Švediją jau užkniso iš Kinijos perbėgę „maineriai“: siekia uždrausti kripto valiutų kasimą Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2021-11-29 11:43
Energijos sąnaudų mažinti nereikia, reikia švaraus energijos išgavimo. Neverta ieškoti prasmės. Jeigu susimoka už elektrą – viskas gerai.
punktyras 2021-11-29 11:46
Galima vandenį šildyti – praustis maineriams netgi labai ne pro šalį
kestutisz 2021-11-29 12:36
Tai grįžtam prie socializmo, arba dar efektyvensio resursų naudojimo - gulagų, "arbeit mach frei" barakų ir pan - ten procesai buvo gan efektyvūs (šiais laikais tai net vadintume ekologiškais). Jokių bereikalingų poreikių, o net ne visi ir numirė. Jei už elektrą apmoka - vadinas viskas ok, nebent ji dotuojama - tada vadinasi su savo pažangiu socializmu tiesiog skaičiuot nemoka, bet kodėl tą savo asmeninę problemą nori užkrauti kitiem? P.s. pats nieko nemaininu, bet nematau tame problemos. O tai pradėsim dėl tokių niekų kabinėtis - prieisim iki skaičiavimo kiek kartų per dešimtmetį galėčiau prie jūros nuvažiuot...
immortallt 2021-11-29 12:39
Tai kodėl ribojame alkoholį, draudžiame narkotikus, prostituciją ir dar krūvą kitų dalykų? Čia irgi gulagai? Variantas aišku yra kitas, kalti ATL kainą į elektros kainą pilnai, pagaliau perskaičiuoti elektros perdavimo ir paskirstymo kainą ne per kWh o per kW, nes šiuo metu būtent buitiniams vartotojams elektros kaina subsidijuojama, juridinių asmenų sąskaita.
gytis13 2021-11-29 12:58
Atrodo kažkas nežino tarifų, juridiniams vartotojams elektros kaina kaip tik Lietuvoje mažesnė negu fiziniams
iPienius 2021-11-29 12:58
siandien birzoje elektros kaina dienos metu virsijo 420 EUR. praktiskai pabrango simta kartu, nei budavo nakties metus arba savaitgaliais. dabar nakti kainuoja brangiau, nei pries metus budavo per rytini ir vakarini pikus. ir cia nepabaiga, nes tuoj sulauksim dideliu salciu. neatsimenu, kada gruodzio pradzioj budavo -15 salcio. beveik visada didesni salciai tik po nauju metu budavo. bitcoinams ir kitiems panasiems tuoj labiausiai apsimokes statyt savo saules elementus ir ju nejungt i tinkla, o naudot tiesiai pagaminta elektra ir dar kazkiek bandyt sukaupt su akumuliatoriais. arba nakti tik is tinklo imt. valstybes mastu naujos AE per letai statomos, kad butu matomas kainos mazejimas. jeigu reiks moket po 50 ct ar panasiai uz elektra, tai atsipirks ir akumuliatoriu irengimas namuose, kad is tinklo reiktu imti kuo maziau elektros.
gytis13 2021-11-29 14:04
Jei elektra kainuos 50 cnt/kWh apsimokės namuose naudoti dyzelinį generatorių....
kestutisz 2021-11-29 14:07
Čia labai geras klausimas kodėl, kažkoks legacy nes kažkas kažkada kažką prastūmė sau naudingo (šešėlis visada apsimoka)? Tokie čia ir "draudimai" jei realiai tik tiek, kad kainuoja brangiau.
immortallt 2021-11-29 14:43
gytis13, kažkas tarifus skaičiuoja išskaidant į 15 dalių, o kai kas mato tik absoliutų skaičių. Elektros perdavimą ir paskirstymą juridiniai asmenys (gamybininkai) subsidijuoja fiziniams. Net stambūs fiziniai asmenys subsidijuoja smulkiems. Pas mus stambiems vartotojams kaina mažesnė tik per tiekimo dedamąją. BTC ir pan. dabar kasa LT tie, kurie su fiksuota elektros kaina iš visuomeninio tiekėjo perka elektrą. Elektra subrango dėl dujų, ir tik dujų. Stabilizuosis iki kitų metų vidurio kaina, na nebent vėl žiema bus tokia pat baisi. Kestutiz, supratau, anarchistas esate. Duokite adresą, ateisiu anarchijos padaryti, pirma pasirašysite, kad neutrite pretenzijų man, o tada ką noriu, tą darau - reguliavimas tarpusavio santykių jums nesvarbus.
Dannas3 2021-11-29 14:55
kaip sakant, atomine dabar nepakenktu.
conjurer 2021-11-29 15:01
Nes esame atsilikusi tauta, ir nesugebame tokių problemų spręsti. Vadovaujamės autoritarinėm vertybėm tokiais klausimais. Prostitucijos draudimas yra totalus talibaniškas žingsnis. Poreikis nedings, klientai irgi, bet to daug kas nesupranta žiūrėdamas iš savo krikščioniškos varpinės. Kol prostitucija nelegali, darbuotojos yra išnaudojamos, negauna teisių, ir nėra laikomos žmonėmis, o lietuviai ne ką geresni už musulmonus, moterų teisių atžvilgiu. Rekreacinės medžiagos kitas klausimas, bet tokia politika kurios laikomės vis tiek stigmatizuoja naudotojus, ir niekuo nepadeda, ir problemos bendrai nesprendžia, tik ją gilina. Taip pat abu šie dalykai sukuria organizuotą nusikalstamumą. Čia nėra anarchistinis požiūris, čia yra realybė su tai patvirtinančiais pavyzdžiais. Gal tie kurie daugiausiai gauna iš organizuoto nusikalstatmumo, tiesiog užsiima lobizmu, ir visokius gražulius papirkinėja, kad jie ale imponuodami krikščioniskom vertybėm leistų toliau tokiai veiklai tęstis. Verygay irgi vienas iš tokių, skatintojų, su savo politiką jis padėjo taksistams spekuliuoti alkoholiu.
immortallt 2021-11-29 15:08
Pasižiūrėk Prancūziją, nepadėjo jiems Conjurer, tai vykdomos politikos akivaizdoje, visų coin'ų kasimo ribojimas atrodo kaip didžiausias suvaržymas?
conjurer 2021-11-29 15:20
Tiesiog tema iki tiek nusirito. Bet realiai jei būtų tose srityse masiškai įvedama racionali kontrolė vietoje neracionalių draudumų, ir jos būtų apmokęstinamos, tai poreikis kriptoturtui mažėtų (kartu su jo kaina), ir taip mažėtų kriptokasimo apimtys. O jei bus pradėti varžyti kriptokasimai, jis visas nulįs gilyn į juodają rinką, kas vėl nebus gerai. Atiras kad mineriams duos elektros, ir ne nuo žalios energijos šaltinių, o nuo kokių anglies ir dujų elektrinių rusijoje. Dabar į ją nelenda, nes ten šūdina aplinka verslui, bet jei nebus kur dėtis...
Audrius 2021-11-29 15:54
Kekvienas perka BTC uz kaina, kurios jie nusipelno. Mano spejimas, kad immortallt atveju tai bus stipriai virs 500k USD uz 1 BTC ir aisku, tai bus "popieriniai" btc per koki ETF. Beje, immortallt, labai daug sancu, kad tu jau turi BTC. Jei esi investaves i S&P 500 indeksa, turi exposure ir i BTC. Taip, kad niekur nepabeksi, BTC jau laimejo.
kestutisz 2021-11-29 16:06
Vienų marazmų egzistavimas nepateisina kitų.
immortallt 2021-11-29 16:08
Marazmai nepateisina prilyginimui realiai priespaudai ir diktatūrai.
HardAxe 2021-11-29 16:25
Visvien labiau apsimokės saulės prisikaupti tiek kiek reikia. O dėl BTC, tai tada labiau apsimokės tiesiog saulės elektrinę eksplotuoti nei BTC kasti. Elektros kaina vienoda, nepriklausomai kas ją pagamina. Tu gali ją parduoti arba pasilikti sau.
conjurer 2021-11-29 17:00
Net griežčiausioje diktatūroje gali neturėti priespaudos, jei darysi viską kaip rėžimas nori.
Talkatif 2021-11-29 19:51
Vos tik dolbajobams užsimeni apie elementarią higieną, tie iškart pradeda kaukt apie gulagus.
kestutisz 2021-11-29 19:57
Neabejoju kat tokiem (būtent tokiem) tamstom ir anie gulagai ir kt buvo/būtų buvę viskas ok, "visuomenės higiena" - ypač jei atsirastumėt "teisingoje" pusėje - toje kuriai svetimas uždirbtas gėris ir padalinamas...