Renkamės plastikinius langus: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2014-08-28 11:44
Name plastikiniai langai gerai, bet bute - tikrai prastas dalykas. Arba pirkt dregmės surinkėją, arba pastoviai(net ir žiemą) laikyt pravirus langus. Name taip pat gali kilt problemų, ypač jei kūrenamas židinys. Draugas minėjo, kad uždarytais langais,po kurio laiko, tiesiog užgesta ugnis.
pozitronas 2014-08-28 13:13
Gyvenu bute ir tikrai ne dregmės surinkėjo reikia, o vandens garintuvo kuris veikia apie 12h per parą ir šiaip ne tai sugeba drėgmę pakelti iki 50% , nors skirtas patalpoms iki 200m2 Toliau jeigu namas visiškai neventiliuojamas, tai aišku kad pritrūks oro net smalkės pradės skverbtis į vidu iš židinio ar pečiaus. Tam ir daroma aktyvi rekuperacinė ventiliacija šiuolaikiniuose namuose.
FtBall 2014-08-28 14:41
Na, mes bute gyvenam 4-iese, butas 54 kvadratų. Nepradarant langų nesunkiai 80% pasiekia.
bahuriux 2014-08-28 21:38
Kadangi uzvedet kalba apie dregme, pasakysiu, kad santykine dregme yra atvirksciai prporcinga oro temperaturai. http://www.physicalgeography.net/fundamentals/8c.html Reikia suprasti, kad cia viskas vyktu uzdaroj patalpoj, taigi jei reikia dregmes, gal tiesiog sumazinti oro temperatura, o jei dregmes per daug, pradeti sildyti=pakelti temperatura. Aisku kelti temperatura bute/name = $, tam reikia geresniu siltinimo sistemu ir langu name. Del triju stiklu paketu cia rimtai, jie perdaug blokuoja saules siluma ir sviesa, pats su tuo susiduriau. Galiu patvirtinti, kad i pietus optimaliau (kainos ir energijos atzvilgiu) dvieju stiklu paketas, o i siaure triju.
demukazz 2014-08-29 05:10
Kaip buves statybinkas (plataus profilio) galiu patarti stai ka apie plastikinius langus: 1) montavimas - svarbu, kad nebutu pazeista oro kamera ir tvirtinimas prie angu langas turi buti taip vadinamomis "sukomis", o ne "halturchiku" pamegtu stiliuku - per profili darbas greiciau, o kokybe..... 2) lango tipas. butina pasirinkti langus, kurie turi metalini profili. Del eksplotacijos: begant metams langai susmunka ir tenka juos pakoreguoti, taciau pacio korpuso nesutaisysi , be to gali skilti pats stiklo paketas, jei deformacija itin didele. 3) gamintojas. nerekomenduoju liaudyje populiariu "schucco" profiliu. Gamintojas yra vokietis ir produkcija yra orientuota ju klimatui, nors skirtumas nera didelis, taciau problemu sukelia. 4) tiekejas ir darbu vykdytojas. BUTINA pries imantis panasios renovacijos siek tiek pasigooglint Didziosios imones Lietuvoje (bent jau Kaune) teikiancios sias paslaugas atlieka jas itin nekokybiskai. Jei pirstais tai "sabonio langai" ir ex "ranguva". 5) sandarinimas. Essential part! Angokrasciu pelesiu galima isvengti, jei tik pasirenkamas tinkamas langu sandarinimo metodas. Rekomenduoju "cokolini" putplasti, ji klijuojant ir armuojant tikiuosi, kad kas nors ras naudos is mano patarimu
maryz 2014-09-02 14:50
80% drėgmės? ką jūs ten bute pirtį darot? prie daugiau nei 50% pelėsis jau auga.
voldemarasp 2018-08-20 13:23
Gal kam teko pirkti langus is sito firmos?
bahuriux 2018-08-20 22:20
Teko padarė gryna chaltūra, langai susikraipė ir sudužo, pdieš iškrisdami iš angos, niekam nerekomenduoju, o ypač nerekomenduoju šitos šaraškinos firmos dėl tokio šūdino, kaip šiuo atveju SEO reklamos būdo.