Du garsiausi vidutinės klasės telefonai 2019 metais - kuo skiriasi „Xiaomi Redmi Note 7“ nuo „Xiaomi Redmi Note 7 Pro“, kurį verta rinktis ir koks faktas Xiaomi gerbėjus gali nemaloniai nustebinti („Xiaomi Redmi Note 7“ ir „Xiaomi Redmi Note 7 Pro“ apžvalga, Palyginimas, Video, Geriausios kainos)  (1)

„Xiaomi Redmi Note 7“ ar „Xiaomi Redmi Note 7 Pro“? Apžvalgininkas teigia, kad pagal visas technines charakteristikas ir kainą, naujasis „Redmi Note 7 Pro“ yra ne mažiau įdomus bei patrauklus už „Redmi Note 7“. Tačiau kuris geresnis? Andro-news žada, kad po šios apžvalgos viskas ir visiems bus labai aišku ir jei „savo kišenėse turite 200-300 dolerių, tikrai žinosite kurį telefoną pasirinkti.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad apžvalgininkas ilgai nedelsęs teigia, kad tarp šių telefonų yra keli pagrindiniai skirtumai ir iškart pasako du iš jų.

Pirmiausiai, „Note 7 Pro“ turi naujesnį ir galingesnį procesorių „Snapdragon 675“, o „Note 7“ - „Snapdragon 660“.

Antrasis skirtumas, geresnės „Note 7 Pro“ kameros. „Šiame telefone iš tikrųjų be jokių interpoliacijų yra 48 MP kameros, kurias deklaruojama, kad turi ir Note“.

Taip, yra ir smulkesnių skirtumų: pakuotės dizainas, atminties kortelių palaikymas, bei „Note 7 Pro“ palaikomoje „Quick Charge 3.0“ technologijoje, kai „Note 7“ yra senesnė „QC 2.0“ technologija. „Ir tai yra smagu, kad telefonas turi naujesnes technologijas, nes tikiu, jog daugelis naudosis tuo įkrovikliu, kurį gaus kartu su telefonu, o ne ieškos kito.“

Apie baterijų, kurios yra vienodos talpos ir siekia 4000 mAh, veikimą apžvalgininkas teigia kol kas negali atsakyti ir dar atlieka jų testavimus.

Kalbant apie telefonų išvaizdą, tai „jie vienodi, kaip du vandens lašai. Net spalvų pasirinkimas yra vienodas.“

O kaip dėl skirtingų procesorių? Apžvalgininkas teigia, kad nekankins mūsų sudėtingais skaičiais ir dalinasi asmenine patirtimi.

„Asmeniškai aš nepastebėjau kažkokio skirtumo tarp šių dviejų procesorių. Abu darbuojasi greitai, programėles atidaro, uždaro bei kitas užduotis atlieka kokybiškai. Tad nesekant milisekundžių – abu telefonai dirba puikiai. Žinoma, yra skirtumų žaidžiant žaidimus, užlaikyme bei baterijos sunaudojime, tačiau apie baterijų skirtumus bus kiek vėliau.“

Tad „Note 7 Pro“ telefone paleidus „PUBG“ žaidimą, iškart yra aukščiausi grafikos nustatymai ir žaisti šį „žaidimą yra daugiau nei malonu“.

„Note 7“ versijoje tenka rinktis vidutinius nustatymus, nors galima aišku pasirinkti ir maksimalius, tačiau „tokiu atveju atsiranda vaizdo užlaikymas ir geriau jau žaisti su vidutiniais grafikos nustatymais.“

Šiek tiek kalbant apie telefonų procesorių skaičius ir jų testavimą, tai „streso testas“ rodo, kad po 15 minučių „675“ procesoriaus veikimo efektyvumas sumažėjo 10 procentų, o „660“ procesoriaus – 15 proc (2:58 min.).

Abiejų telefonų įšilimas yra vienodo lygio ir „baigiant procesorių lyginimą, galima sakyti, kad Note 7 Pro procesorius yra 25-30 proc geresnis, palyginus su Note 7“.

Kameros. Šiuo atveju „kaunasi Samsung (Note 7) ir Sony (Note 7 Pro) kamerų jutikliai ir kaip jau minėjau, Note 7 Pro iš tikrųjų turi 48 MP, o štai Note 7 programiškai interpoliuoja iki 48MP,  tačiau gyvai palyginkime nuotraukas ir patys pamatysite skirtumus“ (3:23 min.).

Dienos metu darytų nuotraukų kokybė labai jau stipriai nesiskiria, nors ir su „Note 7 Pro“ jos yra šiek tiek geresnės. O esant prastam apšvietimui matyti, kad algoritmai dirba skirtingai ir vienu metu geriau dirba „Note 7“ kameros, o kitu metu - „Note 7 Pro“, tad „eilinis vartotojas didelio skirtumo ir nepastebės.“

Filmavimo galimybės yra praktiškai identiškos, tik „Note 7 Pro“ dar atsirado galimybė filmuoti ir 4K 30fps raiška, nors tada vaizdo stabilizavimo ir nepalaiko. O norint filmuoti 4K raiška su „Note 7“, reikia „įsidiegti papildomą programą“ (plačiau apie tai „Redmi Note 7“ apžvalgoje).

„Štai ir visi skirtumai, jei kalbėtume apie techninius dalykus. O štai įdomiausias ir turbūt Xiaomi gerbėjus šokiruojantis faktas – oficialiai pasaulinėje rinkoje Redmi Note 7 Pro nebus pardavinėjamas“, tad galima bus įsigyti tik Kinijos rinkai skirtą „Redmi Note 7 Pro“ versiją ir nebus globalios versijos.

Kalbant apie kainas, tai skirtumas tarp šių dviejų telefonų yra apie 50 dolerių ir už ką gi sumokėsime tuos papildomus pinigus?

„Už naujesnį ir kietesnį procesorių bei vaizdo plokštę, dėl ko žaidimus žaisti bus maloniau, ir daugiau vidinės atminties. Praktiškai tai yra esminiai dalykai, kurie skiria šiuos du telefonus ir kurie yra svarbiausi daugeliui žmonių. Ar verta dėl to imti „Redmi Note 7 Pro“? Kiekvienam spręsti asmeniškai, bet aš sakyčiau, jog visiškai pakanka ir „Redmi Note 7“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Redmi Note 7“ globali versija (yra lietuvių kalba):

  • AliExpress (geriausi pasiūlymai iš patikimų parduotuvių): 3/32 GB - 153,98 €; 4/64GB - 208,33 €;
  • Gearbest: 4/64GB - 216 €; 4/128GB - 270 €;
    • Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu, pristatomas per mėnesį.
    • Visas asortimentas - daugelis modelių jau išpirkta.
  • Lietuvoje 4/64GB - 259 €.

 

„Xiaomi Redmi Note 7 Pro“ (nėra lietuvių kalbos):

  • Gearbest: 6/128GB - 297 €;
    • 23 proc. nuolaida;
    • Į Lietuvą siunčiamas Priority Line būdu už 6,14 € ir pristatomas per 10-18 darbo dienų.
  • AliExpress: 6/128 GB - nuo 234 €.
  • Lietuvoje neparduodamas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (1)