Žmogaus smegenų jungčių "žemėlapiui" sudaryti reikės penkerių metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mikis 2010-09-17 14:51
Na manau tikrai geras tikslas, nekaip karinei pramonei leidziami pinigai. O tas zemelapis tikrai manau bus naudingas netik medicinoje bet ir kaip dirbtinio intelekto kurimas gal supratus kaip musu smegenis veikia bus galima sukurti kitas
TomasS 2010-09-18 09:19
Chrm. Scientific American kažkada buvo straipsnis, kad tos „jungtys“ tarp smegenų regionų (t.y. smegenų baltosios ląstelės) vystosi visą gyvenimą (nors vaikų keičiasi labai greitai, o senelių - labai labai lėtai). Kaip konkrečiai jos išsivystys, priklauso nuo konkretaus žmogaus poreikių. Labai supaprastinus galima pasakyti, kad tos jungtys bus vienokios medkirčio smegenyse ir kitokios biotechnologo smegenyse. T.y. pas medkirtį baltosios ląstelės sujungs regionus, kurie reikalingi medžių kirtimui, pas biotechnologą jungtys bus tokios, kokių reikia biotechnologo veiklai. Tai kaip tokiu atveju galima padaryti žemėlapį?
arbatžolė 2010-09-22 12:26
Tos baltosios ląstelės (arba kitaip aksonai) dažnai naudojant didėja, nustojus naudoti sumažėja arba nutrūksta tas ryšys (kitaip sinapsė) is viso, bet jos niekur nedingsta, jos tenai yra, tiek pas medkirtį, tiek pas biotechnologa. Galima atnaujinti. Priklauso nuo informacijos kiekio, kuri tuo aksonu "praeina".
Aistis 2010-10-01 23:06
http://www.ted.com/talks/sebastian_seung.html