Kinijos turgelio stebuklai: išmanusis „Xiaomi Mi A1“ dabar 50€ pigiau nei Lietuvoje - vienas iš pačių geriausių telefonų rinkoje su švariu ir pačiu naujausiu „Android“  (4)

Išmaniųjų telefonų gamintojų Kinijoje šiuo metu tikrai apstu, tačiau pasaulinio pripažinimo kol kas pavyko susilaukti tik „Xiaomi“. Būtent šis gamintojas jau pasiekė tokį lygį, kad gali sau leisti planuoti oficialią išmaniųjų telefonų prekybą ne tik Kinijoje, bet ir daugelyje Europos valstybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Xiaomi“ išbandė jau daug ką, bet didžiausia sėkmė, panašu, kad bendrovės laukia ateityje. Tokios prognozės pradėjo atrodyti daugiau nei įprastai po to, kai dienos šviesą išvydo „Xiaomi Mi A1“ išmanusis telefonas.

„Xiaomi Mi A1“ bene labiausiai padėjo išgarsėti „Android One“ projektas. Šio projekto iniciatorius yra visiems gerai žinoma „Google“ korporacija. Kitaip sakant, visi „Android One“ projekte dalyvaujantys išmanieji telefonai privalo naudoti „Google“ kuriamą oficialią „Android“ operacinės sistemos versiją, kas reiškia, kad gamintojas šiuo atveju yra atsakingas tik už išmaniojo telefono dizainą bei jo techninę dalį. Tuo tarpu operacine sistema bei nuolatiniais jos atnaujinimais privalo pasirūpinti „Google“.

Būtent toks pasirinktas kelias taip sužavėjo gerbėjus, kad po „Xiaomi Mi A1“ išmaniojo telefono pristatymo jie drįso viešai pripažinti, kad mieliau rinktųsi išmaniuosius telefonus su oficialia „Android“ platforma, o ne su „Xiaomi“ kuriama operacine sistema „MIUI“.

Priežastis šiuo atveju taip pat labai akivaizdi ir suprantama – „Xiaomi Mi A1“ savininkai jau dabar gali naudotis „Android Oreo“ privalumais, kai tuo tarpu tokių gamintojų, kaip „Samsung“, „Sony“ ar „Huawei“ išmaniuosius telefonus šis atnaujinimas geriausiu atveju pasieks tik antroje šių metų pusėje. Net iš naujų telefonų yra tik pavieniai atvejai, kurie turi „Android Oreo“, pvz., mūsų aprašytas „Cubot X18 Plus“, kuris pateko į perkamiausių šios žiemos telefonų topą ir yra vadinamas karščiausiu 2018 metų pradžios telefonu, o dabar siūlomas vos už 123€.

Tačiau ar „Cubot X18 Plus“ telefonas gaus sekančią „Android“ versiją, jau kyla klausimas. Tuo tarpu „Xiaomi Mi A1“ naudotojai jau dabar tyliai pradeda svajoti apie visai neseniai oficialiai anonsuotos „Android P“ operacinės sistemos privalumus.

Techninių charakteristikų aspektu „Xiaomi Mi A1“ taip pat atitinka bet kurio pirkėjo lūkesčius, kadangi šis išmanusis telefonas yra aprūpintas „Snapdragon 625“ centriniu procesoriumi, „Adreno 506“ vaizdo plokšte, 4 GB operatyviąja RAM atmintine, 64 GB vidine ROM atmintimi, 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos ekranu (1920 x 1080), 3080 mAh talpos baterija, piršto antspaudų skaitytuvu, USB C tipo jungtimi bei dviguba kamera (12 MP + 12 MP).

Galiausiai norime pabrėžti dar ir tai, kad būtent šiuo metu įsigyti „Xiaomi Mi A1“ išmanųjį telefoną yra bent trys svarios priežastys. Viena jų, tai beveik 50 eurų mažesnė kaina nei tektų mokėti Lietuvoje – čia jis kainuoja 211€. Antroji būtų ta, kad „Xiaomi Mi A1“ šiuo metu Kinijoje greičiausiai yra taikoma pati didžiausia nuolaida nuo pat šio išmaniojo telefono pasirodymo. Pavyzdžiui, jeigu mėnesio pradžioje „Xiaomi Mi A1“ su nuolaidomis Kinijoje kainavo apie 174 eurus, tai šiuo metu išmaniojo telefono kaina yra sumažinta iki 167 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (4)