Nenorite 145 eurų baudos už palapinę? Tuomet turite žinoti šias taisykles

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

augo.girioj 2015-06-13 14:24
Tegul miškininkai su gamtos apsaugos palaima miškų Lietuvos nevagia naktimis ir paryčiais, o poto aiškina kaip ir kur žmonėm stovyklauti. Labiau panašu kad nereikia mum žmonių ten kur mes \
sloggi 2015-06-13 14:53
Na va pats stoviklauji padejas, ar palaikai tokia min, bet piktinies, kad kitas irgi negeresnis ir randi pasiteisinima blogam poelgiui. Kaip sakant zmogu is kaimo isvest galima, bet kaima is zmogaus ne.
Arthuras 2015-06-13 16:30
Avinai ir viskas. Laužo užsikurt nebegalima, šašlykinės užsikurt - irgi nebe. Palapinės statyt pasirodo - irgi negalima... Aš suprantu, kad daug kas yra neleidžiama ir tai yra suprantama, tačiau kitose miškingose vietovėse - tegul nebe*isa proto. Gamta yra ir turi būti prieinama visiems. Nereikia iš miško bandyti padaryti miesto. Kaip jau gerai kažkas pastebėjo - kiek miško yra išpjaunama nelegaliai su įvairiais "patepimais" ten, kur reikia, tai pastatyta palapinė kur nors ant samanų - žalos tikrai nepadarys. Svarbu versti/šviesti žmones nepalikinėt šiukšlių, neužgesintų laužų ir neniokoti miško dangos su keturračiais ar pan... O iš esmės, tai yra turbūt rezultatas to, kad įstatymus leidžia ir jų laikytis verčia tie žmonės, kurie su gamta neturi absoliučiai jokio ryšio ir yra augę, gyvenę tik ant asfalto, miestuose. Tai ir bando pritaikyti tą patį miške...
kestutisz 2015-06-13 22:04
Nelegaliai? Kur kas labiau erzina jog tie "miškai" tik miško pavadinimą beturi, plyni kirtimai kur toliau nuo kelio. tai irgi pritariu jog stengiamasi riboti lankymąsį tam, kad na nevalkiotusį ir nebambėtų jog plyną kirtimą oficialiai mišku vadina.
Shinigami 2015-06-14 07:52
Matai, Lietuvoje kitu miškingu vietovių greitai gali nebelikti, nes visi miškai bus paversti kokiais tai rezervatais ar šiaip saugomomis teritorijomis. O paskui dar visi rezervatai ir saugomos teritorijos bus apmokestintos. Pažiūrėk geoportal.lt žemėlapyje kiek yra įvairiausių saugomų teritorijų. (Pridėti --> ŽIS paslaugos --> Lietuvos Respublikos saugomos teritorijos). Visa Lietuva jau marga nuo įvairiausių saugomų teritorijų. Dar yra kultūros vertybių registras kur taip pat ne bet ką gali daryti. Greit iš miesto kojos nebegalėsime iškelti, nes visa kita bus didelė saugoma teritorija.
Simplicity 2015-06-14 10:32
Chebra tvoras į ežerus sumerkia, visokie merai upių vagas keičia, rūmus ant naujai pasuktų upių krantų stato ir . Darbo bitė nori išvažiuot pažvejot su nakvyne- te baudą, nes palapinė ir automobilis arčiau nei 25 metrai nuo kranto pastatyti (t.y., apsauginėj zonoj), ir laužavietė ne vietoj. Pažiūrėjau geoportal.lt, tai pasirodo, kad praėjusį kartą žvejojom Panemunių regioniniam parke. Jei būtų atbėgęs žaliūkas, tai būtų galėjęs nubausti už ne vietoj sukurtą laužą ir galimai per arti pastatytą automobilį. Jei būtumėm likę nakvot, tai būtų galėjęs ir už palapinę nubaust, nes garantuotai ji būtų stovėjusi ne kažkokiam menamam kempinge, o ant kranto šalia žvejybos inventoriaus. Įstatymų leidėjų reikėtų paklausti poros dalykų: 1. Kaip galima žvejoti kempinge? 2. Kaip apsirūpinti šiltu maistu ir pastoge, kai visgi yra nusprendžiama žvejoti ne stovyklavietėje, o ežere, tvenkinyje ar upėje?
vytautas50 2015-06-14 11:37
More47 2015-06-14 12:18
Nepasigedau nei vieno argumento - tipo "pakenks miškui" - kuo labiau pakenks nei palapinė pastatyta oficialiame kempinge už 10 km? Suprantama, kad už šiukšlinimą išrašoma bauda, bet ką blogo padaro palapinė - ta žolė po ja atsigaus per porą dienų ar po pirmo lietaus. Šiaip dažniausiai į mišką tam ir važiuojama, kad atsiriboti nuo žmonių ir pabūti su gamta. Kokia prasmė važiuoti į oficialią vietą, kur dar 20 palapinių stovi? Beje, kažkur mačiau straipsnį, kad net ir miško savininkas gavo baudą už palapinę, taip kad net ir tai nieko negarantuoja.
Shinigami 2015-06-14 12:49
Dėl šito darbe turime daug problemų. Pievoje priaugo savaiminių medelių mažesnių už mane ir miškininkas registru centrą pakeitė žemės sklypo paskirti iš pievos į mišką. O norint atkeisti atgal kainuos tūkstančius ir užtruks metus. Ir tai dar nėra 100 proc kad pavyks atkeisti. Nes pas mus visi miškai šventi, net jei jie tik ant popieriaus, o realiai jie ne egzistuoja.
Pumper 2015-06-14 12:55
Pievoj nei medeliai nei krūmai savaime neužauga, užauga laukuose, kur žolė po kelis metus nepjaunama. Tai realiai dar ir baudą už neprižiūrimą žemę turėjo įkalti. O kad miškai realiai tik beverčiai krūmynai visiem akivaizdu, bet gi negali valdininkėliai to oficialiai pripažinti, nes atitinkamai iškart tektų atsakyti, kodėl buvo visi medžiai iškirsti.
TAURAS 2015-06-14 13:39
Lietuvoje nera vietu kur stovyklauti butu blogai. Tiesiog visi sitie draudimai atsiranda del buduliu kurie siukslina musu gamta. As taip niekada nedariau ir niekada nesiruosiu paklusti tokiems draudimamas. Nesu avinas kuriam reiktu rodyti kur ir ka reiktu daryti ir mane labai zeidzia kai yra varzomos mano prigimtines laisves buti gamtoje.. Isvis kas cia per praktika Lietuvoje? Baudos, baudos, baudos.. Dabar gaunas kas prie pinigo gali daryt ka nori, o paprastam zmogui viskas draudziama. Suvaro i specialius gardus, kaip stovyklavietes, kampingai, kur turi buti toletai, lauzavietes (lyg visam miske to padart neiseitu?) kai patys rumus ant ezero krantu statosi..
vytautas50 2015-06-14 16:47
enjoy.slurm 2015-06-14 19:32
Kiltų karas, ateitų rusas su purvinais batais ir nesiklaustų kur jam palapinę ar BMP pasistatyt Kai tuo tarpu Lietuva, kolkas esanti demokratijos 'viršūnėje', savo piliečius draudimais apraizgo..
vytautas50 2015-06-14 22:07
Tulžys 2015-06-14 23:09
Tik nereikia čia perdėti dėl tų privačių valdų, niekas nebaudžia dėl to. Jei neklystu 200m iki gyvenamo namo gali vaikčioti, uogauti, grybauti (aišku jei tai ne daržas), kiek tik nori ir ant tokių ženklų gali nusispjauti ir niekas negali prie to prikibti.