„Galiu pasakyti, kad tai efektyviausiai besidarbuojantis robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs“. Tačiau tinka tikrai ne visiems ir ką reikia žinoti apie kilimų valymą („Alfawise V8S“ apžvalga, Video)  ()

Kinijoje yra galybė nebrangių robotų siurblių, tačiau kaip ir galima nuspėti, jie tinka skirtingiems atvejams - vieni kietoms grindims, kiti kilimams ir t.t. Suklydus ir išsirinkus netinkamą modelį, gero rezultato tikėtis neverta. Šiuo metu iš pigių modelių itin populiarūs iLife ir Alfawise robotai siurbliai. Štai „Alfawise V8S“ robotas dulkių siurblys yra ne tik vienas pigiausių ganėtinai plačioje tokių įrenginių kategorijoje, bet ir pasižymi įspūdinga 1300 PA siurbimo galia. Ką jis gali ir ko negali?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėkime nuo to, kad 1300 PA siurbimo galia robotams siurbliams iki 150€ yra labai retas, gal net unikalus rodiklis. O „Alfawise V8S“ dabar kainuoja vos €133,50.

Palyginimui - itin populiarus, dabar su nuolaidomis irgi parduodamas „ILIFE V5S Pro“ (133.5€, iš Čekijos sandėlio) turi 850 PA siurbimo galią, o taip pat dažnai perkamas „ILIFE V7s Plus“ (151.30€, iš Čekijos sandėlio) - vos 400 PA.

Kuo didesnė siurbimo galia, tuo didesne jėga siurblys siurbia nešvarumus. Tačiau reikia didesnės galios variklio, labiau eikvojasi baterija, didėja kaštai. Kad išlaikytų gerą kainą „Alfawise V8S“ neturi plovimo funkcijos, tik siurbimo. Minėti „ILIFE“ ir siurbia, ir plauna. Bet siurbimo jėga 2-3 kartus mažesnė nei „Alfawise V8S“, tad jei nešvarumai yra smėlis, akmenukai ar krupos, „Alfawise V8S“ turėtų darbuotis kur kas geriau. Tačiau verta pažiūrėti, ką apie šį robotą kalba apžvalgos.

„Alfawise V8S“ išvaizda ir dizainas

Dabar daugelis robotų dulkių siurblių yra apvalios formos ir dažniausiai skiriasi jų spalva. Tad „Alfawise V8S“ yra rečiau sutinkamos juodos spalvos.

Šonuose turi du šepetėlius, nuimamą pagrindinį šepetį ir kas itin svarbu, turi HEPA filtrą. Taip pat „Alfawise V8S“ turi gerai suprojektuotą 350 ml atliekų dėžutę. Ją išimant, atliekos netyčia neiškrenta ant žemės, tad viskas lieka švaru ir tvarkinga.

Kitas svarbus faktas, kad tokioje kainų kategorijoje dažniausiai robotai dulkių siurbliai turi NiMH bateriją, tačiau „Alfawise V8S“ aprūpintas modernia 2600 mAh talpos ličio jonų baterija.

Pirmasis įspūdis

Pakuotėje yra visi reikalingi daiktai: pats „Alfawise V8S“ siurblys, 2 šoniniai šepetėliai ir 1 pagrindinis šepetys, valdymo pultelis, adapteris, įkrovimo stotelė ir instrukcija anglų kalba.

Pastaroji yra gana trumpa ir apžvalgininkas teigia, kad realybėje vargiai jos labai prireiks, kadangi roboto valdymas yra labai lengvas.

Ant valdymo pultelio visi mygtukai yra pažymėti ryškiai bei aiškiai ir valdyti robotą yra itin patogu bei lengva.

Taip pat neverta pamiršti ir to, kad „Alfawise V8S“ yra ganėtinai mažas robotas dulkių siurblys: jo diametras siekia vos 32 cm, o aukštis – vos 8 cm. Tad tai „yra reikšmingai mažesnis robotas dulkių siurblys, palyginus jį su kitais“.

Kaip ir galima tikėtis tokioje kainų kategorijoje, šis robotas dulkių siurblys neturi specialaus kilimams skirto šepečio. „Alfawise V8S“ turi du šoninius šepetėlius, siurbimo angą (galima uždėti pagrindinį šepetį aut. past.) ir yra labiau skirtas valyti kietoms grindims.

Dėl mažo dydžio jis yra puikus pasirinkimas mažiems kambariams ir sugeba palįsti po daugeliu baldų, ko negalėtų padaryti kiti ir didesni robotai dulkių siurbliai.

Džiugu ir tai, kad su valdymo pulteliu galima pasirinkti konkrečius valymo režimus, tarp kurių yra „Spot“ (konkrečios vietos) bei „Edge“ (kambario pakraščių) režimai.

Deja, apžvalgininkas pastebi, kad valdymo pultelyje esantis „Edge“ mygtukas „dėl nesuprantamų priežasčių“ nedirbo tinkamai. Jį paspaudus, kažkodėl robotas grįždavo prie įkrovimo stotelės, bet ne pradėdavo valyti kambario pakraščius.

„Tačiau nemanau, kad tai yra rimtas trūkumas, kadangi neįsivaizduoju kodėl kažkas norėtų kambaryje išvalyti tik jo pakraščius, o ne visą kambarį.“

„Alfawise V8S“ veikimas ir testavimas

Kadangi šis robotas dulkių siurblys kainuoja visai nedaug, tad apžvalgininkas didelių vilčių dėl jo valymo kokybės neturėjo – „ypač dėl to, kad jau buvome nusivylę dėl panašios kainos prietaisų veikimo rezultatų.“ Tačiau „Alfawise V8S“ labai maloniai nustebino.

Pirmajame teste apžvalgininkas ant kilimo išpylė 35 ml kvarcinio smėlio ir po 20 minučių darbo „Alfawise V8S“ sugebėjo jo susiurbti 10-15 %.

“Tai visai neblogas rezultatas, atsižvelgiant į tai, kad robotas darbavosi be kilimams skirto šepečio. Be to, tai netgi geresnis rezultatas, palyginus su mūsų testuotais gerokai brangesniais robotais dulkių siurbliais.”

Visgi, reikia pripažinti, kad „Alfawise V8S“ nėra pats geriausias pasirinkimas kiliminei dangai – „jis darbuojasi gana paviršutiniškai“.

Kitame teste „Alfawise V8S“ turėjo darbuotis ant kietų grindų. Ant pastarųjų apžvalgininkas išpylė 35 ml kvarcinio smėlio, 35 ml duonos trupinių ir 35 ml kačių kraiko.

Ir „rezultatai yra išties įspūdingi, kadangi Alfawise V8S darbavosi labai gerai.“ Vos po 5 minučių darbo testuojamas plotas buvai ganėtinai švarus.

Dar įspūdingiau, kad „Alfawise V8S“ neturėjo jokių problemų susiurbti kačių kraiką. „Galiu pasakyti, kad Alfawise V8S yra efektyviausiai besidarbuojantis robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs.“

„Alfawise V8S“ dirba tyliai ir išmatavus triukšmo lygį – jis siekė 65 dB. Siurbimo galios taip pat užtenka surinkti ant grindų esančioms atliekoms.

Žinoma, „Alfawise V8S“ susidūrė su tam tikrais iššūkiais, kai reikėjo išvalyti kampus, bet patalpos kraštines išvalė labai gerai.

„Kaip ir visai atvejais, kai testuojame robotus dulkių siurblius, taip ir Alfawise V8S valė teritoriją 30 minučių, bet kaip jau ir minėjau, jis praktiškai po 5 minučių buvo susiurbęs didžiąją dalį atliekų. Po 30 minučių visa valoma teritorija buvo švari ir tik pačiuose kampuose liko šiek tiek atliekų.

Alfawise V8S puikiai darbavosi ir tuo atveju, kai mes ant grindų primėtėme popieriaus skiaučių. Jis sugebėjo susiurbti praktiškai viską ir paliko vos dvi nedideles skiauteles.“

Galutinis verdiktas

„Alfawise V8S mūsų testuose įrodė, kad yra geras robotas dulkių siurblys. Jis gerai darbuojasi ant kietų grindų ir sugeba susiurbti įvairaus dydžio atliekas. Jam yra sunkiau darbuotis ant kiliminės dangos, tačiau puikiai susidoroja su užduotimis ant kietų grindų.

Žinoma, jo lyginti su aukščiausios klasės robotais dulkių siurbliais, kurie kainuoja daugiau nei 400 eurų, nėra prasmės. Pavyzdžiui, iRobot Roomba 615 dar geriau valo kietas grindis, tačiau tokioje kainų kategorijoje Alfawise V8S yra labai geras pasirinkimas.

Alfawise V8S atrodo, kad pagamintas kokybiškai, galingas siurbimas, labai kokybiška bei gera įkrovimo stotelė ir visa tai už itin patrauklią kainą.“

Išsami techninė „Alfawise V8S“ informacija:

Trumpas, bet geras pasiūlymas - net 1300 PA siurbimo galia, 2600 mAh baterija ir jokių nereikalingų išmaniųjų funkcijų: robotas-siurblys vos už 130€ ir tai geriausia ką galima gauti už tokią kainą („Alfawise V8S“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Kaina ir sąlygos

  • Gearbest - 133,50 €.
  • 20 % nuolaida.
  • 4,94 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Lietuvoje neparduodamas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: