„Xiaomi“ moka nustebinti, kai to nori: pristatė naują prekių ženklą ir tokį naują telefoną, kad iš karto prognozuojamas 2019 metų hitas - „Redmi Note 7“ su 48 Mpx kamera (Video)  (10)

„Xiaomi“ rinkodaros specialistai žino kaip nustebinti ir periodiškai tai daro. Mažai žmonių tikėjosi, kad bendrovė jau sausio pradžioje pradės aktyviai šturmuoti išmaniųjų telefonų rinką, o kad „Redmi“ taps atskiru prekės ženklu vargu ar buvo galima prognozuoti. Matyt, gamintojas taip tikisi atsikratyti pigių įrenginių kūrėjo etiketės ir daugiau jėgų skirs aukščiausios kokybės prietaisams – „Mi“ serijos įrenginiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ oficialiai pranešė apie naują savo išmaniųjų telefonų prekės ženklą. Nuo šiol „Redmi“ yra atskiras prekės ženklas, o ne įrenginių serija. Pirmasis šio prekės ženklo modelis yra „Redmi Note 7“, kuris pasižymi 48 Mpix raiškos kamera - tai gali būti tikras 2019 metų hitas. 

Nepaisant to, optimalaus kokybės ir kainos santykio ieškantiems nusiminti nederėtų, nes „antikriziniai“ kinų išmanieji telefonai niekur nedings. Tik čia pavadinimas „Mi“ buvo pakeistas į „Redmi“. Akivaizdu, kad jie stengsis perteikti plačiajai auditorijai, kad tai nėra „Xiaomi“ „naujojoje pakuotėje“, bet „valstybėje valstybėje“, turinti savo viziją apie šiuolaikinius mobiliuosius telefonus.

Žinoma, būtų naivu manyti, kad „Redmi“ gavo laisvę kurti mobiliuosius telefonus nuo nulio. Šis brendas jau turi savo istoriją ir įvaizdį, kurio nesinori prarasti. Todėl jie išleido „Redmi Note 7“ kaip tęstinumą jau pripažintos išmaniųjų telefonų linijos, kad visi suprastų kieno tai „palikuonis“.

Pasirodo, kad „Xiaomi“ moka saugoti paslaptis, kai to nori. Naujojo produkto anonso išvakarėse buvo labai mažai apie jį žinoma, net pavadinimas nebuvo aiškus. Todėl pristatymas tapo tikra naujiena. Taigi , siūlome susipažinti su debiutantu.

„Redmi Note 7“ išvaizdą galima vadinti ir pagrindiniu privalumu, ir trūkumu. Išmanusis telefonas atrodo gerai: gražios, aptakios formos, iš abiejų pusių stiklo 2.5D plokštelės ir gradiento spalvos, blizgančios įvairiais atspalviais. Bet panašaus dizaino „Xiaomi Mi Play“ jau yra išleistas, ir atrodo, kad kūrėjai, kaip kruopštūs studentai, pieštuku apvedė „Huawei P20 Lite“ kontūrus. Galiausiai turime patrauklią ir jaunatvišką išorę, tačiau ja neįmanoma nustebinti, o unikalumo nei su žiburiu nerasi. Spalvos paveldėtos iš jau minėto „Mi Play“: juoda, mėlyna ir raudona.

Ką tik gimusio prekės ženklo išmanųjį telefoną kūrėjai aprūpino 6,3 colio įstrižainės ekranu. Matrica gaminama naudojant LTPS technologiją ir jos skiriamoji geba yra 2340×1080 pikselių.

Suvokdami, kad procesoriaus pasirinkimas yra pusė sėkmės, bendrovė jo sąskaita netaupė ir pritaikė gana guvų, nors ir ne pirmos jaunystės „Snapdragon 660“. Šiuo metu tai nėra pats galingiausias sprendimas 600-ojoje „Qualcomm“ platformų serijoje, tačiau kaina buvo lemiamas veiksnys renkantis lustą. Jame naudojami 8 „Kryo 260“ branduoliai, kurių didžiausias dažnis siekia 2,2 GHz, ir įdiegtas „Adreno 512“ vaizdo akceleratorius.

Spaudos konferencijoje dalyvavę skaičių gerbėjai išgirdo išmaniojo telefono „AnTuTu“ testo rezultatą – 144 599 taškai. Atminties negailėta: 3/4/6 GB operatyviosios ir 32/64 GB pastovios. Taip pat yra „microSD“ kortelės lizdas, tačiau jis derinamas su viena iš SIM kortelių. Išmanusis telefonas negavo naujausios OS versijos ir tenkinasi „Android 8.1 Oreo“ su firmine sąsaja „MIUI 10“.

Pristatymo metu kompanija su malonumu ir daug kalbėjo apie kameras, nes prietaise įdiegta 48 megapikselių jutiklis. Pagrindinės kameros duetą sudaro rekordiškai didelės skiriamosios gebos „Samsung ISOCELL Bright GM1“ ir papildomas 5 MPx jutiklis. Fotografuojant dirbtinis intelektas aktyviai įtakoja vaizdų kokybę. Žinoma, pristatymo metu mums pažadėjo malonių įspūdžių dėl nuotraukų kokybės. Selfių kamera gavo 13 megapikselių modulį.

4000 mAh talpos baterija taip pat nesuteršė gero „Xiaomi“ vardo. Be to čia jie dar pasiūlė greitą įkrovimą „Quick Charge 4“, o tokia prabanga biudžetinių išmaniųjų pirkėjus lepina toli gražu ne kiekvienas gamintojas. To dėka per 1 valandą ir 43 minutes galite pilnai įkrauti akumuliatorių. Tačiau kartu su išmaniuoju telefonu bus komplektuojamas tik 10 vatų įkroviklis.

„Redmi Note 7“ įdiegti du lizdai SIM kortelėms, USB Type-C ir 3,5 mm jungtys, „Smart PA“ stiprintuvas, palaikomi 4G LTE, „Bluetooh“ ir Wi-Fi, o NFC čia nerasite.

Vienas iš išmaniojo telefono įsigijimo motyvų turėtų būti kainos: $ 147 – 3/32 GB, $ 176 – 4/64 GB, $ 206 – 6/64 GB. Galimybė įsigyti naują gaminį atsiras nuo sausio 15 d., o iš anksto užsisakyti jį galite jau šiandien.

Pagrindinės „Redmi Note 7“ techninės charakteristikos:

  • ekranas: 6,3 col.
  • ekrano raiška: 2340x1080 px
  • procesorius: Qualcomm Snapdragon 660
  • RAM: 3GB/4GB/6GB
  • baterija: 4000 mAh
  • pagrindinė kamera: 48 Mpix + 5 Mpix
  • priekinė kamera: 13 Mpix
  • 48 Mpix pagrindinė kamera

„Redmi Note 7“ turi neįtikėtinai didelės – 48 Mpix raiškos kamerą. Toks didelis pikselių kiekis turėtų teigiamai paveikti nuotraukų detalumą. Gamintojas giriasi, kad šiame modelyje pritaikytas toks pats naktinis algoritmas, kokiu pasižymi „Xiaomi Mi Mix 3“ modelis. Taigi, tokie sprendimai lemia, kad galima tikėtis labai gražių nuotraukų esant net ir prastam apšvietimui. Kamerai padeda dirbtinis intelektas, kuris išlieja foną ir pritaiko nuotraukos parametrus konkrečiam atvejui. Priekinė kamera yra mažiau įspūdinga, čia turime 13 megapikselių modulį. 

Kitas „Redmi Note 7“ skiriamasis bruožas – talpi baterija

Telefone integruota 4000 mAh baterija turėtų užtikrinti 7 žaidimų arba 13 filmų peržiūros valandų. Praktikoje dvi autonominio veikimo dienos neturėtų problema. Našumo prasme „Redmi Note 7“ turėtų nenuvilti tiek paprastus naudotojus, tiek užkietėjusius žaidėjus. Išmanusis turi „Qualcomm Snapdragon 660“ procesorių. Gamintojas siūlo versijas su 3, 4 ir 6 GB RAM atminties. Telefono kaina prasidės nuo 150 eur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(38)
(14)
(24)

Komentarai (10)