Kaip „Xiaomi“ pavyko sukurti fantastiškos išvaizdos sporto laikrodį, kurio baterija atlaiko net 2.5 mėn? Kelios gudrybės, kurias reikia žinoti prieš perkant („Amazfit GTR“ apžvalga, Video)  ()

Šioje apžvalgoje iš arčiau susipažinsime su „Amazfit GTR“ išmaniuoju laikrodžiu. Tai naujausias kompanijos produktas ir daugeliui įdomu – ko gi jis vertas. Ir štai ką apie jį sako vienas pirmųjų apžvalgininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta atkreipti dėmesį, kad šioje apžvalgoje detalių testų rezultatų nebus, bet apžvalgininkas ypač gerai supranta šį prekių segmentą ir jau po pirmųjų kelių dienų su „Amazfit GTR“ gali pasakyti, kas su juo gerai, o kas nelabai.

„Supraskite mane teisingai – aš labai gerai orientuojuosi išmaniuosiuose laikrodžiuose.

Esu jų išbandęs visą galybę, tad jau ir iš pirmo GTR pabandymo galiu pasakyti kas yra gerai, blogai, kodėl taip galvoju ir kam gi labiausiai tinka Amazfit GTR.“

„Taigi. Pirmiausiai, atkreipkite dėmesį, kad egzistuoja dvi GTR versijos. Viena jų turi 1,39 colių AMOLED (454 x 454) ekraną, o kita 1,20 colių AMOLED (390 x 390) ekraną.

Baterijos taip skiriasi: 410 ir 195 mAh. Žinoma, kaina taip pat skiriasi ir populiariai parduotuvėse rašomas Amazfit GTR 47mm kainuoja apie 130 eurų, o Amazfit GTR 42mm 106 eurus. Aš išbandžiau įprastą, Amazfit GTR 47mm versiją.

Laikrodis puikaus dydžio – nei per didelis, nei per mažas. Dirželis gana kokybiškas, nors aš jį pakeisčiau kuo nors geresniu. Kadangi pritvirtinimas dirželio yra standartinis, tad prie GTR laikrodžio galėsite kokį tik norite pritvirtinti dirželį.“

„Puikios kokybės ekranas, spalvotas, ryškus, kokybiškas. Apsaugotas Gorilla Glass 3 stiklu ir kokį 0,5 milimetro įleistas į korpusą. Jūs to greičiausiai net nepastebėsite, bet tai yra labai geras sprendimas.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad ieškodami bet kokio išmanaus laikrodžio – atkreipkite į tai dėmesį. Toks gamintojo sprendimas apsaugo patį ekraną ir visiškai netrukdo patogiai naudotis pačiu laikrodžiu.

Deja, bet GTR nėra always on display funkcijos, o tai nėra gerai.

Taip pat laikrodyje yra tik du informacijos ekrane atvaizdavimo pasirinkimai. Amazfit programėlėje jų galima rasti daugiau, tačiau jie man, asmeniškai, nepatiko. Bet čia menka bėda – juk tai Xiaomi laikrodis, tad po mėnesio ar dviejų internete atsiras šimtai įvairių atvaizdavimo pasirinkimų.“

„Žinoma, GTR laikrodis turi visus būtinus jutiklius: barometras, širdies ritmo matuoklis, 6 ašių akselerometras, 3 ašių geomagnetinis jutiklis, GPS. Taip pat skaičiuoja žingsnius, rodo orų prognozę, yra laikmatis, chronometras, net įmontuotas NFC ir taip toliau.

Aišku, iš NFC didelės naudos nebus ir už pirkinius su GTR laikrodžiu sumokėti negalėsite, nes jis nepalaiko Google Pay. Kaip, beje, ir visi kiti Xiaomi laikrodžiai bei apyrankės.“

„Taip pat svarbu suprasti, kad nors GTR vadinamas išmaniuoju laikrodžiu, bet jis toks nėra. Iš esmės tai visai kitas segmentas - taip vadinamas, sporto laikrodis.  Čia, kaip ir su paprastais telefonais ir išmaniaisiais. Kuo jie skiriasi? Teisingai, operacine sistema. Taip ir čia tas pats.

Išmanusis laikrodis turi turėti operacinę sistemą ir galimybę įdiegti programėles. GTR turi kažkokią Amazfit Lite OS, bet tai netikra operacinė sistema, įdiegti programėlių negalėsite.

Štai jums pavyzdys, jūs galėsite perskaityti Viber žinutes, tačiau nebus galimybės į jas atsakyti. Tikrame išmaniajame laikrodyje tokia galimybė būtų.

Tas pats ir su skambučiais – informaciją gausite, bet atsiliepti negalėsite. Jei čia būtų tikra operacinė sistema ir kažko mums trūktų, tada būtų galima tikėtis, kad su programiniais atnaujinimais gamintojas ištaisys trūkumus. Dabar, na, to tikrai nebus. Ir tikrai neatsiras, pavyzdžiui, always on display funkcija.

GTR yra aprūpintas gana standartiniu funkcijų paketu ir kadangi nėra tikras išmanusis laikrodis – tai jo baterijos energijos užteks 2,5 mėn. Ir tuo metu jis nuolat skaičiuos širdies ritmą, žingsnius, galėsite naudotis sporto režimais ir kt. Tad pakuotėje esančiu belaidžiu įkrovikliu naudositės labai retai.“

„GTR yra patobulintas Amazfit Bip (54€), tik beveik 3 kartus brangesnis. Kodėl toks skirtumas?

Dėl to, kad GTR baterija tarnauja ilgiau, jutikliai geriau dirba, tad sporto režimai yra naudingesni ir rodiklius fiksuoja geriau, ženkliai kokybiškesnis ir ryškesnis ekranas.

Iš esmės Xiaomi padarė Honor Watch Magic ir Huawei Watch GT konkurentą. Tai yra labai gražūs, kokybiški sporto laikrodžiai, kurie sugeba labai gerai ir tiksliai sekti fizinės veiklos rodiklius. Tik visi šie trys laikrodžiai iš tikrųjų nėra išmanieji. Tai ar verta pirkti tokį laikrodį, kaip GTR?

Viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Jei jums būtinai reikia stilingo, sportui skirto aksesuaro, kuris sektų jūsų fizinę veiklą, tada į tokius laikrodžius galima atkreipti dėmesį. Jie atrodo labai gražiai, o ir baterijos tarnauja nerealiai ilgai.

O jei jums reikia gal ir ne tokio gražaus laikrodžio bei įkrauti bateriją kas 5 dienas jums nesukelia problemų, tada, mano asmenine nuomone, žymiai geriau įsigyti Amazfit Verge, kurio apžvalgą rasite čia.“

Speciali akcija

„Amazfit GTR“:

  • Gearbest - 136,35 €;
    • 17 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Amazfit Verge“:

  • Gearbest - 118,17 €;
    • 23 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()