„Starlink“ palydovinis internetas jau Lietuvoje: skelbiama sparta ir paslaugos kaina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bambuks 2021-12-05 20:01
Tai tas tiesa.. Man kaip fiziakui arba juridiniam neveda optikos kaime.. Sako tapk ukininku tada ivesim..
conjurer 2021-12-05 20:40
Nes namas nekainuoja 1M eurų. Būtų daugiau žmonių, jau būtumėt įsivedę. Užjaučiu, žinau ką reiškia gyventi be optikos. Šiap su teo nesenai teko bendrauti, dėl jūridinio kliento, tai pasirodo jie tą įvedimą padaro nemokamai, jei pasirašai kelių metų sutartį, su brangiu planu (50+ eurų per mėnesį). Nežinau ar privatiems kažką tokio siūlo, bet jei tik keli gabalai eurų, tai čia vėlgi nėra didelė kaina, elektrą atsivesti turbūt panašiai kainavo.
Benediktas 2021-12-05 21:09
Aš čia pats pafantazavau, kad keli t. eurų. Realiai skambinau du kartus, su keliu metu tarpu - atsakymas buvo tiesiog nera siuo metu galimybes. Realiai jei nuoreciau pasijungt daugiau nei 50Mbps, tai tik Starlinkas, nera kitu galimybiu, jokie kiti operatoriau daugiau netraukia. Bet pakanka ir 45mbps, Su isisuntimu tik prasciau 25Mbps, pingas 10ms. Starlink per brangu. Atokesneje vietoje butu vienintelis greitas variantas.
conjurer 2021-12-05 22:24
Įdomu ar gautum. Manau realiai daug starlink klientų nebus, tai kanalas iki palydovų nebus labai apkrautas. Bet gali būti kad greitis iki lietuviškų būtų mažesnis, nes berods starlink artimiausias žemės taškas yra varšuvoje. Greitu metu gal bus daugiau atsiliepimų, iš realių naudotojų, žinosim kokia reali situacija. O dabar nerekomenduočiau starlink, kol nėra kitos išeities.
Benediktas 2021-12-05 22:30
Privatūs. Taip, manau, kad visiem užtenka kol kas bevielio. Tokia vieta, kur dar pakankamas greitis.
AAA000 2021-12-05 23:14
jei ka - transejinis kasimas nuo kazkur 5€/metras, pozeminis pradurimas nuo mazdaug 8-11€/metras(nuo grunto labai priklauso). ir gali skaiciuot
conjurer 2021-12-06 00:10
Jo, bet reikia nepamiršti, kad reiks derintis visą tranšėjos kelią, su žemių savininkais, per kurių teritorijas bus kasama. Taip pat painiava su teo buhalterija irgi neleis tokio dalyko įsivesti kaip privačiam, net jei savo kabelį atitempsi iki jų įrangos. Teo net nekasa tranšėjų, jei yra galimybė, jie pakeičia telefoninius kabelius optiniais. Aišku ne visur jie puola tai daryti, nes vienas klientas su pigiausiu planu ilgai neatpirks net trumpo darbo pagal jų standartus.
immortallt 2021-12-06 08:33
Pas mane max 50 metrų šviesolaidžio vedė. Siūliau atvažiuoti pramesti šviesolaidį, kai buvo atkastas griovys - nevažiavo. Jiem matot užtenka 50-80cm gylio ir neapsimoka su kitomis komunikacijomis dėti. Kad tuos 50 metrų atvestų šviesolaidžio, 2 metų sutartis su maksimaliu planu ir dar kelis šimtus eurų teko sumokėti iš karto.
HardAxe 2021-12-06 10:37
ko jūs puolat tą straipsnį. Parašė kiek kainuotų, kam neįdomu? O kas naudos - čia jau kitas klausimas. Bekraštėse rusijos ar amerikos plynėse, australijos dykumose naudotojų bus per akis. Brazilijos džiungklės, himalajų masyvas. O pas mus per mažai miškų, perdaug geras internetas, kad būtų poreikis.
pvilkas 2021-12-06 14:25
Noriu pataisyti, kad palydovas sukasi apie planetos centrą, tad išilgai platumos jis negali skristi. Nebent ta platuma - nulis laipsnių
Benediktas 2021-12-06 14:46
Čia jau tokia mada komentaruose. Jei kažkokia naudjiena atsiranda, tai pirma reikia su šudais išmaišyti. Čia gal savo intelektą taip norima pademonstruoti? Kad jie būtų geresni produkto menedžeriai. Geriau sukurtu, pigiau parduotu. Man tai visada nauja galimybė, nors ir brangiai kainuojanti yra geriau, nei nebutu jos. Tai nereiškia, kad aš ja naudosiuosi, bet gal kazkam pravers. Ji neatima vietos is kitu. Nors čia Musko projektas, tai matyt su tuo dar susieje.
conjurer 2021-12-06 15:20
O tai kurie pranešimai yra puolimas, ir kurie maišymas su šūdais? Atrodo lyg apie techninius dalykus kalba buvo.
immortallt 2021-12-06 15:29
Kokiame aukštyje jau nebeveikia GSM ryšys Lietuvoje? Spėčiau kad iki 0,5km jau turėtų dingti, nes kalnų pas mus nėra, daugmaž lygumos, o skleisti ryšį į debesis irgi nėra prasmės. Tai vat mintis kam reikalinga Lietuvoje - dronams. Ypač ateityje, kai prasidės siuntų prostatymas dronais. Taip pat Starlink geras variantas, jei pardavinėji produktą visame pasaulyje ir produktui reikalingas internetas, kad ir nepastoviai. Tai irgi geras būdas išsispręsti, kad prisijungtų. Neturėjimas Starlink interneto Lietuvoje, reikštų, kad mes taptume prastesni kai kurių projektų įgyvendinimui, ar net nebūtų galimybės tuos projektus atlikti.
conjurer 2021-12-06 15:40
Matei kaip atrodo starlink įranga? Be to kam dronui reikalingas internetas visą laiką? GPS veikia iš palydovų.
Benediktas 2021-12-06 15:45
Butent. Starlinkas gali būti gerai gerai dronams, automobiliams, gal net telefonams. Tik nepasakokit, kad reiklaingos dideles lekstes - nevisiems prietaisams reikia 100mbts ir ir pvz Iridium telefonai neturi jokiu leksciu, tai netrukdo jiems palaikyti rysi su palydovais.
conjurer 2021-12-06 16:37
Antenos dydis niekada neapibrėžia kokiu greičiu veiks bevielis ryšys, tai apibrėžia ryšio kokybė. Ir problema ta, starlink palydovai skrenda ganėtinai gretai (kliento atžvilgiu), bei naudoja kitokius dažnius nei geostacionarioje orbitoje gulintys iridium. Todėl reikalinga didelė starlink antena, kuri tiek fiziškai tiek elektroniškai reguliuoja signalo kryptį. Ir tiek iridium tiek starlink nėra atvirus standartus palaikantis ryšys, todėl yra tik mažas gamintojų ratas, kurie gali gaminto tokią įrangą. Starlink atveju, tai musk & corps. Taigi ne tik kad neįmanoma palaikyti tokio ryšio su omni antenomis, esančiomis telefonuose, bet ir gamintojai neturi galimybės dėti starlink ryšio įrangos, nes nemoka jos gaminti. Vienintelis variantas yra nusipirkti starlink oficialią įrangą, pasistatyti ant stogo ar ant autobusiuko. Dronui tai bus tiesiog per didelis krovinys, kad pateisintų naudą. Be to dronai pažeidžiamiausi kai jie yra arti žemės, o ten jau veiks 4G, ir galės siųsti video kas į juos mėgo pagalius. Ir iš kur čia ištraukta kad jie turės taip aukštai skraidyti? Papildomas darbas pakilti ekstra 200 metrų, neatrodo kaip ekonomiškai naudingas tokioms pristatymo kompanijoms. Na o jei nereik 100mbps, tai iridium į droną galima iš bėdos įdėti. Bet taip kaltink mane, kad maišau starlink su šūdais, nes aš nieko nenusimanau apie bevielį ryšį, ir bet kokia antena gali bet ką. Kas aš toks kad trūkdyčiau tau svajoti apie starlink ryšį naujame iphone..
Benediktas 2021-12-06 17:05
Ok. bet jei Tesla isleis savo telefona su ryšiu į starlink, tai paklausiu taves. Paskutini karta del Apple ARM procesoriu daug teko gincytis, kad ARM laptopai tai leti tabletai, kad benchmarkai suda rodo, kad grafikos nepadarys greitos, kad desktopu nepakeis, kad x86 neistums. Nu paziuresim. Aš sakiau per 10 metų ARM išstums x86 iš rinkos, liks nebent kazkokiose nisinese vietose. Tai dabar jau liko tik 9 metai. Aš netvirtinu, kad taip bus, bet manau. Sitie metai man suteike dar daugiau pasitikejimo savo manymu. Aš nieko prieš, kad tu turi kitokią nuomonę, bet pas tave dažnai būna tvirtinimas "nieko jiems neišeis", nors realiai tu turi labai mazai duomenu, kartais matosi, kad isvis nuotrupomis esi pasidomejes.
jilted 2021-12-06 17:26
Kalbant apie miškingas vietoves ir prastą ryšį, tai gal kam teko išbandyti kažką tokio: Problema, kad skelbime nelabai rašo kas tai iš vis per įranga. Reali situacija tokia, kad sodyboje labai prastas telefono (ir mobilaus interneto) ryšys. Aplinkui vien miškas, iki miesto apie 10 km, tai apie šviesolaidį galima pamiršti. Taip pat ten nebūnama visą laiką, tai norėtųsi, kad atvažiavus be didelio vargo veiktų mobilus internetas ir būtų mobilus ryšys bet kuriame telefone. Iš skelimo atrodo, kad viskas pasaka, iškeli antena kažkur aukštai, įjungi į el. tinklą ir viskas puikiai veiks. Klausimai: - Ar toks dalykas kaip skelbime (kas ir kas ten būtų) pagelbėtų? - Kas tai iš vis per daiktas? - Alternatyvos?
conjurer 2021-12-06 17:39
Dėl interneto, tai galima išsikelti 4g anteną, mikrotik, teltonikos, ar kokio kito gamintojo, ir pasitatyti wireless viduje. Jei neveikia skambučiai ir sms, galima ir su stiprintuvais žaisti, bet abiem atvejais reikės kažką montuoti ant stogo ar stulpo.
Benediktas 2021-12-06 17:58
Tu ne argumentus pateiki, o savo tvirtinimus ir hatinimus