Drastiškas smūgis Rusijai: uždrausta pirkti Taivanyje pagamintus procesorius - visa moderni elektronika neprieinama  (1)

Rusijos įmonėms nebeleidžiama iš Taivano kompanijų pirkti lustų, kurių veikimo dažnis viršija 25MHz, kas iš esmės yra visa moderni elektronika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV, DB ir ES per pastaruosius kelis mėnesius Rusijai pritaikė sankcijas, prie kurių prisijungė ir didžiausios Taivano kompanijos. Dabar Taivano Ekonomikos ministerija (Taiwan's Ministry of Economic Affairs – MOEA) formaliai publikavo sąrašą produktų, kuriuos draudžiama eksportuoti į Rusiją ir Baltarusiją.

Naujame sąraše praktiškai visa Taivanyje gaminama aukštųjų technologijų įranga – bet kas, ką pagamino TSMC ar kuri nors Taivanio įmonė ir kas yra bet kuriame Apple, AMD, NVIDIA, ar Qualcomm prietaise – o taip pat lustų gaminimo įranga. Taivanas draudžia Rusijai ar Baltarusijai parduoti bet ką, kas:

  • Didesnės nei 5 GFLOPS skaičiavimo galios. Palyginimui, 2000 metais išleisto Sony PlayStation 2 didžiausias našumas buvo ~6,2 FP32 GFLOPS.
  • Veikia 25 MHz ar didesniu dažniu.
  • Turi platesnį, nei 32 bitų ALU (Arithmetis Logic Unit).
  • Turi išorines jungtis, kurių pralaidumas 2,5 MB/s ar daugiau.
  • Turi daugiau nei 144 įvesties/išvesties kanalus .
  • Bazinių vartų delsos laikas trumpesnis, nei 0,4 nanosekundės.

Rusijai iš Taivano kompanijų neleidžiama pirkti ne tik lustų, bet ir jokio lustų gamybos įrangos – skenerių, elektroninių mikroskopų ir kitų su puslaidininkiais susijusių produktų, kuriais galima gaminti lustus… ar užsiimti jų atgaline inžinerija.

Anthony Garreffa
www.tweaktown.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(102)
(0)
(102)

Komentarai (1)