Policija įtariamuosius galės „nurenginėti“ per atstumą  (0)

Įsivaizduokite, jog esate „kietas“ holivudinis policininkas ir gaunate patikimo informatoriaus pranešimą apie tai, jog judrioje aikštėje pasirodys teroristai, savo talijas apsivynioję sprogmenimis. Tačiau kaip minioje surasti reikiamus nusikaltėlius? Svarbiausia, jų neišgąsdinant?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia į pagalbą atėjo mokslininkai, sukūrę naują programą, kuri sugeba įvykdyti momentinę figūros rekonstrukciją pagal žmogaus nuotraukas ir video medžiagą.

„Jeigu jūs matote žmogų su rūbais ar yra įmanoma su kompiuterio pagalba nuspėti, kaip jis atrodo be jų? Štai ties tokiu klausimu mes ir apsistojome“, - pasakoja naujos trimatės skenavimo technologijos autorius Michael Black iš Brovno universiteto (Brown University).

Profesoriui kartu su studentais pavyko sukurti originalų algoritmą, galintį atkurti figūros profilį pagal apsirengusio žmogaus skaitmenines nuotraukas. Algoritmas įveikia ne tik duomenis iš statinių nuotraukų, bet ir dinaminius vaizdus, gautus su filmavimo kamera. Būtent šios savybės, programos kūrėjų nuomone, ir išskiria ją iš kitų panašaus stiliaus programų.

Idėja mokslininkams gimė tuomet, kai jie išanalizavo per 2400 įvairių lengvai aprengtų vyrų ir moterų nuskenuotas nuotraukas. Paaiškėjo, jog derinant to pačio žmogaus skirtingas nuotraukose užfiksuotas pozas galima virtualiame pasaulyje atkurti visus pagrindinius jo kūno duomenis.

„Išsitemdamas ir atsipalaiduodamas skirtingose pozicijose audinys leidžia su gana aukštu tikslumu nuspėti, kur baigiasi kūno linija ir kur prasideda pati medžiaga“, - aiškina profesorius.

Dar vienas naujosios technologijos privalumas – sveikatai pavojingų spindulių (rentgeno ir pan.) nenaudojimas – trimačiam vaizdui atkurti visiškai pakanka įprastinių vaizdo fiksavimo įrenginių. Susidomėjus detaliau apie šią programą galima pasiskaityti štai šiame pdf dokumente bei universiteto spaudos pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)