Teismas aiškiai ir paprastai paaiškino „Kaspersky Lab“, kodėl juos išspyrė iš JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-06-03 08:03
Kaip suprantu, niekas neuždraudė šalies piliečiams naudoti kasperskio. Uždraudė naudoti tik valstybinėms institucijoms. Visos valstybinės institucijos priklauso valstybei (juridiniam asmeniui). Juridinis asmuo, kaip ir privatus asmuo turi teise rinktis kokia programinę įranga naudoti ir kokios nenaudoti. Čia kaip kitose valstybėse nusprendė naudoti Linux, o ne windows valstybiniuose kompiuteriuose. Tai dabar windows paduos juos į teismą, kad valstybinės institucijos nebegali naudoti windows?
Niemand 2018-06-03 12:30
Atvirkščiai. Valstybei galioja toks daiktas kaip viešieji pirkimai, ji negali tiesiog nuspręsti be sąžiningo konkurso (linux nemokamas, nuspręsti iš vis nieko nepirkti galima). Bet šiuo atveju Rusija pripažinta agresore, kas pateisina nenorą pirkti nors ką nors, kame potencialiai gali būti trojos arkliai.
SaMaras 2018-06-03 19:21
Na viešieji pirkimai turi tokią sąvybę kaip konkurso sąlygas su visomis iš to išplaukiančiomis geromis ir blogomis pasekmėmis. Taigi sudėliojus tinkamai sąlygas galima išvengti nepatikimų pirkinių, arba tinkamai sudėliojus laimėtojas gali likti tik vienintelis atitinkantis tas sąlygas. Ir visada nelaimėjus lieka nepatenkintų..