„Huawei Honor“ asmenukių lazda ir trikojis bei palyginimas su „Xiaomi“ ir „APEXEL APL - D3“: pagal funkcionalumo ir kainos santykį Lietuvoje nerasite nieko panašaus (Apžvalga) (Video)  ()

Požiūris į asmenukes vis dar išlieka gana skeptiškas. Paradoksalu, tačiau net ir esant tokiai nuomonei asmenukių lazdos netruko išpopuliarėti. Šį aksesuarą dabar tikrai galite įsigyti praktiškai kiekvienoje Lietuvoje įsikūrusioje elektroninių prekių parduotuvėje. Nepaisant to, lietuviai įvairias smulkmenas labiau linkę atsisiųsti iš Kinijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi palaikau tokį požiūrį, todėl išmaniojo telefono trikojį-lazdą „HUAWEI Honor Selfie Stick“ taip pat nusprendžiau įsigyti Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“. Tenka pripažinti, kad iš dalies tokį apsisprendimą lėmė kaina. Vis dėlto analogiškai galiu patvirtinti ir tai, kad funkcionalumo bei galimybių prasme „Huawei Honor“ trikojui-lazdai Lietuvoje paprasčiausiai neradau tinkamos alternatyvos.

Kaina ir siuntimas

„Huawei Honor“ trikojo-lazdos užsakymą Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ apmokėjau likus savaitei iki Kalėdų. Užsakymas buvo suruoštas ir išsiųstas po dviejų dienų. Šis aksesuaras tuo metu Kinijoje buvo parduodamas už 13,81 €, tačiau kadangi kartu su šiuo pirkiniu išleidau sukauptus „Gearbest“ taškus, „Huawei Honor“ pavyko įsigyti už 12,53 €. Pridėti reikia dar ir tai, kad užsakymas buvo siunčiamas per Olandiją registruotu paštu, todėl papildomai dar teko sumokėti 1,24 €. Taigi galutinė „Huawei Honor“ trikojo-lazdos kaina buvo 13,77 €.

Pranešimą atvykti atsiimti siuntos į paštą gavau pirmąją sausio savaitę. Jeigu tiksliau, tai nuo užsakymo pateikimo buvo praėję vos 18 dienų. Sakyčiau, kad rezultatas labai geras, kai įvertini ir tai, kad per gruodžio – sausio mėnesius pro pašto tarnybas greičiausiai praeina rekordinis skaičius įvairių siuntų. Galiausiai kaip ir tikėjausi, pirkinys buvo pristatytas įprastame burbuliniame voke.

Pakuotė ir komplektacija

Tenka pripažinti, jog burbulinis vokas – tai ne pats saugiausias būdas tarptautinėms siuntoms transportuoti. Vis dėlto fizinių pažeidimų šiuo atveju dažniausiai pavyksta išvengti, o šiek tiek pasilanksčiusios kartoninės pakuotės tikrai nėra pati didžiausia problema. Kažką panašaus taip pat išvydau ir išpakavęs „Huawei Honor“ trikojį-lazdą.

Kadangi šis išmaniojo telefono aksesuaras yra skirtas vietinei Kinijos rinkai, šiuo atveju neturėtų stebinti ir tai, kad visi užrašai ant pakuotės yra tik kinų kalba. Tas pats galioja ir komplekte pridedamai instrukcijai. Svarbiausia, kad šie niuansai jokios įtakos „Huawei Honor“ trikojo-lazdos kokybei visiškai neturi. Kalbant apie pakuotę norėtųsi gamintoją pagirti ir už tai, jog šis aksesuaras taip pat atkeliauja supakuotas papildomame maišelyje. Tai tarsi garantuoja, kad transportavimo metu dėžutėje „besivartydamas“ trikojis-lazda tikrai išvengs nenumatytų įbrėžimų ar kitų pažeidimų.

Korpuso konstrukcija

Daugelis lietuvių Kinijoje įsigytus daiktus iš karto nurašo dėl neva itin blogos surinkimo kokybės. Dažnu atveju su tuo tenka sutikti, tačiau šis „Huawei“ išmaniojo telefono aksesuaras pasakoja visiškai kitą istoriją. Kitaip sakant, Kinijos standartais, tai santykinai brangus trikojis-lazda, todėl visiškai normalu, kad kartu su aukštesne kaina atsiranda ir priimtina produkto kokybė. Pavyzdžiui, „Huawei Honor“ trikojo-lazdos korpusas yra pagamintas iš plastiko, silikono ir aliuminio.

Plastikas šiuo atveju yra naudojamas ne tik rankenai, bet ir visiems lankstiems asmenukių lazdos komponentams (įskaitant telefono laikiklį), o silikonu yra padengtos tos korpuso vietos, kurios turi tiesioginį sąlytį su išmaniuoju telefonu. Tenka pripažinti, kad tai itin racionalus sprendimas, kuris apsaugo išmaniojo telefono korpusą nuo nenumatytų įbrėžimų. Be to, silikonu yra padegta ir laikiklio apačia – tai garantuoja, „Huawei Honor“  stabilumą, kai šis aksesuaras yra naudojamas kaip trikojis. Tuo tarpu penkios atskiros aliuminio dalys yra naudojamos ištraukiamam lazdos mechanizmui.

Šiuo atveju svarbu pridėti dar ir tai, kad „Huawei Honor“ rankenoje yra integruoti magnetai. Jie užtikrina patikimą ir tvirtą trijų atskirų trikojo kojų sukibimą tarpusavyje tada, kai šį aksesuarą tenka naudoti kaip asmenukių lazdą. Čia dar norisi pabrėžti ir tai, kad būtent magnetų pagalba prie rankenos korpuso taip pat yra patikimai pritvirtinamas ir nuotolinis Bluetooth valdymo mygtukas.

Bluetooth valdymo mygtukas ir baterija

Jeigu teko domėtis asmenukių lazdomis, tai greičiausiai žinote, kad dauguma jų prie išmaniojo telefono yra prijungiamos per 3,5 milimetrų garso jungtį. Žinoma, toks sprendimas yra pigesnis, tačiau ne itin patogus, todėl vis daugiau gamintojų komunikaciją tarp išmaniojo telefono ir asmenukių lazdos linkę realizuoti Bluetooth ryšiu. Šis antrasis savų pranašumų turintis būdas taip pat naudojamas ir „Huawei Honor“ trikojyje-lazdoje.

Kaip jau buvo minėta, prie „Huawei Honor“ asmenukių lazdos Bluetooth valdymo mygtukas yra tvirtinamas magnetais. Kitaip sakant, įprastai šis mygtukas yra pritvirtintas prie trikojo-lazdos rankenos, tačiau esant reikalui bet kada gali būti nuo jos atskirtas. Toks sprendimas itin praverčia tada, kai trikojį-lazdą norisi naudoti ne tik asmenukėms, bet, pavyzdžiui, ir bendroms grupės nuotraukoms įamžinti. Nuotolinio Bluetooth valdymo mygtuko susiejimo su išmaniuoju telefonu procedūra taip pat yra standartinė ir įprasta, o kas svarbiau užtrunkanti vos keletą sekundžių.

Šis nuotolinis Bluetooth valdymo mygtukas taip pat turi integruotą bateriją. Vis dėlto „Huawei“ pasirinko šiek tiek kitokį sprendimą nei kitas populiarus trikojo-lazdos gamintojas „Xiaomi“. Jeigu „Xiaomi“ savo asmenukių lazdos „Xiaomi Selfie Stick Bluetooth Remote Shutter Tripod Holder“ valdymo mygtuke tiesiog integravo 60 mAh ličio jonų bateriją, tai „Huawei“ šiuo atveju nusprendė naudoti standartinę CR2025 tipo bateriją.

Vienareikšmiškai nuspręsti kuris iš šių būdų patogesnis yra gana sunku, tačiau asmeniškai didesnes simpatijas skiriu „Huawei Honor“. Tiesiog CR2025 tipo bateriją nesunkiai pavyks įsigyti bet kurioje parduotuvėje ir bet kurioje šalyje. Tuo tarpu surasti įkroviklį su Micro USB jungtimi kartais gali būti gana sudėtina, ypatingai tada, jeigu asmenukių lazdą planuojate naudoti keliaudami.

Funkcinės galimybės

Pats faktas, kad „Huawei Honor“ galima naudoti ne tik kaip įprastą asmenukių lazdą, bet ir kaip trikojį jau turėtų būti aiškus. Gamintojas deklaruoja, kad šis trikojis-lazda maksimaliai gali būti naudojamas su 85 milimetrų pločio išmaniaisiais telefonais. Praktiškai to išbandyti tiesiog nebuvo kaip, bet po ranka pasitaikęs 8 centimetrų pločio arbatos pakelis įrodo, kad „Huawei“ šiuo atveju pirkėjui tikrai nemeluoja

Keista, bet „Huawei“ deklaruoja, kad teleskopinę lazdą šiuo atveju sudaro šešios aliuminio dalys. Vis dėlto nesvarbu kaip skaičiuosi, praktikoje jų yra tik penkios, o maksimalus teorinis lazdos ilgis siekia apie 73 cm. Žinoma, praktiškai įvertinus laikiklio padėties pokytį tokio atstumo pasiekti tikrai nepavyks, tačiau vienu ar kitu atveju tai yra viena ilgesnių asmenukių lazdų, kurią šiuo metu galima įsigyti Kinijoje.

Tuo tarpu kaip trikojui „Huawei Honor“ trūkumų surasti taip pat sunku. Maksimaliai trikojo aukštis siekia apie 66 centimetrus. Nors kai kurie pirkėjai skundžiasi stabilumo trūkumu, tačiau asmeniškai šios problemos tikrai nepastebėjau. Į maksimaliai žemyn nukreiptą laikiklį buvo bandoma įstatyti tiek 116 gramų („Galaxy S2“), tiek 157 gramus („Galaxy S7 Edge“) sveriantį išmanųjį telefoną. Vis dėlto tenka pripažinti, kad išmaniojo telefono svoriui viršius 160 ir daugiau gramų potencialių stabilumo problemų galbūt ir gali atsirasti.

Galiausiai pagyrų taip pat vertas ir „Huawei Honor“ išmaniojo telefono laikiklis, kurio lankstumas tikrai praverčia šį aksesuarą naudojant tiek kaip asmenukių lazdą, tiek kaip trikojį. Kitaip sakant, šis laikiklis ypatingas dėl to, nes gali apsisukti 360 laipsnių kampu aplink savo ašį, padeda orientuoti išmanųjį telefoną tiek horizontaliai, tiek vertikaliai ir taip pat bet kada leidžia keisti įtvirtinto išmaniojo telefono pasvirimą maždaug 190 laipsnių ribose. Kaip visa tai atrodo praktiškai, galite pamatyti žemiau pateikto vaizdo įrašo pabaigoje.

Išvados

Reziumuojant galiu pasakyti tik tiek, kad „Huawei Honor“ trikoju-lazda esu visiškai patenkintas. Šiuo atveju taip pat sutinku, kad geriau paieškojus galbūt netgi galima rasti ir šiek tiek pigesnių alternatyvų. Ta alternatyva gali tapti netgi jau anksčiau minėtas „Xiaomi“ produktas. Vis dėlto prieš įsigydami trikojį-lazdą būtinai atsižvelkite į jos maksimalų ilgį – tai esminis bruožas, kuris šio tipo aksesuarui suteikia pranašumą.

Pavyzdžiui, tiek du jau minėti produktai, tiek „APEXEL APL - D3“ trikojis-lazda yra sukurti naudojant identišką platformą. Kitaip sakant, visi šie trikojai-lazdos turi tokį patį funkcionalumą teikiantį išmaniojo telefono laikiklį bei identiškai veikiantį trikojo mechanizmą. Skirtumus galima pastebėti tik nuotolinio Bluetooth mygtuko formoje bei tvirtinime, išmaniojo telefono laikiklio skersmens diapazone ir teleskopinės lazdos ilgyje.

„APEXEL“ kaip ir „Xiaomi“ trikojis-lazda turi Bluetooth valdymo pultelį su integruota ličio jonų baterija, o „Huawei“ šiuo atveju naudoja CR2025 tipo bateriją. Mano nuomone, tai mažiausiai reikšmingas skirtumas ir jis negali lemti galutinio pirkėjo pasirinkimo.

Analogiškai tą patį galima pasakyti ir apie laikiklį, kuris „Huawei“ atveju yra suderinamas su 8,5 centimetrų, o „Xiaomi“ ir „APEXEL“ atveju su 8,9 centimetrų pločio išmaniaisiais telefonais. Planšetinio kompiuterio šiuo atveju tikrai neįkiši nei į vieną trikojį-lazdą, o 85 milimetrų plotį kol kas retai viršija net ir planšetofonai.

Kaip jau minėta, svarbiausiu aspektu tampa trikojo-lazdos ilgis, kuris šių trijų konkrečių pavyzdžių atveju kinta nuo 42 iki beveik 68 cm. Būtent dėl itin trumpos vos 42 centimetrų teleskopinės lazdos „Xiaomi“ produktas gauna daugiausiai kritikos. Tuo tarpu „Huawei“ ir „APEXEL“ naudojant kaip trikojį lazdos ilgis atitinkamai siekia 66 ir 67,81 cm.

Skirtumai šiuo atveju akivaizdūs, o kaina atitinkamai kinta tik kelių eurų ribose. Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ „Xiaomi“ trikojis-lazda šiuo metu kainuoja apie 15 eurų, „Huawei“ analogišką produktą siūlo už maždaug 16 eurų, o „APEXEL“ už 18 eurų. Kaip rodo mano pavyzdys, sulaukus tinkamos akcijos „Huawei“ trikojį-lazdą galima įsigyti ir dar pigiau, t. y. už maždaug 14 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(9)
(8)
(1)

Komentarai ()