„Šis telefonas tikrai ne kiekvienam, bet iš tikro yra vienas geriausių pasirinkimų tokioje kainų kategorijoje. Ir aš tai sakau po trijų mėnesių naudojimosi“ („Xiaomi Mi Max 3“ apžvalga bei testų rezultatai, Video)  ()

Visi buvo įpratę „Xiaomi Mi Max 2“ laikyti labai dideliu išmaniuoju telefonu. Ir taip tikrai buvo – juk jis turi 6,44 colių įstrižainės ekraną. Tačiau naujasis „Xiaomi Mi Max 3“ šią kartelę pakėlė dar aukščiau su nuostabios kokybės ekranu, kurio įstrižainė siekia net 6,9 colius. O ir 5500 mAh talpos baterija skamba žavingai. Tai jau praktiškai planšetinis kompiuteris, bet ar juo patogu naudotis? Kaip jis veikia ir ką apie šį išmanųjį telefoną sako apžvalgininkai? Vienoje iš detaliausių „Xiaomi Mi Max 3“ apžvalgų visą tai ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konteksto vardan reikėtų pasakyti, kad „techline-Linus“ yra vienas iš populiariausių „Youtube“ apžvalgininkų, kuris daro įvairios technikos apžvalgas.

Tačiau jis labiausiai orientuojasi į išmaniuosius telefonus ir šioje srityje turi ganėtinai didelę patirtį.

Vienoje iš naujausių apžvalgų jis detaliai apžvelgia „Xiaomi Mi Max 3“ išmanųjį telefoną, kuriuo jau naudojosi tris mėnesius.

„Xiaomi Mi Max 3“ atkeliauja tvarkingoje pakuotėje, kurioje kažko ypatingo nėra. Randame patį „Xiaomi Mi Max 3“ telefoną, įkroviklį, USB laidą, SIM kortelei įdėti reikalingą adatėlę ir instrukciją anglų kalba.

Apžvalgininkas iškart teigia, kad jei domitės tokio dydžio telefonais, kaip „Xiaomi Mi Max 3“, tai „jums ergonomika ir patogumas telefonu naudotis viena ranka mažai rūpi“.

„Xiaomi Mi Max 3“ yra labai didelis išmanusis telefonas ir atrodo tarsi rankose laikytume planšetinį kompiuterį, tad „būkite pasiruošę tam, kad šiuo telefonu teks naudotis abejomis rankomis.“

6,9 colių įstrižainės ekrano kokybė yra tikrai gera ir dienos metu matomas vaizdas yra ryškus ir aiškus.

„Xiaomi Mi Max 3“ pagaminimo kokybė yra puiki ir apžvalgininkas neturi jokių nusiskundimų ir dėka metalinio korpuso bei užapvalintų telefono kampų, apžvalgininkui šis išmanusis telefonas atrodo, kaip „didysis Xiaomi Redmi Note 5 Pro brolis“, kuris Kinijoje vadinamas Xiaomi Redmi Note 5.

Kalbant apie telefono kameras, tai jis turi dvigubą galinę kamerą (12 MP, f/1.9, 1/2.55", 1.4µm, PDAF ir 5 MP, su gylio jutikliu) su dirbtiniu intelektu nuotraukų apdorojimui ir priekinę kamerą (8 MP, f/2.0, 1/4", 1.12µm) su dirbtiniu intelektu nuotraukų apdorojimui.

Nugarėlėje esantis pirštų atspaudų skaitytuvas dirba greitai ir kokybiškai, tačiau apžvalgininkui nelabai patinka kurs jis yra įtaisytas. „Šis skaitytuvas turėtų būti kiek žemiau, nes dabar man jį yra nepatogu pasiekti. Todėl naudojuosi veido atpažinimu, kuris daugeliu atveju veikia puikiai.“

Apžvalgininkui taip pat patinka, kad šiame telefone vis dar yra standartinė 3,5 mm audio jungtis ir garsas per ausines yra geros kokybės.

Taip pat telefone yra apie gautus pranešimus informuojantis LED indikatorius, palaiko microSD kortelę, turi LED blykstę, skirtą daryti asmenukėms nakties metu, turi C tipo USB jungtį, du stereo garsiakalbius, kas yra itin gerai, kaip tokios kategorijos telefonui.

Skleidžiamas garsas yra kokybiškas, gerai subalansuotas ir neiškraipytas. Nuo 2:37 minutės galite pasiklausyti ir įsitikinti „Xiaomi Mi Max 3“ grojamos muzikos kokybe.

Kaip ir daugelis „Xiaomi“ kompanijos išmaniųjų telefonų, taip ir „Xiaomi Mi Max 3“ pasižymi geromis techninėmis specifikacijomis.

Jis aprūpintas „Snapdragon 636“ procesoriumi, „Adreno 509“ procesoriumi, 4 GB arba 6 GB RAM ir 64 GB arba 128 GB ROM (gali būti plečiama naudojant Micro SD kortelę).

Įvairių testų rezultatus galite pasižiūrėti nuo 3:57 minutės, tačiau kalbant bendrai, „Xiaomi Mi Max 3“ geba kokybiškai susitvarkyti su 3D žaidimais ir žaisti žaidimus su šiuo telefonu yra išties malonu.

Tokie žaidimai, kaip „Asphalt Extreme“, „Asphalt 9“ ir „Shadow Figth 3“ puikiai veikia esant aukščiausiems grafikos nustatymams. „PUBG“ be problemų galima žaisti esant vidutiniams grafikos nustatymas.

Tad apžvalgininkas yra patenkintas galimybe su „Xiaomi Mi Max 3“ žaisti žaidimus ir viskas dėka gerų techninių parametrų, stereo garsiakalbių bei milžiniško ir kokybiško ekrano.

.

Telefonas darbuojasi su „MIUI 10“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 8.1“. Po trijų mėnesių naudojimosi šiuo telefonu apžvalgininkas teigia, kad telefonas nuolat dirba greitai ir sklandžiai. Taip pat apžvalgininkui patinka, kad operacinė sistema yra „švari, paprasta ir su naudingais animuotais elementais. Turbūt daugelis žinote, kad MIUI suteikia daug galimybių įvairiems sistemoms valdymo pasirinkimams ir šiuo atveju Xiaomi Mi Max 3 nėra išimtis. Man ši operacinė sistema (kuri palaiko ir lietuvių kalbą aut. past.) tikrai patinka.“

Nuotraukų kokybė (nuo 4:58 minutės) yra tikrai gera. Jos yra ryškios ir matyti daug detalių. Visgi, kokybė nėra tokia gera esant apniukusiam orui ar fotografuojant esant prastam apšvietimui.

„Portrait“ režimas dirba gerai, kaip ir darant asmenukes. Nakties metu darytos nuotraukos yra prastesnės kokybės, lyginant su dienos metu darytomis nuotraukomis, tačiau tokioje kainų kategorijoje vargiai galima tikėtis geresnio rezultato.

1080P vaizdo įrašai (nuo 5:40 minutės) yra išties kokybiški ir, dėka elektroninio vaizdo stabilizavimo, stabilūs. Esant prastam apšvietimui atsiranda šiek tiek vadinamo „triukšmo“, tačiau dienos metu vaizdo įrašai yra puikios kokybės.

4K įrašai (nuo 5:55 minutės) yra ryškesni ir detalesni, tačiau filmuojant tokia raiška yra nepalaikomas elektroninis vaizdo stabilizavimas, tad apžvalgininkas rekomenduoja filmuoti 1080P raiška.

Priekinė kamera filmuoja 1080P raiška ir vienintelis apžvalgininko nusiskundimas yra dėl per per didelės ekspozicijos (kitaip tariant dėl per daug šviesaus vaizdo įrašo aut. past.).

Skambinimo signalas yra stiprus ir pašnekovas girdimas gerai (globali „Xiaomi Mi Max 3“ versija palaiko Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius aut. past.), tik tiek, kad „pridėję tokį didelį telefoną prie savo ausies atrodysite kiek juokingai“.

Kiti ryšiai, kaip „Bluetooth 5.0“ bei „WiFi“ veikia kuo puikiausiai. Taip pat „Xiaomi Mi Max 3“ turi keletą jutiklių, kaip giroskopą, akselerometrą ar kompasą, tačiau nėra NFC.

Baterijos tarnavimo laikas yra puikus. Nuolatos laikant įjungus telefono ekraną, 5500 mAh talpos baterijos energijos užteks ilgiau nei 12 valandų, o jei telefono ekrano apšvietimas yra sumažinamas ir pats telefonas naudojamas vidutiniškai – baterijos užtenka 18 valandų. Pačios baterijos įkrovimas užtrunka iki 2,5 valandos.

Tad apibendrinant, „Xiaomi Mi Max 3 yra labai geras išmanusis telefonas su milžinišku ekranu. Gerai būtų, kad pakuotėje rastume ir apsauginį telefono dėkliuką, kuris dažniausiai būna kitų telefonų pakuotėse (nors kai jie kainuoja apie 3 eurus, tai čia gana menkas trūkumas aut. past.).

Iš trūkumų verta paminėti, kad 4K filmavimo metu nėra elektroninio vaizdo stabilizavimo ir telefonas neturi NFC.

Visais kitais aspektais Xiaomi Mi Max 3 yra puikus telefonas. Dėl metalinio korpuso jis atrodo, kaip aukščiausios klasės telefonas. Taip pat pasižymi labai geromis specifikacijomis, nuostabiai sklandžiu veikimu, solidžiomis kameromis, ganėtinai geru baterijos tarnavimo laiku ir kokybišku bei milžinišku ekranu.

Tad Xiaomi Mi Max 3 išmanusis telefonas gal ir nėra skirtas kiekvienam, nes jis tiesiog gali pasirodyti kiek per didelis, bet jei ieškote biudžetinės ar vidutinės klasės išmanaus telefono su didžiuliu ekranu, tada Xiaomi Mi Max 3 yra vienas geriausių pasirinkimų tokioje kainų kategorijoje. Ir aš tai sakau po trijų mėnesių naudojimosi Xiaomi Mi Max 3.“

Išsami „Xiaomi Mi Max 3“ techninė informacija:

Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos „Xiaomi Mi Max 3“ - unikalus išmanusis telefonas, kuris konkurentų praktiškai neturi (Video)

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Mi Max 3“

  • Gearbest 4 GB RAM + 64 GB ROM, globali versija (palaiko lietuvių kalbą ir Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius) - 206,63 € 
  • 23 % nuolaida + nuolaidų kuponas GBMP0OLK8 + nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu.
  • Įtrauktas į „Bestseller“ kategoriją.
  • Lietuvoje - 264.39€.

Apsauginių „Xiaomi Mi Max 3“ dėkliukų kainos prasideda nuo 2-3 eurų.

„Xiaomi Redmi Note 5 Pro“, kuris Kinijoje vadinamas „Xiaomi Redmi Note 5“ kainos prasideda nuo 140 eurų. Išsamiai apie Xiaomi Redmi Note 5“ rašėme šiose apžvalgose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: