
Šiaip jau w10 ir yra dalinami už dyką, jei skaitei ankstesnius postus net instrukcija yra aprašyta "how to". O su ubuntu ir kitom linux distrom žaidžiu jau nuo 2005m. Mano supratimu pati geriausia, mažiausiai resursų ėdanti, mažiausiai lūžtanti, greičiausiai ir sklandžiausiai veikianti ubuntu buvo 8.10 su gnome 2 GUI su vėliausiais updeitais. Iki to ir po to, nelabai ten viskas gerai buvo. Po to supportas baigėsi tai versijai, teko atsinaujinti į naujas versijas ir dėja viskas ėjo tik prastyn, strigimai, bugai, lėtas veikimas, nesusipratimai su interfeisu, software center pastriginėjimai ilgam ir tt. Nemanykit, kad tai tik viena nesėkmės istorija, čia ištestuota šimtais kartų ant dešimčių skirtingų kompų. Po teisybe kas naudoja kompą, feisbukui, skype, ir naršymui, yotubei ir emailui, nematau jokios prasmės naudoti kitas OS nei linux, nes daug kartų mažiau preižiūros reikia sistemai ir konfiguravimo, nei windowsams. Windowsai toli gražu net neveikia "out of the box", taip kaip linux ubuntu pvz. Savo tokius draugus ne geimerius kuriem nereikia specifinių užduočų atlikti jau pripratinau prie ubuntu, o pats tik testavimo tikslais ir smalsumui patenkinti naudoju linux. Jei kas nežinojot tai ant linuxų yra nemažai gerų žaidimų.
Atk 2018-05-12 10:44
Updatą išjungti eina per services ir paskui surast reikia Windows Update ir jį išjungti, aš taip sau ir pasidaręs ir tada nėra updaitų ir nėra netikėtų perkrovimų kompiuterio dėl updatų. Manau, čia labai negeras dalykas, kad negalima visam laikui atidėti perkrovimą kompiuterio po updato ir tada tiesiog gali netikėtai jis persikrauti ir būti prarasti svarbus duomenys ar darbas.
Atk 2018-05-12 10:47
Matyt nėra vaizdo plokštės draiverių ar jie neveikia ir video apdoroja chrome ne vaizdo plokšte, o procesorium, dėl ko procesoirius stipriau ir apsikrauna. Dar gal kokie nors 2D efektai irgi procesorium apdorojami, o ne vaizdo plokštę, kas būtų geriau ir turėtų būti, manau.
Wolfy 2018-05-12 21:36
Perėjau nuo 8.1 windows į 10 ir tikrai nesiskundžiu. Aišku, išjungiau auto update ir visokius trackin'gus, ir panašiai. Asmeniškai man 8.1 labai nepatiko, dar kažko su mano hardware nenorėjo tinkamai draugauti, žodžiu, kažkoks bugilendas buvo. O kas dėl Mac, tai labai man patiko tik vienas softas, tai yra Final Cut Pro X, kaip koks premiere ir after effects viename.