Gearbest.com žengia į naują lygį: pirkėjams įsipareigoja kompensuoti visus muitų mokesčius, bet yra viena būtina sąlyga (Nebegalioja, atnaujinta 2019 11 01)  (26)

Internetinė parduotuvė Gearbest.com labai sparčiai populiarėja visoje Europoje ir jau yra puikiai žinoma Lietuvoje. Dabar parduotuvė išplatino pranešimą apie pirkėjams labai svarbų dalyką - muitų mokesčius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-14 Gearbest.com žengia į naują lygį: pirkėjams įsipareigoja kompensuoti visus muitų mokesčius, bet yra viena būtina sąlyga (Nebegalioja, atnaujinta 2019 11 01)  (26)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kaip šioje parduotuvėje pirkti, į ką atkreipti dėmesį, ar tai saugu, kaip pristatomos prekės, ar yra papildomi mokesčiai bei muitai ir t. t. jau esamę išsamiai rašę anksčiau.

Šįkart norime pasidalinti informacija apie Gearbest.com taikomą naują paslaugą. Trumpai tai būtų galima pavadinti – „Jokių muitinės mokesčių“.

Jau ir dabar perkant iš kiniškų parduotuvių ir prekes siunčiant per paštą problemų dėl muito mokesčių nebūna 99 % atvejų - prekės į Lietuvą patenka iš kitų ES pašto tarnybų ir atkeliauja tiesiai pas pirkėjus.

Tą žino tūkstančiai perkančių iš Kinijos, vis dėlto, kartais taip nutinka, jog atsitiktinių patikrinimų metu prekė užstringa muitinėje ir visgi reikia sumokėti mokesčius – tad Gearbest.com įsipareigoja kompensuoti visus mokesčius visose ES šalyse, jeigų tik tokių pasitaikytų. 

Tačiau su viena būtina sąlyga: reikia prekes siųstis pasirinkus „Registered Air Mail“. 

Priminsime, jog užsisakant prekę iš Gearbest.com galima pasirinkti  vieną iš siuntimo būdų. Siūlomi keli variantai: „Registered Air Mail“, „Unregistered Air Mail“, „Priority Line“ ar „Expedited Shipping“.

Šiuo atveju užsisakant prekę BŪTINA pasirinkti „Registered Air Mail“. Renkantis šį pristatymo būdą, jokių naujų mokesčių iš pačios Gearbest.com nebus taikoma - kiek kainuodavo (o dažniausiai nekainuodavo nieko) siuntimas, tiek ir toliau kainuos. 

Tačiau pasirinkus šį prekės siuntimo būdą Gearbest.com įsipareigoja kompensuoti visus netikėtai atsiradusius muitinės mokesčius.

Be to, šis būdas patogus dėl galimybės sekti prekės judėjimą ir yra žymiai saugesnis nei „Unregistered Air Mail“. Tai ypač svarbu jei užsakoma prekė yra vertingesnė.

Nežiūrint to, brangesnėms prekėms uždėkite varnelę ir dėl siuntos draudimo - tai rekomenduojame visais atvejais, jei pirkinys yra daugiau nei 50€: Kinijos pašto siuntų kiekiai yra sunkiai įsivaizduojami, ten prekių milijonai, tai neišvengiamai vyksta prekių pametimai. Išvengti tokių dalykų, tai tarsi bandyti loteriją. O jei bus draudimas, Gearbest.com 100% kompensuos visus patirtus nuostolius. 

Reikia pastebėti, kad ir be draudimo Gearbest.com taiko kompensacijas tuo atveju, jei pirkėjas laiku negavo siuntos. Tačiau šiuo atveju kompensacija bus dalinė.

Jeigu prekė pašte nepaklydo, bet užstrigo muitinėje ir iš jūsų pareikalavo sumokėti muito mokesčius, pirmiausia jums reikės sumokėti visus mokesčius patiems, tačiau paskui galėsite kreiptis į Gearbest.com Costumer Service tarnybą. Jį įsipareigoja pirkėjams kompensuoti dėl muito mokesčių atsiradusias papildomas išlaidas, tik reikės pateikti įrodymus, kad tokie buvo ir kiek jų buvo. 

Taigi, jei prekę siunčiate per „Registered Air Mail“ ir negavote siuntinio, ar muitinėje teko sumokėti papildomus mokesčius, abiem atvejais reikia susisiekti su Gearbest.com Costumer Service tarnyba ir paaiškinti susidariusią situaciją. 

Papildymas 2019 11 01

Šis Gearbest pranešimas nuo pat jo paskelbimo niekada taip ir netapo oficialia parduotuvės politika, bet iki 2019 spalio mėnesio, tarpininkaujant  technologijos.lt redakcijai, visada pavykdavo gan paprastai ir lengvai suderinti mokesčių sugrąžinimą pirkėjams. Tad nors neoficialiai, bet realybėje viskas veikė - buvo grąžinama visa mokesčių suma, be jokių didesnių vėlavimų. Tiesa, to prireikdavo retai - vidutiniškai 1-3 pirkėjams iš 100. Per mėnesį pasitaikydavo keli tokie atvejai ir visada greitai suderindavome problemos sprendimą.

Visgi, nuo 2019 m. rugsėjo-spalio mėn. mokesčių sugrąžinimai pradėjo strigti - atsakymai vėluoja po kelias savaites, pradėti siūlyti daliniai mokesčių grąžinimai ir pan. Esant tokiai padėčiai, konstatuojame, kad mokesčių grąžinimo politika parduotuvėje Gearbest keičiasi ir kol kas juda ta linkme, kad mokesčiai bus nebegrąžinami ar grąžinami tik dalinai. Galbūt tai susiję nauja planuojama pardavimų strategija, galbūt su bendrais pokyčiais visoje ES rinkoje. 

Tad aukščiau šiame tekste aprašyta grąžinimo politiką nuo 2019 11 01 galime laikyti nebegaliojančia. Tai nėra didelė problema, nes siunčiant prekes „Priority Line“ arba „Air Mail“ mokesčių tikimybė yra labai maža, bet aišku, ne nulinė. Kaip rodo patirtis, saugiausias būdas yra „Priority Line“ - nesame gavę nei vieno skaitytojo laiško dėl mokesčių siunčiant šiuo būdu, o štai siunčiant „Air Mail“ metodais, iš 100 pirkimų Kinijoje 1-3 atvejai rizikuoja patekti į muitinę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(160)
(25)
(135)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: