Kodėl nepavyksta įdiegti „Windows“ naujinimų? Tam yra absurdiška priežastis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2022-02-16 16:20
Taip, microsoft turi galimybę vykdyti kodą beveik bet kuriame kompe su windows 10, ir dabar liepia palikti juos per naktį. Gera taktika sukurti botnetą. Debian/ubuntu atnaujinimas užtrunka max porą minučių su geru internetu, darant kas mėnesį. Taip pat per jį atnaujinamas ne tik sisteminis softas, bet ir visos programos, kurios yra instaliuotos. Šitas microsoft išsipisinėjimas, jau užpiso negyvai. Bilo geitso reikia nekęsti, nė dėl jo apsimestinio noro padėti žmonėms, o dėl viso šito šūdo kurį jo kompanija pila žmonėms. Tai kas skaitėsi kenkėjiška programine įranga pamažu įlindo į normos ribas, kaip kankorėžis į šikną, ir dabar nėra galimybių jos ištraukti. Masinis sekimas, ir žmonių profiliavimas tapo norma, tiek reklamos tiek propagandos industrijose. Dabar kitas žingsnis yra stengtis išlaikyti telefonus kuo arčiau žmonių, o kompiuterius kuo ilgiau įjungtus, ką MS daro su tokiais absurdiškais reikalavimais, o kinijos kumuniagos su savo oficialia sekimo programa.
VirtualGadget 2022-02-16 17:37
Windows 10 naujinimai pradėjo strigti po Windows 11 išleidimo. Manau, kad problema yra nesuderinamumai programinių įrangų tarp 10 ir 11 versijos. Gali būti ir taip, kad dėl kažkokių priežasčių yra kritę serverių pajėgumai. Tai gali būti ir dėl politinių nesutarimų dėl duomenų rinkimo ir panašiai, o gali būti ir dėl kokių gamtos ar kitokių sukeltų problemų.
procc 2022-02-16 20:19
Žymiai didesnė problema su naujinimais yra ta, kad jie dar labai dažnai būna su klaidomis ir pridaro daug problemų, ypač įmonėms. Pvz kai patys windows, neatsiklausę, mėgina bios atnaujinti ir užstringa, ir bios nebesugeba atsistatyti, ir kompas keliauja į garantinį ilgom savaitėm... Arba įdiegia kokį kreivą atnaujinimą kuris neleidžia naudoti vienų ar kitų funkcijų, tada turi rankiniu būdu trinti atnaujinimus...
ihouser 2022-02-16 20:26
Linux visa tai daro fone. Gali ramiai dirbti kol sistema atsinaujina. Niekas nevyksta priverstinai, kompą perleidi kada patogu.
conjurer 2022-02-17 18:40
Mano atveju nedaro. Niekada nenaudoju automatinių atnaujinimų, tiek su windows tiek su linux. Tik windows labiau komplikuota tai padaryti, reikia daug nustatymų pakeisti, kai linux dažniausiai turi vieną pasirinkimą instaliavimo metu. Tiek "yum update", tiek "apt update; apt upgrade" trukmė priklauso nuo interneto greičio. Nesvarbu ar ryzen 3, ar senas raspberis, 200 MiB atnaujinimų sukala per labai panašų laiką.