Atmintinė lietuviams: kaip išgyventi pirmąsias 72 valandas, jeigu prasidėtų karas ar globali stichinė nelaimė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2015-06-21 13:09
Taikyk į praktiškas valandas ir lauk kol Norfa konservams akciją padarys- galėsi užsipirkt pusmečiui į priekį. Na, o kad laikas neprailgtų,- pradėk apkasus kasti iš tos pusės, nuo kur rusai turėtų ateit.
Finalfour 2015-06-21 14:04
Kvailiuk tu, as ne konservus kaupt siulau, o neziuret su pasaipa i tokius dalykus, apie ka minima straipsnyje.
Arthuras 2015-06-21 14:19
Aš nesakau, kad karo nebus. Kažkada bus tikrai, bet ar po metų, ar po dešimties, o gal po šimto?.. Dabar nėra jokių požymių, kad rusai bandytų pulti Baltijos valstybes. Ta panika, kad TUOJ TUOJ puls, jau už*iso, panašiai, kaip su Kedžių istorija. Atsidarai laikraštį - ir tas pats per tą patį. Rusija šiuo metu, manau, pasiekė savo - kad Ukraina greitu metu nebūtų nei NATO, nei ES nare. Ir kad Europa prisimintų, jog Rusija yra neprognozuojama, nestabili valstybė, su kuria, kaip ir su durnyno gyventojais, reikia atsargiai...
Ernestass 2015-06-21 15:40
Na netiesa, kad Sovietmečiu nebūdavo slėptuvių. Būdavo jų tačiau toli gražu nepakankamai. Rusija nuo to meto nenustojo jų statyti ir ruošiasi atominiam karui nepriklausomai nuo ekonominės situacijos. http://www.zerohedge.com/news/2015-03-2 ... b-shelters http://fas.org/news/russia/1997/bmd970404a.htm
Nerealiai 2015-06-21 17:12
Atk 2015-06-21 17:28
Reiktų ne karui ruoštis, o ruoštis teisingam gyvenimui, o ne kaip žveriukui, kur tik pasislpėti. Nes dabar valstybė žmones žiūri kaip žveris, kuo suočiau pamatytn, pridaryt linksmibių, tada žmogus bus ramus. Taip ir gyvūnai elgiasi, juos pamatinsi, paglostysi ir jie nepuls tada. Bet normalus žmogus nepultų net ekstramalioms sąlygoms. Žmonės yra labai žemo, kraštutinai žemo dvasinio lygio, reiktų staigiai pradėt dvasiškai vystytis, bet to niekas nedaro ir nepatogu egoizmui dar tai, egoizmas kaip arklys atsistos ant galinių kojų ir pradės painiot galvą žmogaus, kad šito nereikia daryti ir žmogus pradės sau įrodynėti, logiškas tarsi išvadas pinti, kad jis pasirinko kilnų kelią ir dvasinį vystymąsi, nors iš tikrųjų pasirinko neteisingai. Valstybė šaknyje neteisingai žiūri į žmogų, ir neteisingus prioritetus stato, jie mano, kad kai žmogus bus pamaitintas ir turės linksmybių kuo daugiau, tuo jis teisingiau ir greičiau vystysis reikiama, teisinga, harmoninga likme. Bet Istorija jau parodė, kad vaisiai tokio kelio yra kartūs, daug vargo, daug kraujo ir ašarų. Teisingai gali vesti tik dvasinis vystymasi, o ne joks politinis ir ekoniminis, o visi tik ir susirūpinę, kaip pakelti ekonomiką, o tai neteisinga kriptis, ji veda ne lik Harmonijos, o prie bėdų, o paskui nieko keisto, kad karai ir kriozės atsiranda, nes kryptis neteisinga, jau laikas pasimokyt iš klaidų ir naujai pradėt mąstyt ir atmest savo reikšmingumą, egoizmą.
vytautas50 2015-06-21 17:49
Splius 2015-06-21 18:42
Rimgaudai, matau iš linkomanijos forumo čia persimetei...bet kur atpažinčiau tavo nesibaigiančius nusipezėjimus.
Atk 2015-06-21 20:38
Viskam yra paaiškinimas. Galima sakyt, kad tai susiję su religa. Nes yra Dievas - Tėvas Dangiškas mūsų. Kūrėjas sielų. Kai žmogaus kūnas gavo sielą, jo pasikeitė dėsnis vystymosi, jis tapo kitoks, nei tų, kurie neturi sielos, o tokių neturinčių sielos į žmogų panašių protingų būtybių Visatoje yra labai daug. Ir kai žmogus vykdo Dievo Valią, klauso savo širdies ir proto, jis vystosi, jis vis mažiau tampa agresyvus ir sugebantis kam nors pakenkti. Nereikia sakyt, kad mano charakteris sukus, jis dabar visų sunkus, bet jį galima keisti. Kol žmogus jaunas jam dar yra viltis, kad jį pakeis. Senas jau sustabarėja, ten reikia tokio didelio darbo, norint pakeisti, o jis jei net per tiek laiko nepakeitė, tai jau dingsta viltis, kad jį pakeis, nes jis jau ir jėgų neturi. Ir daugelis virsta bambekliais seniais, su kuriais nemalonu būti, nes nespėjo, nesugebėjo pakeisti savęs. O vaikas irgi panašus yra, jis daug turi kaprizų, daug pretenzijų, daug silpnumų, agresijos, bet jis turi viltį, kad jis bus kitoks. Tai reiktų pirma išsiaiškinti, kas yra žmogus, koks yra jo teisingas, harmoningas vystymosi dėsnis. Žmonės suprato, kad matematika, fizika turi dėsnius, ten yra kažkos dėsnis, visi sutaria ir nesiginčija. Taip ir sielos vystymasis turi dėsninį, dėsningumą. Psichologija nors ir nevadina save religija, bet bando surasti šituos dėsnius, šitą dėsnį, kas tinka žmogui, o kas ne, kas jam kenkia. Dėsnis sielos, tai labai didelis, tai neskleidimas agresijos, buvimas nuolankiu, priimti viską su dėkingumu, kad už Visko stovi Tėvas, viskas vyksta ne atsitiktinai, būti geru, kas yra būti geru, žmogus pakankamai gerai žino, tai būti sąžiningu, padėdinėti kitiems, rūpintis kitais, daugiau dovanoti, o ne pardavinėti, nebandyti susikrauti daug turtų materialių, nes tas kas dovanoja, jis negali daug turėti, ypač kai dabar toks pasaulis, kai tu dovanosi, o tau gali nedovanoti, bet nieko, galima nebūtinai prašmatniai gyventi. Negavoti apie kitus negerai reikia. Net mintis apie kitus negera, yra agresija ir ji pasielika, ji materiali. Iš pradžių žmogus veiksmus pradeda kontroliuoti vystydamas, paskui žodžius, paskui jau pradės pastebėti, kad irmintys kartais nevertos atsiranda, bandys ir jas kontroliuoti, ji va taip vystosi. Daugelis dabar gali ką nors paapvardžiuoti ar trenkti be jokios gynybos, ko nors. Tai rodo, kad jie yra neišauklėti grubuolys, žemo išsivystymo dvasinio lygio. Nors gali būti ir poetai ir meninkai, bet šitas mokėjimas meninko, dailininko ar muzikanto nebūtinai reiškia dvasinį vystymąsi.
vytautas50 2015-06-21 21:30
kroitus 2015-06-22 09:18
Ukrainoj kažkodėl taip greitai vis neįvyksta. Nors ir kariuomenės beveik nebuvo, ir Putinas sakė, kad per 2 savaites Kijevą gali užimt.
Katė 2015-06-22 10:14
Dangus yra žydras. Palygink savo žvaigždėtos vėliavos spalvą su dangumi, kurio fone ji plevėsuoja. Bet iš tiesų, tai žydruma turi dar ir slaptą perkeltinę prasmę - ES identitetą, tik dabartinis jaunimas visiškai neturi abstraktaus mąstymo, ką patvirtino šauktinių medicininės komisijos psichologas, todėl nesupranta. Reikia tiesiai sakyti ne mažiau tris kartus.
slawcka 2015-06-22 10:29
Pas tave tiesa sakant per daug to abstraktaus mastymo, galėtum sumažint, pvz iki žuvies protinių sugebėjimų lygio.
Nerealiai 2015-06-22 13:52
Ko čia nesuprast? Nuvalkiotos užuominos apie geyropą? Kalba ėjo, kad tavo palyginimas nelabai vykęs, nes pastoviai kalbi apie žydras vėliavėles, kurios yra greičiau tamsiai mėlynos, o dabar jau kalbi apie žydrą dangų... O tai rusijos vėliavėlė ne žydrame fone plėvesuoja, gal raudonas dangus pas juos? Jei jau čia pradėjome užsiiminėti įžvalgomis, tai pasidalinsiu ir savąja. Kodėl tamsta būdamas vyr. lyties save nusprendė vadinti "Katė"? Gal visgi tave labai traukia žydra spalva, ko pasekoje vis šauki apie žydras savo vėliavėles.
Katė 2015-06-25 03:20
Konservų eik pirkti kol yra, miltų ir kruopų, ruoškis karui - valdžia moko. O ne apie vėliavų spalvą filosofuok, tuoj rusoliubai irgi pradės aiškinti, jog jų revoliucijos vėliava ne raudona, bet skaisčiai rožinė.
Nerealiai 2015-06-25 23:05
Konservus, tai reikėtų tamstai pirkti, kitkat, ar whiskas, kas tau skaniau, o aš jau kaip nors.