Ekonominė krizė pučia į „Linux“ bures

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-03-18 19:59
Jei galeciau paleist zaidimus jau senai tureciau Ubuntu,a daba tik pasileidziu patirineju ir i stalciu
Anonymous 2009-03-18 20:08
tikekimes kadanors visas software pereis ant linux tokia mano svajone
Arns 2009-03-18 20:19
nepereis visas, visados bus kazkas "prestizinio", geriausias pvz Aplle, suda mala ir dar uz didele kaina, bet zmones aklai tiki ju kokybe ir negaili pinigu uz toki daikta. Tad nenustebciau jog atetityje irgi bus sociai mokamu OS, tik jos jau bus ir statuso visuomeneje atspindys
Tommix 2009-03-18 20:26
Na jei linux kadanors gyvenime taptu user friendly ja tikrai daugiau naudotu, + LAAABAI truksta soft'o linuxui. esi priverstas naudotis tuom kas yra, neturi pasirinkimo, tas labiausiai ir trukdo linuxam uzimti vis daugau home user'iu ir imoniu. arba reikia idealaus Windows emuliatoriaus.
Anonymous 2009-03-18 20:50
na jei linux jau tikrai user friendly (keliais paspaudimais namu tinklo su windows nesudarysi, ar paprastai be jokiu programu istaliavimu pasinaudosi office ir bla bla...) win xp jau pasenes reikalas. i Vista pereit? geriau uzmuskit. moketi uz mac grazuma? na jau ne. Naudoju ubuntu + wine (visai nieko paprastom win xp programom...) + win xp (del trukstamu programu). bet i ateiti wis tiek augs linux programu kiekis, todel bus rimtas konkurentas.
Anonymous 2009-03-18 21:03
Problemos ne vien su programų trūkumu (kuris tikrai smarkiai jaučiamas). Su tvarkyklėmis (driver'iais) taip pat yra daug problemu: visų pirma gamintojai nenori atskleisti tvarkyklių kodų, todėl jie tobulinami tik pačių gamintojų (kur visgi pirmumas teikiamas windows, o ne linux..), o ne bendruomenės (community); visų antra bendruomenės rašytos tvarkyklės anaiptol ne visada gerai veikia (jau kuris laikas bandau susitvakyt alsa garso problemas, bet realiai yra tik problemų apėjimai, o ne sprendimai..). Taip pat nestinga ir tų klaidų (bug'ų). Kartais iš suspend pažadinto kompo klaviatūra neveikia, ikona ant ikonos užlipa.. Nesugeba shutdown padaryt nes nenukilina proceso (ar serviso) kokio.. Bet kokiu atveju, labai džiaugiuos, kad linux tikrai tobulėja (turint omenį, kad pajamų nelabai kūrėjams yra, tai gana sparčiai). Tikiuosi kad ne už kalnų ta diena, kai visi laisvai (nevaržydami savęs ir savo poreikių) galėsim naudotis tiek windows, tiek ir linux distribucijom.
Anonymous 2009-03-18 21:05
Antrus metus naudoju Ubuntu os. Jau nebeprisimenu kada paskutini karta buvau isijunges win. xp. Tikrai Ubuntu yra bene labiausiai user friendly linux distribucija (daug informacijos interneto forumuose ir vietinej bendruomenej). Softo yra daug ir ivairaus, jei nori pazaist irgi ner bedos. Be to is linux gauni stabilia ir saugia, bei grazia os.
JAULER 2009-03-18 21:28
žiūriu tik paminėjus linux vardą, iškart kyla diskusija kas geriau. Nors atsakymas vistiek nebus rastas. Tiesiog reikia pripažinti, kad visos OS netobulos. Bet man asmeniškai linux`as tiko labiausiai dėl savo performance, stabilumo, supporto, GPL`o, greito tobulėjimo, laisvumo ir t.t. to jokia kita os negali pasiūlyt. Linux dar netapo pakankamai user-friendly, ir tas pats kodo kompiliavimas dar nedingo (nebent su kompu tik kokiu intiku ir ofisu naudojamasi, ir dar keletas dalykų.) Nors tai pastebimai mažėja. Užtat nėra geresnės sistemos programavimui negu linux. Be to su linuxais galima daug geriau suprasti kaip dirba kompas. Be to realiai ne user-friendly`škume yra problema, (nors jis irgi savaip suprantamas, pvz terminalo naudojimas yra tikrai user-friendly dalykas kai reikia kokias problemas spręsti (IMHO) ). Problema pripratime, kol žmonės pripratę prie microsoft`o produktų, tol jie juo ir naudosis, nors dabar kai pradėjo tokias nesąmones daryt, tai turbūt atsiranda nemažai pereinančių (niekas nenori mokėt už kokią vištą, kuri dirba 10x lėčiau už XP ir tuo pat naudoja 10x daugiau resursų, o visi pakeitimai, tai šiek tiek pakeista išvaizda/garsai ir truputis papildomu žaisliukų pridėta. Linuxai tokius dalykus jau darėir anksčiaui su pakankamai silpnais kompais. Pats XP irgi pasenęs (net SATA pats nepalaiko, reikia kišti papildomai driverius.) Bet kadangi žmonės pripratę, tai jie taikosi prie microsofto užgaidų. (Užtai dažnai žmonės perėję prie linux jaučiasi labai laisvai, turintys daug galimybių). Na bet yra kaip yra, nereikia žmonių nieko versti, ir tegu renkasi ką nori, tiesiog jeigu jiem tai svarbu, tegu išbando daugiau variantų.
Arns 2009-03-18 21:42
Papandykit Vista ir isitikinsit, kad ji nera jau tokia bloga, aisku is pirmo prisedimo galima plaukus rautis del neatitikimo, bet ar ne ta pati patarete linux'sistai pamirsti prisedus Xp naudodojui prie linux's? Tad neterskit ir neaiskinkit apie tai, ko patys nesate bande
dudlas 2009-03-18 22:02
kaip man pabandyt jei neveikia vistos video driveriai? :O
Skaičius 2009-03-18 22:10
Su atviruoju kodu įmonės gali sutaupyti milijonus eurų, neseniai savo bloge rašiau kaip Prancūzijos policija sutaupė 50 mln. eurų. Lietuvai reikėtų tokiu pat keliu eiti. Ypač dabar, kai sunkūs laikai.
M.Mantas 2009-03-18 22:27
Kalbant apie IT visada yra vienas neryškus, bet didelis minusas. IT naudojasi dauguma, bet sprendimus priima IT specialistai. Taigi eiliniai vartotojai lieka neišsakę savo nuomonės ir turi taikstytis su tuo, ką nusprendė "profesionalai".
Arns 2009-03-18 22:45
geras, daug kartu girdejau jog ant linuxs'u negaut normaliu draiveriu, o stai ant windows draiveriu trukumas negirdetas
Karolis484 2009-03-18 22:59
Išties šauni naujiena Tikiu kad kuo toliau tuo greičiau augs linux populiarumas Ateitis jau netoli
Anonymous 2009-03-18 23:11
hooray for krize!
Anonymous 2009-03-18 23:52
Pirkau laptopa su Windaus Vista, labai ja nusivyliau... Istryniau ir idiegiau linux os.
Tommix 2009-03-19 00:25
Ji nera bloga tokiem namu useriam kai ptu kurie nezino ka reikia su kompais daryti, o rimti IT, tinklo adminai NEKENCIA vistos nes ji buka... domenas su ja vapsie durniuoja.. net jei ir domenas sukasi ant paciu windows 2008 (Vista serveriams), domenas vistiek nesusisneka su vista. O Linux NERA user friendly. Windows 1000x labiau user friendly. Paligfink codeco instaliavima i linux ir i windows. driver'iu instaliavima i linux ir i windows. Tinklo konfiguravima linux ir windows, VISUR windows pranasesnis kas liecia vartotojui suprantama interfeisa.
Anonymous 2009-03-19 01:04
Na as zinau ka su kompais daryti nereiktu sakyti, kad ta zino tik adminai... Siaip naudojau vista ir dabar naudoju win7 ir viskas labai gerai, o linuxu nenaudoju - geras daiktas kai kompo paskirtis paleisti viena kita softa, ziureti filmus, klausyti muzikos ir narsyti internete, bet kai kalba eina apie advanced soft ir games - windows geriau(tarp kitko nezinau kaip ten kai reikia visa tinkla tvarkyti, jei sakai, kad blogai reiskia turbut is tikro blogai, bet kai noriu pasijugti kita pc greitai ir persikopjuoti duomenis, tai su xp prasideda... setup network connection, please wait ir t.t. ir pan., o vistos tiesiog susijungia per 10 sec ir jau laimingas kopjuoji duomenis )
Anonymous 2009-03-19 01:40
Distribucija distribucijai nelygi. Su ubuntu bent jau man tavo paminėti dalykai darosi gal netgi paprasciau nei su win. Jau netgi yra daug atveju kai žinau sprendimą tik ant linux, o kai reik tai padaryt ant win tenka googlint. Gal todel kad jau kuri laika win naudoju tik darbe. Visas lengvumas yra del pripratimo. Man asmeniskai linux patinka del to kad nereikia sukt galvos del virusu ir antivirusiniu. Beto kai programinu java tai visas man reikalingas softas puikiai veikia ir jau nebepamenu kada buvau pasigedes windozes. Beje vista ir win7 mates tik is screen shot'u Cia irgi pliusas, nes daznai pazystami, gimines ar kaimynai, manes kaip "specialisto" praso patvarkyt kompa, o as kai nesuprantu windozej nieko tai ir laiko gaist nereikia >>O Linux NERA user friendly. Windows 1000x labiau user friendly. Paligfink codeco >>instaliavima i linux ir i windows. driver'iu instaliavima i linux ir i windows. Tinklo >>konfiguravima linux ir windows, VISUR windows pranasesnis kas liecia vartotojui >>suprantama interfeisa.
Anonymous 2009-03-19 09:36
Linux - yra tik branduolys, GNU/Linux tai pilna OS.