Lietuviškas projektas: kaip iš senų atliekamų detalių pasigaminti programuojamas stakles (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-12-06 18:39
Super projektas. Man riekia tokių staklių tik didelių pafrezuoti minkštas medžiagas pvz. polistirolą 1 X 2 X 3+ m tikslumas +/- 1mm rezoliucija irgi nereikalinga super aukšta, kas 1 mm gali būti. Žodžiu reikia tokio pat nemandro daikto tik dešimtimis kartų didesnio, gal kas kokių idėjų turit? Tik nesiūlykit nusipirkti už dešimtis ar šimtus gabalų eurų cnc stakles.
Evil Goku 2016-12-06 19:06
O už kelis k€ nusipirkti kinietišką CNC staklių konstruktorių? Arba pamėginti paieškoti jau surinktą bet naudotų. Taip pat gali kokį studentą (studentus) užverbuoti, kad jis (ar jie) kaip savo baigiamąjį darbą padarytu tau tokias stakles, o tu jiems už dalis sumokėtum. Ir jiems gerai, turėtų realų, nenuobodų projektą, kuris atitiktų aktualumo reikalavimą (kadangi tau pakanką mažų reikalavimų įrenginio, o tokio pigaus neva rinkoje nėra), ir tau gerai, už detalių kainą turėtum stakles.
Martynass 2016-12-07 13:40
Prasom: https://www.youtube.com/watch?v=VG-q1fbE-Bs
kionig 2016-12-07 20:42
Tik dešimtis kartų didesnis daiktas, kažin ar nekainuos kokį 100 kartų daugiau. Didelės staklės, ne kažin pigesnės. Vien jau mažų staklių gamyba atsiena minimum apie 1000 €. Dalys, įrankiai, medžiagos, projektavimas, galutinis variantas kainuotų ne taip jau ir mažai. Klausimas ar tos dalys turi būtinai būti frezuojamos? Supjaustomos iš mažesnių gabalų, klijuojamos netinka?
Evil Goku 2016-12-07 21:45
Nebūtinai. Varikliai tinka tie patys, valdymas tas pats. Nesant didelėms tikslumams pavaroms galima naudoti, kad ir diržą. Rėmo kaina nesudaro didelės dalies įrengimo kainos. Galima naudoti standartinius profilius. Svarbu turėti kas nebrangiai pagamintų detales, nes rimtos firmos tokiais "šūdniekiais" neužsiima. Sunkiausia su projektavimu. Samyti projektuotoją tikrai neapsimokės. Pačiam projektuoti (net ir mokant dirbti su CAD programomis) pareikalaus labai daug laiko. Vien techninių sprendimų paieška, neturint su kuo pasikonsultuoti pareikalaus velniškai daug laiko. O dar pats braižymas ir klaidų išgaudymas. Tačiau toks projektas būtu labai gera užduotis mechanikos inžinerijos bakalaurams. Tačiau turi kažkaip susisiekti su žmonėmis susijusiais su bakalauriniais darbais.
Donna83 2019-05-08 08:41
You can also recruit a student (s) to make them (or they) make such machines for you, and you pay for them. And for them, well, they would have a real, boring project that would meet the topicality requirement (since you have enough small requirements for the facility and such cheap ones are not available in the market), and you would have a machine for the price of details.