NSO nuolaužos Marse. Aptiktas neatpažintas spygliuotas objektas  (1)

Tyrėjai kol kas negali atmesti prielaidos, kad tai yra ateivių laivo nuolaužos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai toliau tiria keistą objektą Marse, kurį aptiko marsaeigis „Curiosity“, rašo „DailyMail“.

Dar balandį Raudonojoje planetoje buvo rastas neįprastas spygliuotas objektas, kuris tikrai primena erdvėlaivio nuolaužas. Tyrėjai teigia, kad tokio scenarijaus „negalima visiškai atmesti“. Tačiau greičiausiai dariniai yra susiję su seisminiu aktyvumu Marse.

Nemažai rastų smaigalių, anot ekspertų, labai primena „smėlio smaigalius“, kurie Žemėje atsiranda dėl 7 ir daugiau balų žemės drebėjimų.

„Šios struktūros yra itin neįprastos Marsui. Dar negalime tiksliai pasakyti, kokio proceso metu jos atsirado paviršiuje, bet manome, kad priežastis gali būti seisminis aktyvumas, kaip ir Žemėje,“ - sako tyrimo autorius profesorius Richardas Armstrongas iš Aston universiteto Birmingeme.

Tačiau ekspertų teigimu, tarp Marso ir Žemės spygliukų yra tam tikrų skirtumų. Pavyzdžiui, objektas Marse neturi tokių išgaubtų spyglių galų, taip pat žemiškieji neturi įpjovų, skirtingai nei Marso.

 

„Mažai tikėtina, kad Marse rasti smaigaliai bus ateivių erdvėlaivio nuolaužos, tačiau kol kas nieko negalima visiškai atmesti“, – priduria profesorius R. Armstrongas.

Nepaisant to, po to, kai objektą roveris nufotografavo Gale‘o kraterio dugne, vis daugiau spėliojama apie jo kilmę.

NASA astrobiologė Natalie Cabrol sakė, kad tai buvo „keisčiausia uola“, kurią ji matė per savo 20 metų, dirbant su misijomis į Marsą. Jos nuomone, keistą objektą suformavo Marso vėjai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(25)
(4)
(21)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: