„Wikipedia“ neigia, kad mažėja tikrųjų projekto redaktorių  (0)

„Wikipedia“ neigia pasirodžiusius pranešimus, jog darbą paliko daugybė internetinę enciklopediją tvarkančių redaktorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę pranešta, jog 2009 metų pradžioje „Wikipedia“ paliko dešimt kartų daugiau redaktorių nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Tačiau tinklalapį valdančios grupės teigimu, pranešimai apie praradimus nėra tikslūs, mat skirtingai suprantama, kas yra „redaktorius“. Jos atstovų tvirtinimu, „Wikipedia“ redaguojančių žmonių skaičius išlieka stabilus, rašo BBC.

„Wikimedia Foundaition“ tinklaraštyje paskelbė savo atsaką į anksčiau pasirodžiusius ispanų analitiko Felipe Ortegos teiginius, jog per pastaruosius trejus mėnesius „Wikipedia“ paliko 49 tūkst. redaktorių. Palyginimui, ispano duomenimis, per tą patį laikotarpį pernai internetinė enciklopedija neteko 4,9 tūkst. redaktorių. „Wikipedia “ redaktoriai atnaujina, koreguoja ir plečia enciklopedijos pateikiamą informaciją.

Tinklaraštyje „Wikimedia Foundation“ vadovo pavaduotojas Erikas Moelleris ir duomenų analitikas Erikas Zachte tvirtina, jog nors F. Ortegos straipsnis visapusiškai apibūdino „Wikipedia“ kylančius iššūkius ir atsiverčiančias galimybes, tačiau jis netinkamai charakterizavo redaktorių skaičiaus pokyčius.

Jų teigimu, prie „Wikipedia“ dirbančių žmonių skaičius aukštumas pasiekė 2007 metų pradžioje, vėliau nežymiai krito ir galiausiai stabilizavosi.

„Kiekvieną mėnesį keli žmonės nustoja rašyti ir kiekvieną mėnesį jie pakeičiami naujais“, – teigė „Wikimedia Foundation“ atstovai.

Nesusipratimas, anot jų, kilo dėl skirtingo apibrėžimo, kas yra redaktorius. F. Ortega skaičiavo visus, kurie internetinėje enciklopedijoje padaro bent vieną pakeitimą, o tokių yra apie 3 milijonai.

Tuo metu „Wikimedia Foundation“ skaičiuoja tik tuos žmones, kurie padaro penkis ar daugiau pakeitimų. Tuomet visų kalbų redaktorių skaičius sumažėja iki 1 milijono. Angliškąją „Wikipedia“ versiją redaguoja apie 40 tūkst. žmonių.

E. Moelleris ir E. Zachte taip pat suabejojo ispanų analitiko bandymais išmatuoti, kada „Wikipedia“ redaktoriai imasi darbo ir kada jį meta.

„Neįmanoma nustatyti, kad žmogus metė šį darbą ir niekada daugiau neredaguos, tad metodologiškai sunku įvertinti ilgalaikes išeinančiųjų ir prisijungiančiųjų skaičiaus tendencijas“, - teigia jie tinklaraštyje.

„Wikimedia Foundation“ pažymėjo toliau dirbsianti su F. Ortega ir bandysianti išspręsti metodologines problemas ir tiksliau nustati ilgalaikes redagavimo tendencijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: