Į Marsą per porą mėnesių. Prasidėjo didžiausio termobranduolinio variklio kūrimas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-07-14 23:18
Ar aš paskurinius 200 metų kažkur praleidau ir peršokau laike, o dabar yra 2223m? Néra kolkas veikiančio žeméj nei vieno termobranduolinio reaktoriaus kuris galétu varyti pats save, ta prame pasigaminti pakankwmai energijos savo veikimui užtikrinti, net nekalbu apie energijos generavimą į pliusą. Ir panašu kad artimiausią 100 metų to nebus. DI sukurs daug greičiau veikiantį energijos šaltinį kasimiro efektu pagrystą energijos generatoriu, arba Brauno judéjimu ir termodinamikos désniais pagrystą energijos generatorių kurie realiai veiks ir bus nano technologiniai. Kurti net nelabai yra ką toje srityje, reikia tik nano rezoliucijos našaus printerio, kurį taip pat sukurs DI. Nereikia prisifantazuoti apie nuclear fussion variklius, norit po saulés sistemą nardyti skersai išilgai naudokit technologijas tas kurios yra šiandien ištestuotos ir veikia 100%. Išvardinsiu nuo primityviausių iki sudėtingesnių, pvz. cheminės raketos, saulés burės, saulés burés varomos lazeriu, saulés panelės + joniniai visų rūšių varikliai (įskaitant metalo kaipkuro joninius variklius), NTR (nuclear thermal rocket), joniniai varikliai varomi branduolinio reaktoriaus. Turbūt kelis variklių tipus praleidau kaip pvz VASIMR ir panašiai. Netgi gali būti garo raketinis variklis, tieisog reikia susirasti, ar išsigryninti ledo/vandens Mėnulyje, ar asteroiduose, jį kaitinti su energija iš saulės baterijų, arba atominio reaktoriaus ir taip pasitelkus "steam punk" į pagalbą skraidyti po Saulės ssistemą. PS. Po 3 shotų viskio, atsiskleidžia kūrybingumas.
vardasas 2023-07-15 07:56
Daugybe dabartiniu dalyku pries kelesdesimt metu buvo neimanomi, jeigu mes nesugalvojam kaip tai padaryti tai nereiskia kad kazkas nesugalvos. 0 shotu.
immortallt 2023-07-15 10:12
Niekas nesakė, kad nesugalvos, bet termobranduolinis reaktorius ar variklis yra labai sudėtingas mechanizmas, kuriam pažangos reikia daugelyje sektorių. Joks vienas žmogus, ar net viena žmonių komanda negali sukurti tokios sistemos, tad technologinio šuolio, nuo 50 metų žadame, kad po 50 metų bus, iki jau iš esmės turime ir po 5 metų planuojame skrydį - yra švelniai tariant naivu. Net jei atrasi naują fizikos ar chemijos dėsnį, kuris tau leistų tai nesudėtingai pasiekti, per tiek laiko vis tiek nespėsi išvystyti.
Dannas3 2023-07-15 12:30
O nera,kad tavo isvardinti varikliai nlb tinka tarplanetinems kelionems, nes letai igreiteja. Termobranduoliniai tiktu kuo puikiaisiai, tik, kaip mineta, neaisku kiek dar reika laukt sitos technologijos
bahuriux 2023-07-15 22:00
Tarpplanetinėms kelionėms tinka idealiai visi šitie varikliai, išskyrus cheminį, nes jų labai aukštas ISP arba kitaip tariant mažiau reikia išmesti masės tam pačiam delta V pasiekti. Laiko yra greitėti ménesiais. Cheminiai varikliai tinka pakilti nuo žemės į orbitą, paskui jie neekonomiški tampa, tada ir naudojami joniniai visai kelionei ir veikia beveik visos kelionės metu. Viena rūšis impulsinių variklių gali naudoti CO2 kurio gali prisirinkti Marse, net orbitoje gali užsipildyti baką su CO2. Problema tik ta kad jam reikia daug elektros ensrgijos, reiškia idelu būtu branduolinis reaktorius / el generatorius viename, bet jei artyn Saulės skristi tinka ir saulės Pv panelės. Skamaba gražiai termobranduoliniai varikliai, bet šita technologija tiesiog neegzistuoja šiandien. Rašiau jau, kad nėra žemėj nei vieno reaktoriaus kuris gali save užmaitinti. Kolkas tik science fiction termobranduoliniai raketiniai varikliai. Science fact bus už kokių 50-200 metų.
Myslius 2023-07-16 01:53
bahuriux, cia bendrai apie fusion reaktorius: https://www.youtube.com/watch?v=JurplDfPi3U Esme tame kad fusion variklis labai skirtusi nuo fusion reaktoriaus. Fusion reaktoriaus pati sunkiausia dalis yra surinkti is tos plasmos energija, ta energija sukonvertuoti i elektra, ir elektra panaudoti paciam vel reaktoriui sukti. Temperatura apskritai yra "random noise" aka brownian motion. Is jos surinkti energija uzsiknisimas ir efektyvumo praradimas. Fusion varikliui viso to nereikia, nes viska gali tiesiog ismesti i lauka, nieko rinkti nereikia. Cia veikimas panasus i jonini varikli, tik kad energija papildomai atsiranda is "fusion reakcijos". Kuria gali tiesiog ismesti. Praktiskai pagerinta joninio variklio versija. Pacia plasma sukurti vaiku zaidimai. Paimk cheminio raketu variklio exhaust, ir pabandyk is jo surinkt elektros energija, galima zinoma, na bet uzsiknisimas ir tiesiog durnas darbas O su fusion, realiai pagerins joninio ISP ir bus daugiau delta v Tikekimies. Greiciausiai dar ir maitins ta fusion "solar panelemis".
Dannas3 2023-07-16 10:58
Tai as is ziuretu video prisimenu, kad vieni varikliai geriau tarpzvaigzdinem kelionem, nes greiteja letai, bet pasiekia dideli greiti ir kiti geriau tarpplanetinems, kurie greitai igreiteja. Pats sakai kad reiktu menesiu igreitet. Nesakau, kad fusion varikliai artimas dalykas, bet su istobulintais varikliais, galetum per menesi ar kelis, laisvai iki Plutono nuskrist. Visa procesa, atsimenu is serialo Expanse. Puse keliones greiteji, kita puse stabdai. Koks tai procesas butu su joninias ar saules buriu varikliais. Ar su joniniais taip pat letai letetum kaip ir greitetum?
Myslius 2023-07-16 13:09
Va info apie tuos ju engines https://pulsarfusion.com/rocket-engines/ Joniniai varikliai labai leti. Thrust: typical ion engine: 25–250 mN MPDT (Magnetoplasmadynamic thruster): 200 N Pulsar: 15 kN Raptor 2: 2300 kN Jei starship'ui trunka 6 minutes burn time orbital insertion i Marsa. Tai Pulsar truktu, ~600 minuciu arba 10 valandu, jei but 6 enginai kaip Starship. Jei sakykim tu nori menesi burn time acceleracijai ir menesi deceleracijai tai thrust turetu but 1N - vienam engine, 1N jei nebutu gravitacijos, kadangi 1N labai mazai, neisliptai is gravitacijos lauko, apsisuktu orbita greiciau ir negaletai "burnint". ISPs: typical ion engine: 4000s MPDT: 6000s Pulsar: 430s Raptor 2: 380s Tu Pulsar ISP daug mazesnis nei tikejausi. Panasiau i chemini varikli nei plasma. YW